Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewierząca w siebie

Jak uwierzyć w siebie?

Polecane posty

Wiele osób zwracało mi już uwagę na to, że powinnam zmienić swoje nastawienie. Mało tego, sama uważam, że wyszłoby mi to na dobre, ale mimo to nie potrafię uwierzyć w siebie. I wygląda to tak, że wszyscy dookoła we mnie wierzą, tylko ja w siebie nie wierzę. Czasami mam wrażenie, że patrząc na mnie, inni widzą coś innego niż widzę ja. Żyję w ciągłym stresie, wszystko planuję, myślę o przyszłości, ciągle mam poczucie, że nic się nie uda, mimo że nic na to nie wskazuje. Zawsze wiedziałam, że powinnam to zmienić, ale ostatnimi czasy spotęgowało się to do tego stopnia, że stało się już problemem, który utrudnia mi codzienne życie. Jak uwierzyć w siebie?

Gość gość
może masz PTSD ? ;)

Gość gość
mam tak samo jak ty i zaczynam nawet tym swojego faceta wkurzać bo nie potrafi mi pomóc. To samo mówił o nastawieniu że sama powinnam je zmienić niestety nie umiem

Miałam pewne wydarzenie w życiu, które można uznać za traumatyczne, ale myślę, że jedno raczej nie ma związku z drugim, ja zawsze taka byłam. Myślę, że to może być kwestia wychowania, w domu panowały raczej surowe zasady, kary itp. Zostałam nauczona pokory do życia i tego, jak przyjmować porażki. Nikt jednak nie nauczył mnie tego, jak przyjmować sukcesy... Ostatnio się to nasiliło, bo byłam narażona na wiele stresów, przez co pogorszył się także mój stan zdrowia, ale nie było to raczej traumatyczne doświadczenie, raczej przewlekły stres, który pogłębił mój brak wiary w siebie. Nie wiem, jak to w sobie zmienić, skoro przez tyle lat taka byłam.