Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dobry Ginekolog po poronieniach! Sosnowiec okolice

Polecane posty

Gość gość

Witam! Szukam dobrego lekarza najlepiej przyjmującego na NFZ który będzie potrafił zająć się moim problemem tzn nie potrafie utrzymać ciązy. Jestem po trzech poronieniach 21 tydz, 7 tydz oraz 12 tydzień. Szukam lekarza który pomoże znaleźć przyczyne zlecając odpowiednie badania i pomoże poprowadzić zdrowa ciążę.Czy któraś z Pan z okolic Sosnowca ma lub miała podobny problem i zna lekarza który zna się na rzeczy??? Proszę o pomoc!!!

Gość gość
z nfz to niestety nie znam nikogo wartego polecenia. Sama leczę się w klinice leczenia niepłodności u dr Cholewy. Przyjmuje w Tychach, ale także w Katowicach. Wizyta krótka 70 zł, taka konsultacyjna bodajże 90 zł. Nie wiem, czy to dużo dla Ciebie, ale uwierz, że mi że naprawdę dr jest specjalistą i naprawdę warto. Ja choruję na PCO, poroniłam w 2013 roku 1szą ciąże. Po 4 miesiącach zaszłam w kolejną i póki co jestem w 11 tygodniu :) Dziwię się, że nie zlecono Ci badań-ewidentnie masz poronienia nawykowe i jest to problem. Oto badania które zlecił mi dr po 1 poronieniu (choć czytałam, że wskazane są u kobiet z min 3 poronieniami): - CMV Igg i Igm - p/c p. beta 2 glikoproteinie Igg i Igm - p/c p. kardiolipinie Igg i Igm - toksoplazmoza Igg i Igm Do tego wymaz z pochwy na obecność chlamydii (150 zł). Te badania są niestety bardzo drogie, za cmv i toksopl. nie płaciłam bo pracuję w szpitalu, ale za pozostałe 2 ze zniżką na służbę zdrowia zapłaciłam prawie 200 zł. W całej mojej diagnostyce było jeszcze wiele innych badań, np. ft3, ft4, tsh, badanie nasienia męża itd U Ciebie mogą dojść też inne badania, bo jednak 3 poronienia to bardzo dużo. Życzę Ci powodzenia i 3mam kciuki, musisz być dobrej myśli.

Gość gość
Nie zlecono mi ponieważ za pierwszym razem kiedy poroniłam (mimo że była to połowa ciązy) powiedziano mi, że tak się zdarza. Byłam głupia, że w to uwierzyłam i pogodziłam się z tym faktem. Trzy miesiące później zaszłam w kolejna ciąże i tym razem szybciej straciłam swoje szczęście. Na porządny rok odpuściliśmy starania, przeprowadziliśmy się i pomyśleliśmy że może warto spróbować jak to się mówi do trzech razy sztuka. I udało się. Mam zdrową córeczke która za 4 miesiace kończy 4 latka. Miesiac przed jej urodzinami miało się urodzić drugie dziecko. Ciąże planowaliśmy chcieliśmy drugie a i nasza córka chciałaby braciszka bądz siostrzyczke. Niestety 12 tydzień wizyta kontrolna i brak akcji serca. Ginekolog do której poszłam to przesympatyczna kobieta niestety nie otrzymałam skierowania na badania ponieważ przychodnia nie pokryje takich kosztów. Przychodnia jest na nfz ale jak im sie wyczerpie kontrakt to tylko prywatne wizyty. Toksoplazmoze, różyczkę i kilka jeszcze innych miałam robione ostatnio w ciązy (oczywiście prywatnie).Teraz mieliśmy kariotyp. Chodzi mi o badania w kierunku wykrycia zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii bo na nich mi zależy. Zależy mi żeby lekarz był na NFZ ponieważ wiem, że badania to dość spory koszt i leki które bym teraz brała w ewentualnej ciązy. A właśnie czy tego badania p/c p. kardiolipinie Igg i Igm nie powinno się wykonać do 6tyg po poronieniu?