Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

irytuje mnie to ciągłe przeżywanie Ukrainy

Polecane posty

Gość gość

będę brutalna i powiem szczerze, że nie rusza mnie w ogóle sytuacja, która ma tam miejsce. Uważam też, że nie powinniśmy się mieszać do spraw suwerennego państwa a tym bardziej pomagać finansowo Ukraińcom, skoro sami nie jesteśmy bogaczami :O

Gość gość
zgadzam się z tym, ale nasi politycy lubią trwonić NIESWOJE pieniądze!! chcę by do władzy doszedł kto jak w Niemczech gdzie ludzie płacą podatki i mają coś z tego a u nas nic! kolejki do lekarzy, a ukraincow od reki przyjmują :/

Gość gość
jak już cie okradli to wydają, a ty spłacaj ich długi

Gość gość
Ukraińców od ręki przyjmują, bo jak tu nie przyjąć kogoś kto walczy o wolność dla swojego kraju, jest ciężko ranny, boi się iść do szpitala w ojczyźnie i prosi o pomoc w kraju sąsiedzkim?

Gość gość
Jak to prosi?Czyli co polska ma tam przedstawicielstwo na Majdanie, stoją polskie karetki i wożą ludzi do Polski? Jak to technicznie wygląda? A może polskie służby specjalne wywożą tych rannych pod osłona nocy? To wszystko jest dziwne.

Gość gość
chyba swoich agentów wożą, a bo to polska pierwszy raz się wpier...ala w sprawy innych państw?

Gość gość
14:10 No normalnie, do polskiego szpitala przyszedł ciężko ranny Ukrainiec i poprosił o pomoc, bo u siebie w szpitalu nie mógłby czuć się bezpiecznie. Wyobrażasz sobie, żeby nie pomóc takiej osobie egoisto/ko?

Gość gość
TAK WYOBRAŻAM Sobie - pokazałabym mu listę oczekuąjacych na badania, operacje, leki na raka itp. pokazałabym mu łysiutkie dzieci i powiedziała "idz umierac na zielonej ukrainie! ' albo spytałabym ' chcesz temu dziecku odebrac szanse na zdrowie? na życie? spojrz na tych staruszkow, walczyli za moj kraj a dzisiaj nie stac ich na leczenie i leża na korytarzu dalej chcesz zająć ich miejsce ? co dałeś Polsce???"

Gość gość
Ta, przyszedł a był ranny? 500 kilometrów z Kijowa na nogach "przeszedł"? A jak Polakom odmawiają pomocy z powodu kolejek i ludzie umierają? Albo muszą płacić bo ubezpieczenia nie mają to cię nie rusza?

Gość gość
przyszedł albo metrem podjechał co za różnica?

Gość gość
wygląda na to że w sprawę są zaangażowane polskie służby a ci co ich leczą to też nie pierwsi z brzegu, nie? nie jest łatwo coś takiego zorganizować

Gość gość
pewnie wysyłają tam transport z Polski za grubą kasę :O a Ukraincy stawiaja barykady na granicy żeby utrudnic nam handel :O niech spieeerdalaja :)

Gość gość
i nie mów kretynko,że jestem egoistką, bo ja w ogóle z pomocy medycznej nie korzystam, ale chcę żyć w kraju, gdzie podatki idą na nasze dzieci, braci, siostry, matki itp. a nie że oni umierają a Ukraińscy wichryciele mają wszystko zapewnione! leczą ich z litosci? dobroci serca? to niech nas też leczą! chcemy za darmo, po co nam ubezpieczenia skoro nie możemy z tego korzystać???

Gość gość
bo my ich g***o obchodzimy, to nas nie leczą, wolą Ukrainców

Gość gość
Transportują ich polskie samoloty do Polski, a potem są przewożeni karetkami, ciężkie przypadki śmigłowcami, a u nas ludzie umierają, bo karetka na czas przyjechać nie może, a śmigłowców medycznych nie ma na "takie" eskapady dla naszych rodaków.

Gość gość
służby medyczne powinny zrobić jakiś strajk no bez kitu, narażają się na takie coś...kasę i tak dostaną szkoda tylko,że nie za leczenie Polaków a może transportujmy rannych z Syrii i Afganistanu !! RATUJMY cały świat i dobijajmy Polaków!! to jest misja NWO - wytępić najlepszą, najbardziej świadomą rasą wytępić Polaków i nasz kraj zaludnić - menelami, zbrodnialcami, Ukraińcami, Arabami

Gość gość
niech nasze podatki pójdą na wojsko, które pomoże Ukrainie spacyfikować majdan! pamiętajcie wygrają opozycjnosci - dojdą do władzy i beda chciec odzyskac miasto Przemyśl !! kto wie co jeszcze zaczną się mordy ale na Polakach! dlatego cieszmy się,że ich mordują teraz a nie nas

Gość gość
ja bym chciała odzyskać Lwów i Wilno ;)

Gość gość
ja tez, teraz ogladalam zdjecia

Gość gość
a mnie irytuje twoje p***********e tutaj

Gość gość
to nie czytaj ukraiński dupolizie

Gość gość
Polacy sadząc po wpisać tutaj to sami siebie nie lubią jakby mogli to by się sami nawzajem wytłukli

Gość gość
nie nie wytłuklibyśmy się, skoro masz duzo pieniążków, to możesz je dać swoim przyjaciołom ze wschodu, możesz z nimi robić, co chcesz, od nas proszę cię grzecznie, odczep się i nie ingeruj w odmienne od twojej decyzji innych osób, w końcu jesteś taki tolerancyjny

Gość gość
gdyby w Polsce sie przelewało to bym nic nie miała do pomocy Ukrainie, ale dopóki u nas GINĄ ludzie i to nie z własnej woli czy głupoty dopóty będę mówić,że nie popieram wspierania ukraińców!!! choroby czy wypadku nikt nie planuje! a te głupole nie musiały sie pchać na majdan :O sami są sobie winni

Gość gość
polacy gorsi od ukraincow

Gość gość
a ja pomagam braciom Ukraińcom pieniądze już przelałem na" Pomoc Ukraińcom " a pod swój dach gotów jestem przyjąć 6 ludzi z Ukrainy wolno mi moje pieniądze mój dach tzn dom, a wam nic do tego

Gość gość
ta a potem lament ze nikt nas na świecie nie lubi jak sami siebie nie potrafimy szanować

Gość gość
lubi nie lubi, wielki problem, a kogo kto lubi, ale masz problem

Gość gość
"Irytuje" ? Irytuje cię to, że władza zabija tam niewinnych ludzi? Mamy pieprzony XXI wiek a tam jest jakaś wojna! To jest masakra. A ciebie to "irytuje"? A co by bylo gdyby u nas była taka sytuacja a Ukraincy mysleliby podobnie jak Ty?

Gość gość
gdyby u nas była wojna to nikt by nam nie pomógł, no może Rumuni, Węgrzy, ale ukraińcy na pewno nie!!1 nigdy w historii nic dla nas nie zrobili