Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAPROSZENIA, POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość gość

Zaproszenie dla świadków ( są kuzynostwem) powinno być: jedno dla obojga czy dla każdego osobne?????

Gość gość
Oczywiście że dla każdego osobno:) Tego wymaga kultura....

Gość gość
A u mnie jest jeszcze lepiej, bo na świadka poprosiliśmy córkę koleżanki.Ta córka będzie nam świadkować ze swoim kolegą. problem w tym, że jej kolega chce, żeby zaprosić jego rodziców na nasze wesele. bo skoro rodzina świadkowej będzie, to czemu jego nie. tylko że moją koleżankę zapraszam z rodziną, bo ją znam, pracujemy razem, a rodzinka kolegi córki to dla mnie obce zupełnie osoby. a Wy zaprosilibyście?

Gość gość
On to może sobie chcieć a rzadzic będzie jak będzie wyprawial swoje wesele,poki co to jest twoje i ty rządzisz kto ma być a kto nie.Ja bym w zyciu na to nie poszla:)

Gość gość
ha, sęk w tym, że nie żartuję... i najchętniej wycofałabym się z tego "świadkowania" tylko teraz nie wiem jak się wykręcić z tego, bo ewidentnie ludzie chcą nas wykorzystać, no i musielibyśmy szukać nowych świadków, a do ślubu tylko 2 miesiące i już teraz protokół ślubny mamy spisywać :-(

Gość gość
A co ty taka cnotka nie wydymka?!! nikogo nie musisz zapraszać na sile a tym bardziej jak ktoś wymusza,jak chłopaczek będzie miał swoje wesele to wtedy może sobie przebierać i wybierac a z racji ze to twoje wesele i twoi goście,wiec ty wybierasz.Ale jak ludzie chcą was wykorzystać?zastraszyli was czy co?

Gość ślubobierka 2014
gość 13:37 - a ja czegoś tu nie rozumiem - świadkowie to naprawdę bardzo ważne osoby w dniu ślubu, ale i nie tylko ! Świadkowa - urządza Ci wieczór panieński, chodzi z Tobą na przymiarki sukni ślubnej, angażuje się w przygotowanie wesele bo z Tobą cieszy się tą chwilą, w dniu wesela ciągle pilnuje abyś nie miała zabrudzonej czy potarganej sukni, chodzi z tobą do toalety, czy poprawia jakieś spinki we włosach - na taką rolę wybiera się najczęściej najlepszą przyjaciółkę, przy której się nie krępujemy! Natomiast świadek - urządza kawalerski Panu młodemu, pilnuje obrączek i również cały czas towarzyszy młodemu i w domu przed wyjściem i w kościele i na weselu - i tą rolę także powinien spełniać najlepszy przyjaciel !!!!! A nie za przeproszeniem para dzieciaków, która za pewne was w ogóle dobrze nie zna.... co to ma być ja się pytam? Gdzie wy macie głowy ?