Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 36 tc juz nic nie widac na USG 3d?

Polecane posty

Gość gość

tak nam dr powiedział.Zapłaciłam 180 zl i poszłam na USG 3D aby zobaczyć dzidzie dr stwierdził ze to bez sensu że na póżno się zjawiliśmy i nic widać nie będzie i rzeczywiście widać było tylko rozmazane plamy... Miałam wrażenie że nie potrafi ustawić ostrości czy coś, po czym pieniędzy nie oddał lub różnicy co nieco widziałam tylko na normalnym USG 2D ktore kosztuje w tej przychodni 60 zl!

Gość gość
Całkiem możliwe, dziecko już jest duże. Tak ok 23tc to odpowiedni moment na 3d

Gość gość
Właśnie wróciłam i zdenerwowana pokazuje filmik rodzinie który wygląda jak na maxa przybliżony, nic zupełnie nic nie widać nawet fragnentu dloni! 2d było juz wyrażniejsze.... Z ciekawości na You Tube wpisałam 36 tydzień ciaży USG 3D i co tam dosłownie wszystko widać ! :(

Gość gość
Ja robiłam i nie miałam tego problemu, fakt nie mieściło się dziecko w kadrze ale coś tam widziałam stopke i łapke na pewno :)

Gość gość
no ale jak dr powiedział że nic nie będzie widać to po co szłaś? bez sensu? twoja decyzja, twoja kasa..

Gość gość
Nie poszłam z własnej decyzji... Właśnie myślałam ze to idealny moment, pani w recepcji przyjmowała pieniądze po czym wydała paragon z którym kierowałam się do lekarza wykonującego Usg i podczas badania powiedział ze nic nie da rady zobaczyć... Widać tylko dosłownie jedną wielką plamę! I dlatego tylko chciałam się spytać czy któraś z Was miała USG ok 36tc? I jak to wyglądało?

Gość gość
Oraz pani w recepcji nie pytała w którym tygodniu jestem choć wiadomo już mam pokaźny brzuszek, w dodatku sie pytałam czy dobry aparat mają, po czym usłyszałam ze bardzo dobry....

Gość gość
moja kuznka mialam grubo po 30 tyg i jakos bylo widac wszystko nawet to ze dziecko ma grube krecone wlosy

Gość gość
może dziecko zsunęło się już w kanał? w 37tc córka już była tak ustawiona, że nie można było oglądnąć główki na USG.

Gość gość
zapomniałam dodac, że urodziłam tydzień później (38 tc)

Gość gość
ja mialam cos kolo 31-32 i bylo ladnie widac twarz ale to chyba byl ostatni moment zeby zobaczyc ciekawe ujecia. 36 mysle ze za pozno

Gość gość
ja miałam robione w 35 tygodniu i wszystko było dobrze widać. Może to kwestia urządzenia.

Gość gość
Ja miałam w 36 tygodniu i nawet pomierzyć trudno było choć sprzęt nowy, kupiony 2 miechy temu. Dziecko jest już za duże na filmiki.

Gość gość
Ja miałam ok.30tc, jako opcja do usg 2d. Mało było widać, kawałek ucha w sumie;) Główka już w dole i niewiele dało się zobaczyć. Za to z 22tc (od tej samej pani doktor) mam cudne zdjęcia buzi dziecka oraz dłuuuugi film.

Gość gość
U mnie najładniejsze zdjęcia 3d były w 7 miesiącu - buzia wykształcona, a jednocześnie dziecko na tyle małe, że fajnie wszystko było widać. Byłam wczoraj na usg (38 tydzień) i praktycznie ciężko było cokolwiek ustawić/wyostrzyć, żeby dobrze wyglądało. Dodam, że mój dr ma bardzo dobry sprzęt. Dziecko pod koniec ciąży jest już naprawdę duże, moje już ustawione do porodu, więc na główkę rzutują też inne struktury (kości miednicy itd). Więcej było widać na usg 2 d (z tym, że tam były oglądane narządy wewnętrzne, przepływy itd). Szkoda tylko, że nikt Cię wcześniej nie poinformował, że takie badanie nie ma już większego sensu. Ale już niedługo zobaczysz maluszka na żywo :)

Gość gość
Ja robiłam w 33tc i mam zdjęcia i filmy 3d/4d nagrane na pen drive Mój maluszek zakrywal buzię raczka ale troszkę odsłonił