Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem

Polecane posty

Gość gość

Błagam pomozcie ! otoz problem jest taki iz moja nastolenia! corka wogole nie chce sie uczyc jezyków obcych - probowałam ją zachęcic róznymi sposobami ale nic to nie dało ;/ co mam robic?

Gość gość
P*****lnąć ją słownikiem w łeb!Odrazu wiedza wbije się do głowy.

Gość gość
nie sądze by to był najlepszy sposob wychowania dziecka...

Gość gość
Ja też kiedyś olewałam tą sprawę, uczyłam się tylko tyle co na lekcji, a w domu nic, zero. Teraz nadrabiam :) bo pełno ogłoszeń o pracę, w których mowa jest o jakimś poziomie znajomości języka i wstyd byle jaki poziom mieć. Pewnie jej nie przekonasz. Możesz za to zaproponować jakieś minimalne rozwiązanie w stylu: 20 minut dziennie nauki języka. Szybko zleci, niby nic, ale jak dopilnujesz systematyczności, to będą efekty. O ile jesteś w stanie kontrolować czy ona rzeczywiście się uczy, czy tylko siedzi i udaję.

Gość gość
Najlepiej skombinować jakieś osobiste korepetycje, obca osoba lepiej działa niż matka.

Gość gość
no na korepetycje mnie nie stac ale ja mogę ją sama uczyc ponieważ znam angielski i niemiecki -problem jest taki ze ona powiedziala ze jak ktos z zagranicy bedzie chcial sie z nią porozumieć to niech sie polskiego nauczy a ona nie zamierza sie uczyc jak to okresliła głupców !

Gość gość
przepraszam chodziło mi ze nie zamierza sie uczyc jezyka ,,głupców" , sama się czasem zastanawiam po kim ona taka jest -napewno nie po mnie i męzu (a dla złosliwych nie jest adoptowana ani ze zdrady ) :)

Gość gość
to jej musi zależeć a nie mamie, jak to zrobić? jak ją zmotywować? szukać sposobu może obietnica wyjazdu na wycieczkę za granicę? może... może... wymyśl coś

Gość gość
albo odwrotnie powiedzieć jej żeby się nie uczyła języków zabronić wręcz jej a przy okazji popisywać się znajomością języka z jej koleżanką która też zna język

Gość gość
heh no chyba sie zastanowię nad tym ostatnim ... :) bo ja juz ubolewam - teraz jezyki obce to postawa w pracy,znajomosciach i nawet w szkole.. a ona mi wyjezdza z tekstem ze niech sie anglicy ucza polskiego bo ona nie zamierza uczyc sie ich jezyka..