Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujacaEla

Smieszy mnie to co robia sprzedajacy mieszkania

Polecane posty

Gość kupujacaEla

Mieszkanie 43 m kosztuje 220 000 tyś.Pytam się dlaczego taka cena jak do remontu takie samo w bloku obok kosztuje 180 tys? Pan stwierdził,ze za dużo do mieszkania włożył i za standard płace. Standard wcale nie wysoki a wręcz kiczowaty. I tak będę musiała malować i łatać dziury po obrazkach. A do kuchni muszę wstawić większy zlew, bo ten co jest mi nie wystarcza i nic mi po nim. Jak widzę to ludzie dają zdjęcia swoich wnętrz a nie samych pokoi. Co mi po zdjęciu meblościanki jak nie widzę ściany i podłogi?? Zdjęcia dużo mówią o lokatorach. Pisze,ze dom bez zwierząt a w kuchni na podłodze ustawione 2 miski dla kota.

Gość gość
no to nie kupuj za tyle kup sobie to w bloku obok za 180tys. o co ci chodzi. mieszkanie jest warte tyle ile ktos chce za nie dac, a to czy ciebie to smieszy czy nie nic nie znaczy tłuku bez znajomosci rynku

Gość gość
i już widze jak ktos w opisie mieszkania pisze ze jest bez zwierzat hahaha jaka sciema

Gość gość
no wiesz pomiedzy 180 a 220 niewielka roznica kup tansze i wyremontuj nie wiem czy 220 to starczy aby sie zamknac w tej sumie z kupnem oraz wyremontowaniem tego tanszego remont teraz to cholernie kosztowny wydatek

Gość prawictwo pospolite128
ważne jest też piętro . Na ostatnim pietrze mieszkania sa najtansze . Na pierwszym są najdroższe. Przykladowe mieszkanie 40 m na pierwszym pietrze 190 tys na 10 pietrze 130 tys zł

Gość gość
kupujaca ewa nie daj sie nabrac na jakis standard, wymysla gosciu, placi sie za metr a nie za to co on wlozyl w to

Gość kupujacaEla
Nie chce umieszczać tego ogłoszenia ale tak jest! No chyba,ze ktoś się pomylił wypełniając ankietę dodając ogłoszę To jest sporo 40 tyś. Tamto do remontu ma gołe ściany i należy odświeżyć parkiet. Instalacje były wymienione. Okna sa tez do wymiany ale dowiadywałam sie,ze spółdzielnia robi to na swój koszt i właściciele jest na liście na wymianę w czerwcu. Tamten facet z tego droższego chwalił sie aranżacją swojego mieszkania.Pytam sie czy w tej cenie tez sa meble skoro tak mówi o tym. Powiedzial ze nie. A jest tez problem, bo ma zabudowana szafkę w rigipsach i jak to zabierze to będzie dziura!

Gość kupujacaEla
w pierwszym zdaniu chodzi mi o kota.

Gość kupujacaEla
Obydwa mieszkania sa na 3 pietrze. Tyle ze to drozsze ma widok na duzy parking a to tansze na droge osiedlową.

Gość gość
No wiesz ja sprzedawałam mieszkanie całkowicie urządzone, z zabudowaną kuchnią i wszystkimi sprzętami. To kosztuje dodatkowo, a jak komuś się nie podoba to niech kupi do remontu i sam urządzi.

Gość gość
Mnie tam nie śmieszy. Dla Ciebie może być kiczowate i za mały zlew, a dla mieszkającego jest urządzone wedle gustu mieszkającego. Jeżeli chcesz mieszkanie zrobione i wykończone na swoje kopyto, to powinnaś szukać w stanie budowania. Wybierzesz sobie kolory, zlew i co tam jeszcze, jakie chcesz. Cena zależy od lokacji. Może byś nawet i obora, ale gdy jest w centrum to płacisz za wygodę itp.

Gość gość
haahahha chwalil sie aranzacja haah aranzacje to ty zrobisz po swojemu i daj sobie spokoj z ta jego aranzacja, jakis kicz

Gość gość
a co do kota to nie mozesz miec pretensji bo kot jes czysty i nie smierdzi i napewno nie ejst powodem by nie kupic mieszkania

Gość kupujacaEla
Ale facet zabiera wszystko z mieszkania. Kuchnie tez zabiera. Zostawia tylko zlew, sam blat pod oknem(bo jest połączony z parapetem), malutka wannę i mini umywaleczkę. Właśnie mi o to chodzi,ze jak zabierze wszystko to i tak bedze musiała wszystko remontować. Wszędzie są lampki na ścianach zamiast żyrandola. ja tego mieszkania nie kupie bo jest za drogie. Chce zwrócić tylko uwagę,ze ludzie maja oczekiwania cenowe za wysokie.

Gość kupujacaEla
Tak myślę,ze to miski kota albo małego psa.

Gość gość
a czemu akurat to mieszkanie chcesz? a jabys kupila tansze i sama sobie zrobila po swojemu, to chyba bardziej sie oplaca, psem moze smierdziec ale nie kotem uwierz

Gość gość
czyli ten gosciu chce 220 tak? a takie surowe kosztuje 180 tak?

Gość gość
ja bym kupila surowe i zrobila po swojemu, zobacz ile kasy ci zostanie, 40 tys

Gość gość
We wrrocku za takie mieszkanie zapłacisz ponad 300 tysiaków

Gość kupujacaEla
Ten facet chce 220 tyś a mieszkanie w bloku obok na tym samym pietrze 180 tyś. Różnic dużych nie ma. Ja tego za 220 nawet nie chce brać pod uwagę, bo cena nie pokrywa się ze stanem mieszkania. Wszędzie tapety różowe, w przedpokoju drewniane panele. W tym za 180 jest lamperia. Ja jestem dopiero na początku szukania mieszkania wie jeszcze muszę poszperać za mieszkaniami bliżej mojej pracy. Wiem tez ze ludzie nie patrza jakie zdjecia wstawiają.

Gość kupujacaEla
to jest mala miejscowość. Nawet nie chce jej z Wrocławiem porównywać bo wstyd:)

Gość AniaRes
Mnie też to śmieszy. Zdjęcie pokoju a tematem przewodnim jest ogromny telewizor i nic po za tym.

Gość gość
we wrocku tez kupisz za 200tyś 42metrowe mieszkanie

Gość gość
Mój znajomy kupił w Lublinie na LSM za 260k 4 pokojowe, około 65m2. CO prawda była to rudera do dośc konkretnego remontu, ale cena dośc niska i warto wg mnie brać mieszkanie do gruntownego remontu, jak ktoś nie ma 2 lewych rąk to połowę prac zrobi sam.

Gość kupujacaEla
My sami będziemy remontować.

Gość gość
Za 220 tys. to ja mam działeczkę i mały domek o większym metrażu. Rozumiem inwestycja pod najem, ew. zakup pod spędzanie tam urlopów, ale bulić tyle kasy i użerać się z sąsiadami za ścianą?To już wolę odśnieżać i kosić i dojeżdżać do pracy trochę dłużej. KupującaEla, kupujesz za oszczędności czy na kredyt?

za działeczkę i mały domek w okolicach do 50 km od Lublina to min. 500 tys musisz zaplacić, za 200 tys to masz 80-letnią wiejska walącą się chałupę, ruinę, nawet nie nadającą się do remontu

dziwne ceny pod tym Lublinem, bo 50 km od Warszawy 200 tys do małego remontu

Gość fotel
bo lublin to bardzo snobistyczne miasto,i bardzo wysokie są tu zarobki.

Akurat w większych miastach mieszkania wyżej są droższe...i tak są przeważnie windy, a ludzie chcą mieć ciszej i więcej światła. Ja teraz kupuje mieszkanie i im wyżej tym drożej, choć różnice nie są powalające.