Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

konkubinat

Polecane posty

Gość gość
Reasumując (trudne i elokwentne slowo wiadomo mężatki) to co wy tam możecie dostać w tym spadku?-parę butelek denaturatu? Jak mops wjedzie na melinę bękarty pozabiera po starym to nawet zasilku nie bedzie

Gość gość
o nie, denaturatu nie oddam!

Gość gość
Ale zabierze starego i może wpaść nowy! Nowa melina, nowy denturat, nowe bękarciki... :D

Gość gość
sorry ale konkubinat to pochodna patologiiii

Gość gość
A alkohole to pochodne węglowodorów.

Gość moja siostra tez taka madra
byla, ze tylko slub i slub, nie wiadomo co bedzie, a tak to zawsze alimenty dostanie i podzial majatku. Rozmarzyla sie krolewna:D Jak po 12 latach malzenstwa jej maz odchodzil z atrakcyjna studentka to siostra dostala jedynie laptopa, tv i posciel:D

Gość gość
a dajcie już spokój. Nawet nie wiecie ile związków to konkubinaty- tylko ludzie się tym nie chwalą- bo co kogo obchodzi? Ważne, ze ludzie są szczesliwi, dzieci szcześliwe- a wasze głupie gadanie nie zmieni rzeczywistości. Tak po prostu jest. Kobiety są bardziej pewne siebie, a nie tylko "przy mężu"- same zarabiają, tworzą zwiażki partnerskie. Nie zazdroście- bo i w małzeństwie mozecie to mieć. Trzeba tylko mieć troche własnej wartości- popracujcie nad tym.

Gość Madeleine76
A autorka zna to z wlasnego doswiadczenia rozumiem

Gość moja siostra tez taka madra
Dom byl na niego, samochod, konto. Wszystko. Ona nie pracowala wiec i gowno miala. I co najlepsze alimentow tez sie nie doczekala na siebie, bo moj ex szwagier zlikiwidowal swoja firme, pieniedzy z jej niby sprzedazy nie bylo i zadnych alimentow procz po 300zl na dwojke dzieci siostra nie zobaczyla. Takze do mezatke: lepiej badzcie samodzielne jak wiekszosc konkubin bo moze was taki sam los spotkac i zaden swistek papieru czy slowa batmana w kosciele tego nie zmienia:)

Gość bolesława ze śremu
ale macie problemy :P w szpitalach od lat nie mówi się przyszedł do pani mąż tylko ojciec dziecka :P po za tym jak sie leży w szpitalu zawsze upoważnia sie osobę lub osoby które mogą być informowane o naszym stanie zdrowia i można wspisać nawet pana z telewizji jeżeli mamy ochotę nikt się o stopień pokrewieństwa nie pyta! A jeżeli ma sie męża i się go na liste nie wpisze to c***a się dowie :P no chyba że da w łape :P ale dając w łape można być i obcym wscibskim człowiekiem i też sie dowiesz :P Jestem konkubiną 24 lata i nigdy mi to w niczym nie przeszkadzało choć wszystkim do okoła już tak i to bardzo, miałam z nich niezły ubaw :D dziecko mam - ma nazwisko ojca bez problemu, w szpitalu gdy leżałam ja lub "konkubent"nigdy nie było problemów z niczym włącznie z odwiedzinami nawet o późnych porach. rozliczam się z synem jako samotna matka :P więc ogólnie wychodzi tak samo jak by było małżeństwo. Po za tym jestem niezależna, nie potrzebuję zgody męża przy kredycie :P i innych bzdurkach w których potrzebny podpis męża a nie daj boże by chciał na złość zrobić a tak mam luz :D a wy musicie wszystko uzgadniać omawiać i łazić po bankach razem :D

Gość gość
bolesława, no ty chyba na głowe upadłaś! Trzeba wszystko RAZEM- to prawdziwy związek, małzeński.

Gość bolesława ze śremu
no jasne jak czasem widze te kobiety takie szcześliwe wrecz błagające mężów o coś prawdziwe szczeście małżeńskie :D normalnie zazdroszcze :D

Gość gość
co też świstek potrafi zrobić z ludzi :P

Gość gość
Papierek? Wszystko co najlepsze - z mordercy robi Maksymiliana Kolbe, ze złodzieja - Robin Hooda, z damskiego boksera - pantofla i sługę.

Gość gość
no tak autorko CO POWIE POŁOŻNA, ale siara to jest kryterium dekady..... ferie trwają widzę :D

Gość gość
no tak autorko CO POWIE POŁOŻNA, ALE SIARA hahaha to jest kryterium dekady..... ferie trwają widzę :D

Gość gość
Położna ma to gdzieś. Ma inne, ważniejsze problemy. Gdy rodziłam,konkubent dzwonił i wtedy rozmawiałam z nim sama. Potem w odwiedzinach po prostu przychodził, wchodził na sale, nikt ludzi nie legitymował, tylko portier sprawdzał nazwisko na liście. A nawet jakby powiedziała "mąż" to co z tego? >studentka prawa >droga diablico: >Małżonkowie mogą wspólnie się rozliczać z dochodów, >dziedziczyć czy też korzystać obowiązku płacenia alimentów. >Konkubenci za to pozostają bez tego typu pomocy >ustawodawcy. I co z tego? nie chcę tej pomocy. ona mi uwłacza, wolę rozliczać się sama.dziedziczyć to mogę z kolei po rodzicach. taka jestes pewna ze twój konkubent nie kopnie cie w dooope po 10 latach pożycia?? tak mu ufasz??? zycie mnie nauczylo ze jeżeli umiesz liczyc licz na siebie i tyle Nawet jeżeli - mąż też może, a ja mam PRACĘ i siebie utrzymam, dziecko też. I przynajmniej nie noszę tego żałosnego tytułu żony, czyli legalnej utrzymanki w większości przypadków :)

Gość gość
ja lubię swój konkubinat- po tych tematach jeszcze bardziej. Lubie wolność, lubię mieć swiadomość, ze mój partner jest ze mna bo chce, a nie bo musi. Żal mi tych chamskich meżatek, które sie tutaj udzielają, biedne kobiety.

Gość gość
ileż można te same kotlety mielić ??? 134 temat o tym samym matko huto! mężatki nie macie dość tak ględzić o tym, że macie obrączkę? ja wychodzę za mąż za trzy tygodnie, po dwóch latach w konkubinacie zwanych narzeczeństwem i zastanawiam się czy po ślubie też się zmienię w takiego gremlina jak wy.

ileż można te same kotlety mielić ??? 134 temat o tym samym matko huto! mężatki nie macie dość tak ględzić o tym, że macie obrączkę? ja wychodzę za mąż za trzy tygodnie, po dwóch latach w konkubinacie zwanych narzeczeństwem i zastanawiam się czy po ślubie też się zmienię w takiego gremlina jak wy. x nie kochanie, nie zmienisz się w takiego gremlina. To po prostu siedzi w głowie i nie jest zależne od stanu cywilnego.

Gość gość
To się chyba wysysa z mlekiem matki, bo przecież nie z butelki z mlekiem zastępczym?

Gość gość
diablica tasmanska- tak to sobie tłumacz hyhy