Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40 tc główka baaardzo nisko ułożona

Polecane posty

Gość gość

Witam Za 3 dni mam termin porodu... Dziś lekarz stwierdził u mnie miękką szyjkę macicy, ale rozwarcia niestety brak :( Dziecko jest ponoć ułożone bardzo nisko w kanale rodnym. Czy to oznacza, że poród może zacząć się w każdej chwili? Czy jednak brak rozwarcia świadczy o tym, że jednak będę musiała jeszcze poczekać?

Gość gość
jestem w 39 tygodniu i również brak rozwarcia, z tym, że moja szyjka nadal nie jest miękka, więc nie wiem, czy ma to jakiś wpływ

Gość gość
co za głupie pytanie? a jak myślisz w 40 tc poród nie może zacząć się w każdej chwili? Wiem że Ci sie nudzi i chcesz już rodzić ale weź daj spokój i przemyśl to co napisałaś :D

Gość gość
ktoś miał podobnie?

Gość gość
każda przed porodem :D

Gość gość
nie rozumiem po co ktoś jest wredny? Owszem nie mogę doczekać się kiedy zobacze w końcu moje dziecko i będę mogła je przytulić. Ale nie zapytałam o dokładną datę i godzinę hehe:) Wiem, że kiedy jest już rozwarcie to kwestia zazwyczaj paru godzin. A mi chodzi o brak rozwarcia i miękką szyjkę. Czy to coś oznacza, czy może jest to normalne, że jest ona porostu miękka i nic nie zwiastuje.

Gość gość
Każdy, ale to każdy poród jest inny. Ja o 10 rano miałam wszystko pozamykane, twarda szyjka, przed 20 urodziłam...nie znasz dnia ani godziny ;)

Gość gość
też niedawno byłam na twoim miejscu autorko i dokładnie pamiętam swoją niecierpliwość:) też już wariowałam i szukałam oznak zbliżającego się porodu:) gość wyżej zapewne miał to samo, ale już chyba zapomniał i dlatego tak żartobliwie do tego podchodzi. Już niedługo przytulisz swoje dziecko. Nisko schodząca główka i szyjka, która się zmiękcza oznaczają, że to już lada dzień. Powodzenia!

Gość gość
' Wiem, że kiedy jest już rozwarcie to kwestia zazwyczaj paru godzin. 'I tu sie mylisz moga byc tez dni I tygodnie :D A co do tematu to moj synek glowke mial nisko w kanale rodnym w 33tc a urodzilam w 42 :D

Gość gość
no czyli jednak nic to nie oznacza:( ucieszyłam się, że COŚ się dzieje, bo teraz ciągle słysze, że każdy ma wywołany poród sporo po terminie, ale widzę, że swoje i tak muszę odczekać... Człowiek czeka na tą datę jak na jakieś zbawienie, a tu data mija i dalej nic hehe:)

Gość gość
z rozwarciem jest tak że nie musi się pojawić przed terminem porodu,może szybko się otworzyć podczas akcji porodowej ciesz się że dziecko masz nisko i szyjkę miękką ja jestem w ponad 32tc i mięknie mi szyjka

Gość gość
Spoko doczekasz sie:-) ja bylam w 39 tyg i 4 dnii, chyba tak jak ty dzisiaj i wieczorem zaczely mi sie lekkie bolesne skurcze, potem w nocy ldszedl czop, bylo troche krwi to sie przesraszylam i pojechalismy na IP. Tam ze szyjka mieknie ale rozwarcia brak. Pojechalam do domu, nadal ze skurczami bolesnymi. Rano znowu na IP bo skurcze coraz czesciej, a tam 4 cm i na porodowke:-) sprobuj masazu sutkow, nie wiem czy u mnie to to zadzialalo, ale gdzies dwie godziny po tym zaczely mi sie wlasnie bolesne skurcze:-) powodzenia!

Gość gość
mam podobnie autorko. termin mialam na wczoraj. w czwartek lekarz powiedzial ze glowka bardzo nisko w kanale ale wszystko zamkniete. wczorajszej nocy mialam kilka skurczy i juz myslalam ze sie zaczelo ale wszystko ustapilo i nadal czekam. czasami czuje jak sutki mi dretwieja :-P tez nie moge sie doczekac a moj maz to juz w ogole caly zestresowany od tych paru dni :-D