Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaPokrocznaa

witam serdecznie wszystkich i zapraszam do dyskusji na temat

Polecane posty

Gość AgnieszkaPokrocznaa

na temat oszczedzania prosze biedne osoby o wypowiedzenie sie i podanie jakis receptur na oszczednosc moze jeszcze mi pomozecie chociaz swoje sposoby juz wypracowalam do perfekcji pozdrawiam i bogatym wstep wzbroniony

Gość gość
mam dzienny limit :) a ty co stosujesz?

Gość gość
u mnie wszyscy sie kapiemy w tej samej wodzie

Gość AgnieszkaPokrocznaa
jaki masz limit? ja mam limity na wszystko

Gość gość
napisałam co i jak a moje odp została uznana za spam ciekawe dlaczego

Gość AgnieszkaPokrocznaa
no kapanie sie w tej samej wodzie uwazam za oczywiste wsrod biedniejszych osob chodzilo mi o inne sposoby tak najbardziej to mam problem z oszczedzaniem na jedzeniu bo juz nie wiem jak by to mozna bardziej poprzycinac a nie chce tez glodzic siebie i rodziny

Gość gość
rachunki mam stałe, ale np idę do sklepu i biorę codziennie jedną sumę np 20 zł i nic więcej.

Gość gość
ale ja naprawdę nie rozumiem jak można się kąpac w tej samej wodzie. Już lepiej wziąc taki szybki 2 minutowy prysznic, lub namoczyc sie, wymć żelem, spłukac i już. Jeszcze kąpac sie po niemowlakach to ok ale po wiekszych dzieciach albo męzu?

Gość gość
takie oszczędzanie występuje tylko w konkubinacie

Gość AgnieszkaPokrocznaa
ale czego ty nie rozumiesz? to ze ciebie stac na cos takiego to nie znaczy ze wszystkich

Gość AgnieszkaPokrocznaa
dlatego naszym sposobem jest oddawanie kału i potem zjadanie go z powrotem, to samo z moczem. Tygodniowo na 1 osobe da sie w ten sposób zaoszczędzić 68,75zł ( w przybliżeniu )

Gość AgnieszkaPokrocznaa
ja zakupy jedzeniowe robie raz na tydzien w biedronce a codziennie kupuje tylko chleb i nic wiecej

Gość gość
no własnie nie rozumiem tego kąpania sie w jednej wodzie. Przeciez jeżeloi zrobisz tak jak napisałam to wody wyjdzie tyle smao co gdybyś napuściła niecałą wanne

Gość AgnieszkaPokrocznaa
mamy tez limit na papier toaletowy do podcierania okolic intymnych, 2 listki/os jednorazowo, sa na to sposoby, skladam wielokrotkie w kosteczke i powtarzam czynnosc podcierania, awaryjnie stare gazety

Gość gość
ja po zjedzeniu obiadu wszystko wymiotuję, potem mam to na kolację- czysta oszczednosc

Gość AgnieszkaPokrocznaa
rozrzedzam tez plyn do naczyn z woda, 1 butelka=10, to samo plyny do podlog, zele do kapieli, mydlo itd

Gość AgnieszkaPokrocznaa
tylko ze ta woda w ktorej sie kapiemy jest pozniej do ponownego uzytku do mycia podlog przede wszystkim. poza tym na pewno gdyby sie 5 osob bralo prysznic nawet przez 2 minuty to by wylali wiecej wody niz teraz zuzywamy, bo nalewamy tylko do 1/3 wysokosci wanny a czasem mniej

Gość gość
wode po kąpieli mozna uzyc do prania, mycia podlogi, aha i piorę podpaski i tampony i pampersy dla dziecka

Gość gość
rozrzedzania płynu tez nie rozumiem, bo wystarczy odrobina dobrego płynu i wystarcza naprawdę na długo. Ja np. mała butelkę ludwika mam już 2 miesiąc a jeszcze jest

Gość AgnieszkaPokrocznaa
tv ogladamy raz w tygodniu, 30 min cala rodzina, kazdy ma prawo raz w miesiacu zadecydowac co obejrzymy, w tym tyg moja kolej :D:D:D

Gość gość
plynu do mycia naczyń uzywam do: mycia naczyn, mycia lazienki, podlog, mycia glowy kąpieli. uzytwam Puru jedna kropla i wystarczy

Gość AgnieszkaPokrocznaa
to o orzrzedzaniu plynu to jest podszyw ja tak nie robie kupuje najtansze plyny z biedronki do mycia naczyn kraft za 3,99 ktory starcza mi na 3 miesiace

Gość wwrrr
Nie oszczedzam specjalnie, na szczescie nie musze, ale mam jeden patent na oszczedzanie: ustalam, jakie sa moje ulubione produkty i kupuje masowo kiedy sa w ofertach typu 'kup 2 dostan trzecia za darmo'. Niby banalnie proste, ale jakos nie widze, zeby bylo popularne. Najlepiej to sie sprawdza przy kosmetykach, ale kobiety czesto korci zeby sprobowac nowego... Ja za to kupuje 5 butelek ulubinego i mam spokoj na dlugi czas.

Gość gość
tylko na 3 miesiace? mi starcza na rok

Gość AgnieszkaPokrocznaa
ja plyny do maczyn uzywam tylko do zmywania bo do mycia podlog mam wode po kapieli w ktorej juz jest mydlo do mycia uzywamy mydla szarego w kostkach jest tanie zdrowe i wydajne do mycia glowy szampon familijny za 2,99 jest duzy i starcza na bardzo dlugo tez jakies 3 miesiace

Gość AgnieszkaPokrocznaa
jak dzieciako dostaja od dziadkow lub znajomych jakies czekolady czy inne na swieta czy urodziny to zawsze robie tak, zeby dziecko nie widzialo, chowam i rozdzielam slodycze miedzy dzieci, 1 prezent starcza na 2 mies. Zawsze wyprawiam urodziny kazdego z rodziny i zapraszam max gosci, oni przynosza prezenty i jest wtedy spory zapas, a ja w zamian cienka kawka z polowy lyzeczki ( a sama zalewam swoja 3 razy azjest polprzezroczysta ), do tego szklanka paluszkow, jablka z sadu, wszyscy sa happy

Gość AgnieszkaPokrocznaa
telewizor ogladamy codzennie wieczorem przez 2 godziny lub godzine zalezy czy leci cos interesujacego ogolnie akurat na tym slabo sie oszczedza ale zawsze cos no jak teraz sa igrzyska to w ciagu dnia wlaczam jak np biegnie Justyna Kowalczyk albo lyzwiarze bo skoki to slabo nas interesuja wiec jak maz chce obejrzec to idzie do tesciow bo na jedna osobe sie nie oplaca wlaczac tv

Gość gość
Stare gazety?? A skąd ty masz kasę na te gazety?:> Masz internet, to po co ci prasa? Chyba, że ci sąsiadki przynoszą przeczytane, to rozumiem.

Gość gość
"poza tym na pewno gdyby sie 5 osob bralo prysznic nawet przez 2 minuty to by wylali wiecej wody niz teraz zuzywamy, bo nalewamy tylko do 1/3 wysokosci wanny a czasem mniej" - ale chyba w 5 osób się nie kąpiecie w jednej wodzie?

Gość AgnieszkaPokrocznaa
gazety to od tesciow przynosze ale ich uzywamy tylko w wychodku w domu sie podiceramy papierem tzn dzieci sie podcieraja ale malo tego uzywaja bo wiedza ze to klimat sie ociepla ja po sikaniu sie nie podcieram tylko po grubszej sprawie ale to na dworze wiec gacetami