Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek nie moze zrobic kupki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Prezy sie, steka i placze. Dopiero jak pomasuje , ponaciskam brzuch wtedy sie wyprozni. Co dziwne zawsze jest to bardzo rzadka kupka wiec czemu ma problemy z jej wydaleniem? Jak mu moge pomoc? Bardzo prosze o rady

Gość gość
Dobrze robisz, że masujesz, właśnie tak można pomóc. Ewentualnie ciepły okład. Noworodki mają jeszcze niewykształcony przewód pokarmowy, nie jest im łatwo zrobić kupkę, mimo że jest rzadka :)

Gość gość
Współczuję maluszkowi biedactwo. Ja używam windi. Kateter windi. W aptece. To rureczka która wkładasz do pupci wcześniej troszkę brzuszek masujesz. Odchodzą gazy aż czasem piszczy rurka. Do tego ułatwia wypróżnianie. Moja wczoraj przeraźliwie płakała i tym jej ulżyłam. Jak teraz nie masz rurki to termometr włoż. Ale rurka lepsza bo pusta i gazy powodujące kolki odchodzą.

Gość gość
Mam te rurki ale nie chce ich za czesto stosowac bo muialabym ich uzywac o 3godziny - po kazdym posilku

Gość gość
Tak, masuj, grzej i daj rumianek do picia np z Hippa. Jezeli karmisz piersią możesz oprócz tego zjeść pieczone jabłko :) i najlepszym probiotykiem regulującym kupy dla takiej maloty jest Biogaia.

Gość gość
Taaaa termometr litosci

Gość gość
Termometr z gumową końcówka. A bardzo malutkie bo mojej też pomogła łyżeczka naparu z majeranku. Łyżeczka majeranku zalana wrzatkiem jedna szklanka i z tego naparu mała łyżeczka do wypicia.

Gość gość
A dlaczego karmisz aż co trzy godz. Może lepiej częściej a po mniej. Jak dziecko ma kolkę to lepiej mniejsze posiłki

Gość gość
Oczywiście chyba czekasz aż odbije i kładz też na brzuszek często

Gość gość
Mój tez pręży się stęka napina czerwienieje,raz zaczął robić u pediatry wiec żadnych anomalii nie ma ;) herbatka na brzuszek humana,kropelki biogaia i juz :) żadnych rur,termometrów bo mu odruch srania zaburzysz

Gość gość
przestan dawac mleko w proszku albo zmien diete ale raczej po mleku m sa takie problemy

Gość gość
zadnego termometru, masuj, ćwicz, ewentualnie woda-koperek