Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaPokrocznaa

witam serdecznie wszystkich i zapraszam do dyskusji na temat

Polecane posty

Gość gość
hahah, nie wierzę :D

Gość AgnieszkaPokrocznaa
dzieciaki ze szkoly przynosza, czasem od kolegow, roznie, czasem sama ich wysylam i biora od znajomych, staram sie 2-3 w tyg celowo nie odbierac ich ze szkoly i prosze sasiadki o to, mowiac, ze mnie nie bedzie, wtedy one zawsze biora ich na obiad do siebie, to bardzo duza oszczednosc

Gość AgnieszkaPokrocznaa
przeciez napisalam wyraznie ze tak gdyby kazda z 5 osob miala sie kapac w innej wodzie to bysmy chyba na tym zbankrutowali nie stac nas na takie luksusy niestety

Gość AgnieszkaPokrocznaa
przeciez napisalam wyraznie ze tak gdyby kazda z 5 osob miala sie kapac w innej wodzie to bysmy chyba na tym zbankrutowali nie stac nas na takie luksusy niestety

Gość AgnieszkaPokrocznaa
niestety to nieprawda dzieci zawsze maja w domu cieply obiad codziennie

Gość AgnieszkaPokrocznaa
zawsze odbieram tez dzieciaki od sasiadki w porze kiedy wiem, ze jest pora obiadowa, wtedy wiem, ze jak sasiadka widzi, ze ja przyszlam a dzieci jedza to naklada tez mi, zawsze udaje, ze nie chce, ale w koncu sie zgadzam od niechcenia

Gość AgnieszkaPokrocznaa
pranie robie tylko recznie, bo pralka za duzo ciagnie, a tak w 1 wiadrze po 3 prania wejda na 1 proszku

Gość AgnieszkaPokrocznaa
robienie kupy tez najlepiej na miescie lub u znajomych, oszczednosc na wodzie i papier ile dusza zapragnie

Gość gość
Moja rodzina może robić kupę w domu tylko w weekendy, ale to też staramy się ukrócić. W tygodniu każdy ma załatwić sprawę w szkole/ pracy, bo w domu nie tracić wody na spłukiwanie oraz oczywiście papieru. W weekendy też staram się wysyłać dzieci do kolegów, a sami też robimy u znajomych albo rodziny. Wpadam w sobotę do sąsiadki niby na kawę, a tak naprawdę to na kupę. Mąż idzie do brata. W niedzielę nie ma problemu, bo jedziemy całą rodziną do teściów na obiad, kupę przy okazji każdy u nich robi.

Gość gość
ja myję się podczas opadów deszczu- superoszczednosc na wodzie

Gość gość
A my mamy pod domem stację benzynową i tam chodzimy na kupę. Do toalety trzeba pobrac kluczyk u sprzedawcy, zaczęli już nas kojarzyć, więc w końcu dorobiliśmy ten kluczyk i teraz wchodzimy niezauważeni przez obsługę, toaleta na szczęście jest z tyłu.

Gość gość
Ja mam tani patent na obiady za darmo: zatrudniłam się na pół etatu w zakładzie produkującym ręcznie lepione pierogi, gołąbki itp. Zawsze podczas produkcji mamy kilka takich, które się rozkleją albo nie wyjdą i je trzeba wyrzucać. Ja zbieram takie do reklamówki i wynosze do domu. Dzięki temu już drugi rok mamy obiady za darmo, bo starcza też na sobotę. W niedzielę jadamy u rodziny. Poza tym firma jest w porządku i wypłaca nam w święta 200zł premii, dzięki czemu mam na prezenty i jeszcze stówa zostaje. Uszka i pierogi biorę te, co nie wyszły z zakładu i wiozę do rodziny jako wkład w kolację. Kłamię oczywiście, że sama lepiłam i dlatego takie rozklejone. Rodzina myśli, że pracuję przy maszynie, stąd łykają to, że nie umiem lepić pierogów i nawet są dumni, że się staram :)

Gość gość
mało śmieszny, ale luz, daję 5/10 za ilośc postów. Nawiasem - biedny zawsze będzie biedny, bo oszczędza. Tanie, nie znaczy wydajne i zamiast kupić dobry płyn do mycia naczyń kupuje syf i później leje tego chłamu litrami, żeby domyć i wraz wychodzi drożej, bo musi kupić kilka butelek.

Gość gość
piszcie jeszcze bo smiesznie :)