Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

medycyna. jest sens? jest tu ktoś z kierunku lekarskiego

Polecane posty

Gość koncze stome
sorry ale nie dasz rade pociagnac dwoch kierunków. medycyna jest zbyt wymagajaca. mam zajecia od 8 d0 18, obecnosc na wykladach obowiazkowa bo sa listy, wracam do domu ledwo zywa i potem ucze sie do 24-1 w nocy. Robie sobie "wolne" tylko w weekendy np piatkowe popoludnie i sobota o ile nie mam zadnych kolokwiów czy zaliczeń w nastepnym tygodniu. A jesli tak to w sobote zaczynam nauke od 12-13. Niedziele zawsze w ksiazkach bo pon-sr mam najgorsze przedmioty. Do domu wracam raz na 2-3miesiace.

Gość gość
zaczęłam w tym roku, ale jak na razie same 5. stypendium rektora raczej będzie. tylko, że nie wiem, jak jest w przypadku utraty takiego stypendium (gdybym studiowała 2 kierunki jednocześnie, to na pewno nie miałabym tak wysokiej średniej) i jakbym straciła stypendium, musiałabym chyba opłacić wszystkie lata medycyny, tak?

Gość koncze stome
poza tym - jak chcesz sie dostac (napisac dobrze mature) skoro mialas same podstawy?

Gość gość
Ja się tym kierowałam i rzeczywiście płacić nie trzeba było jak się zaczynało w 2012. "Wszystko wskazuje na to, że jeszcze w przyszłym roku akademickim drugi kierunek studiów pozostanie "darmowy" (czyli opłacany przez ogół podatników) - informuje „Metro”. Może się tak stać przez błąd w ustawie, jaki znaleźli studenci Uniwersytetu Warszawskiego. Napisano w niej, że za drugi kierunek nie zapłacą „przyjęci na studia przed dniem wejścia w życie ustawy oraz w roku akademickim 2011/2012". Według studentów „przyjęcie w tym roku akademickim" oznacza także podczas najbliższej rekrutacji. Gdyby chodziło tylko o już studiujących, byłoby „przyjęcie na rok akademicki”. Jeśli Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego zgodzi się z tą interpretacją, drugi kierunek będzie płatny od października 2013. Czy resort popełnił błąd? – Nowelizacja była konsultowana wieloetapowo ze środowiskiem akademickim i ekspertami, najwyraźniej w tym przypadku zabrakło precyzji zapisu - powiedział Bartosz Loba, rzecznik minister nauki. – Biorąc pod uwagę wątpliwości prawne, rozważamy przychylenie się do interpretacji studentów - dodał. Oficjalne stanowisko resort wyda w tym tygodniu."

Gość gość
napisałam już: MOJA KOLEŻANKA STUDIUJE MEDYCYNĘ I DRUGI KIERUNEK. tak konkretnie to jest na 2 roku medycyny, jakoś daje radę

Gość gość
musiałabym zaczac uczyc sie biol i chemii od podstaw.

Gość koncze stome
no to albo jest z***biscie zdolna albo studiuje na jakiejs gorszej uczelni i nie bulwersuj sie 🖐️

Gość gość
caps lock nie oznacza zbulwersowania. ale mniejsza z tym ... przy codziennej nauce, ile stron dziennie trzeba przyswoić pamięciowo na kierunku lekarskim?

Gość gość
pisal tu kiedys jakis lekarz. nie pamietam niestety nicka

Gość gość
:D jeśli chcesz to mozesz i caly dzien siedziec w ksiażkach :D boże to jakbys pytała "czy duuzo trzeba sie uczyc?" tak duzo, ta wiedza nie bierze sie z d**y. Ja bym nie poszla do lekarza ktory uczyl sie na "aby zaliczyc", bo studiowal drugi kierunek i nie mial czasu. Lepiej nie idz na te studia bo bedziesz beznadziejnym lekarzem .

Gość gość
na pewno priorytetem bedzie kierunek medyczny i jesli mam miec jakies braki w wiedzy to kosztem 2. kierunku... nie bede uczyc sie na 3 na kierunku lekarskim