Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka aa

KASZKI,ZUPKI,DESERKI...

Polecane posty

Gość autorka aa

mój syn kończy 4 mce i czas wprowadzać nowe smaki.Popatrzyłam w sklepach,a tam wszystkiego od zatrzęsienia.Jak spośród tylu firm,smakow,i rodzajów,wybieracie kaszki,deserki?Czym się kierujecie?

Gość gość
do 6mż karmi się dziecko wyłącznie piersią. wiec masz jeszcze czas.

Gość gość
Wiesz co, zacznij od 1 warzywa. Dla takiego malucho, to ciągle mleko jest podstawą jego żywienia. Kup malutkie słoiczki z marchewką, cukinią, ziemniakiem - i tak mu daj. Być może na początku zje tylko dwie łyżeczki, a może wsunie cały słoiczek (80 gramm). I tak przez pierwszy miesiąc wałkuj te warzywa. Potem wprowadź owoce. Też zacznij od tych popularnych - jabłko. Banan.

Gość gość
Kaszki najlepiej bez cukru- mój synowi kupiłam z firmy Holle. Zupki- Hipp wydają mi się najlepsze, chociaż na początku jadł jednoskładnikowe z BoboVity. Deserków nie lubi. Podaje mu najczęściej jabłko, szczególnie gdy po marchewce ma problem z wypróżnieniem.

Gość gość
Dzieki za podpowiedzi.kaszki holle widzialam na allegro.

Gość gość
Ja też kupuję Hipp. Owoce w słoiczkach są kosmicznie drogie, tutaj bez problemu dawaj starte jabłko czy zgniecionego banana, tym bardziej że to przygotujesz w minutę. Z warzywami więcej zachodu i z ich gotowaniem, tym bardzej poza domem

Gość gość
jest cos takiego jak scheta odzywiania niemowląt,poczytaj troche

Gość gość
schemat miało być

Gość gość
Ja nie dawałam żadnych kaszek dla dzieci. Tylko gotowałam manna, gryczana niepalona, jaglana, ryż, płatki ryżowe, kasza kukurydziana it. Szczerze polecam

Gość gość
no i oczywiście polecam gotować samemu.

Gość autorka aa
Mam swoj ogrod i bede miec swoje warzywa,wiec zupki bede gotowala sama.ale zanim warzywa urosna,musze sie posilkowac sloiczkowym jedzeniem.dlatego chce podawac dziecku to,czego teraz nie ma,np groszek,sliwki,czarna porzeczka,czyli to,co jest np w bobovivie od 4mca.wiadomo,wiosna,latem latwiej o swieze owoce,warzywa,wtedy mozna gotowac i podawac desery zrobione samemu.banany,jablka czy gruszki sa dostepne ,wiec tego nie bede kupowac,bede trzec jak mamy radzily.