Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy odejdzie czop należy od razu jechac do szpitala

Polecane posty

Gość gość

? Cześć :) pytanie jak wyżej. To moja pierwsza ciąża jestem w 8 miesiącu była bym wdzięczna za odpowiedzi bardziej doświadczonych mam :)

Gość gość
Nie trzeba jeśli nic innego się nie dzieje, choć jeśli jesteś dopiero w 8 miesiącu możesz to skonsultować z lekarzem lub położną

Gość gość
Coś ty, jeśli bez innych objawów to czekaj. Ja już 1,5 yyg bez czopa i 4,5 cm rozwarcia

Gość gość
Pytam, bo nie mam doświadczenia, a nie chce z głupotą jechać :) jeśli faktycznie to nie potrzebne :) idę do lekarki 3 marca, a następna wizyta dopiero 7 kwietnia, na 10 kwietnia mam termin porodu..kurcze..za żadko mam wizyty jak na końcówkę ciąży :/

Gość gość
Ale to już ci wypadł cży tak pytasz na zaś? Jak on wygladal? Jesteś pewna ze to czop?

Gość gość
Nie, nie wypadł :) pytam żeby wiedzieć co robić :)

Gość gość
A nie no to luz. Jak wypadnie wcześniej niż miesiac przed terminem to bym dryndnela do lekarza. A tak to spokojnie czekaj, bo można nawet dobre 2 tyg chodzic

Gość gość
Mi wypadl miesiąc przed terminem, zaczely sie sączyć wody plodowe wiec od razu pojechałam na izbę przyjec po kilu godz urodzilam

Gość gość
Mi nie wypadł, ale pytam żebym wiedziała co robić, gdyby to się stało :) bo poród już się zbliża powoli :)

Gość gość
Faktycznie za rzadko te wizyty. Tuż przed porodem bywałam u lekarza co 7-10 dni.

Gość gość
ja mialam planowane cc i jak odszedł czop, zadzwoniłam do lekarza to kazał natychmiast przyjechać na cięcie

Gość gość123123
ja nawet nie wiem kiedy mi wypadł :-o nagle po prostu odeszły mi wody i po paru godz urodziłam, nie zauważyłam żadnego czopa, chyba że z wodami jakoś "poleciał" niepostrzeżenie :-D