Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleks2308

Wesele problem z mamą

Polecane posty

Gość Aleks2308

Cześć Planuje wesele na 2015 rok ze swoim narzeczonym. Wszystko jest między nami super ale zaczęliśmy szukać sali i się zaczęło. Moja mama daje nam 1/3 na wesele 1/3 płacimy my a 1/3 teściowa. Teściowa olewa sprawę i mówi że się nie bezie wtrącała i sami mamy wybrać sale. Natomiast moja mama wręcz przeciwnie wydziera się i tylko ciągle mówi ja płace za wesele to ja będę wybierać wszystko. Nie mogę powiedzieć nic np. podoba mi się sala opowiadam o niej mamie jest spokojnie a ona nie bo to jest na jakimś zadupiu bo jej się już nie podoba że stoły mają być tylko prostokątne nie mogą być okrągłe które mi się bardzo podobają. W sumie jest tak co bym nie zaproponowała to jest wszystko na nie. Co mam robić pomóżcie.:-(

Gość upapochlastalami chuja
przeeepieeerdel jej w leb patelnia

Gość gość
Olać mamuśki i całe wesele, wziąć ślub i wydać kasę na przyszłe wspólne życie, a nie na bzdety. Gdzie będziecie mieszkać?

Gość gość
a za maz to kto wychodzi ty czy mama?

Gość przyszla panna mloda majowa
wspolczuje Ci. My dzieki Bogu placimy za slub sami, ale od samego poczatku sa problemy I TO NIE ZRODZICAMI A Z GOSCMI ! i to tylko z mojej strony, az mi wstyd. Dla kazdego za daleko itp. Slub mamy za 3 miesiace i tak bedzie robiony tam gdzie my chcemy i jak chcemy. Mysle ,ze powinnas porozmawiac z mama bo jak by nie bylo to ona placi tylko 1/3 nawet polowy nie placi. Po za tym jak moi rodzice wyprawiali mojej siostrze Wesele to nawet slowkiem sie nie odezwali.

hm... i tutaj jestem zdziwiona na maksa bo zawsze były tematy o wtrącaniu się teściowych a nie matek. moim zdaniem jak chcesz sama sobie rządzić to powiedz matce ze masz gdzieś jej kasiore. trudno, zaciśnij pasa i sama sobie tą matczyną cześć uzbieraj,

Gość gość
No tak mama daje kase i uwaza ze juz o wszystkim bedzie decydowac musicie postawic na swoim powiedzcie jej ze wam sie to nie podoba, jak tynie masz odwagi to niech maz powie

Powiedz, że jak tak to robicie skromne przyjęcie dla samych rodziców :) myślę że mamusia zmięknie :p widać że zależy jej na weselicu :) skoro chce koniecznie wybierać znaczy że pomysł ja kręci i szkoda jej będzie żeby sie miało nie odbyć wcale...

Gość przyszla panna mloda majowa
Chyba jestescie juz dorosli jezeli decydujecie sie na slub ? Wiec badzcie dorosli porozmawiajcie z nia.

Gość Było miło
Nie wyobrażam sobie żeby za mnie decydowali rodzice, gdzie, w którym lokalu ma odbyć się wesele.😠 Oboje z mężem zrobiliśmy skromne przyjęcie w lokalu na 36 osób a za resztę kasy wyjechaliśmy na wyspy Kanaryjskie na 12 dni.Widać nie dorosłaś do tego żeby samodzielnie myśleć.Wyrazy współczucia dla chłopaka.

Gość Aeks2308
Dziękuje wszystkim za pomoc. Miałyście racje mama się przestraszyła i uległa mi i chłopakowi. super dzięki wielkie