Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chlamydia

Polecane posty

Gość gość

Czy to mozliwe ze była w uśpieniu przez tyle lat i żaden lekarz jej nie wykrył czy po prostu chłop mnie zdradził? Jestesmy razem 8 lat. On jest moim jedynym partnerem. Mamy 2 letnia corke. Ostatnio miałam ciagle problemy z antykoncepcja tzn wkładka domaciczna która musiałam usunąć. Lekarz zrobił mi badania. Okazało sie za mam chlamydie. Ja i maz dostaliśmy antybiotyki i jest ok. Lekarz mowil ze ta choroba moze zostać przez lata w uśpieniu, ale zastanawiam sie czy nie wykryłyby tego badania robione przed i w czasie ciąży?

Gość gość
zarazil

Gość gość
zarazliwe tylko droga plciowa

Gość gość
Wiem ze tj jest zaraźliwe droga płciową. Tylko sie zastanawiam czy to od mojego meza bo mnie zdradził w czasie trwania naszego związku czy tez któreś z nas to miało zanim zaczęliśmy sie spotykać. Wcześniej oboje byliśmy w związkach kilkuletnich i zarówno mnie jak i meza nasi byli partnerzy zdradzali.

Gość gość
wiesz a pisalas ze mialas klopot z wkladka? czy nie mialas stanow zapalnych, bo u ciebie ona tez mogla sie wytworzyc ta bakteria bo ona zawsze ma gdzies swoj poczatek, ale teraz nie dojdziesz jak to bylo, dobrze ze sie leczycie, u faceta ona jest pod skorka, facet twoj musi dokladnie myc miejsce pod skorka i to czesto

Gość gość
Miałam stany zapalne non stop. Wkładkę założyłam sobie trzy miesiące po porodzie i bez przerwy problemy. Po 7-miu miesiącach stwierdziłam ze mam dość i przejdę na tabsy. Wtedy tez wykryto chlamydie. Przed ciąża nic nie było. Żadnych problemów.

Gość gość
moze przyczyna tkwi w tej wkladce, moze sie przyczynila do tego

Gość gość
a nie byliscie gdzies na wakacjach , moze kapalas sie w jakichs wodach

Gość gość
Nie mam pojęcia. Lekarz nic o tym nie wspomniał. Wiem ze chlamydią mozna tez sie zarazić w trakcie porodu. No i w sumie choroba ta moze pozostać w uśpieniu przez kilka lat. Ale nie zabrzmiało to zbyt przekonywająco :(

Gość gość
zagranica oczywiscie, te gorace wody czy cos takiego

Gość gość
w trakcie porodu ale tez mozesz np u gin. albo podczas akladania wkladki, muisz sobie przypomniec moment czy bylo tak ze bolal sie brzuch np, czy mialas uplawy goraczke

Gość gość
Byliśmy na Lanzarote owszem. Ale jak mogłabym sie tym zarazić? Nie siedziałam gołym tyłkiem na żadnych posadzkach :/

Gość gość
inne objawy parcie na mocz wzdecia, musisz sobie wszystko przypomniec i skojarzyc, bo to raczej odrazu sa objawy

Gość gość
Może być przez wkładkę ja jak miałam ją założoną strasznie się pochorowałam objawy grypy, gorączka prawie 40 stopni i dreszcze. Okazało sie, że mam okropne zapalenie pęcherza, który akurat mnie nie bolał i pelno bakterii w moczu. Zakażenie wywołała spirala.

Gość gość
Teraz to raczej za późno :( Juz minęło trochę czasu od wykrycia choroby. Jednak nie daje mi to spokoju. Raczej nie mam powodów sadzić ze maz mnie zdradził kiedykolwiek, ale kto ich tam wie? Moze czegos nie wiem?

Gość gość
widzisz napisalam ze parcie na pecherz i sie zgadza, wtedy moglas dostac ta chorobe, od wkladki i pamietaj ze zarazic mozesz sie wszedzie nawet u gina

Gość gość
Dzięki. Trochę mnie uspokoiłyście :)

Gość gość
musisz co jakis czas robic badania czy nie nawraca, pamietaj ze nie leczone zbagatelizowane moze prowadzic do bezplodnosci a napewno jescze bys chciala dziecko

Gość gość
poczytaj na necie i to tylko ja jedna do cibie pisalam to wszystko, pa uwazajj na sibie dobranoc

Gość gość
Dzięki wielkie :) Miłych snów :p

Gość gosciowa
Ta choroba mozna zarazic sie poprzez kontakt seksualny z zarazona osoba ale nie tylko......mozna sie zarazic przez publiczne toalety lub na basenie. Co druga osoba ma chlamydie w sobie.....to sa bakterie , nie wirusy.Ta bakteria nie jest ciezko sie zarazic. Warto sie badac od czasu do czasu bo to trzeba wyleczyc.

Gość gość
Chlemydią możesz zarazić się na basenie.

Gość gość
Witam, właśnie zdiagnozowałem u siebie to ścierwo zrobiłem badania i wyszło mi igg 71,6 czyli przewlekła infekcja. U mnie było tak że mam od dłuższego czasu takie objawy: ogólne osłabienie i brak chęci do życia, tycie, nie mogę się dobudzić i wstać rano ile bym nie przespał i wypoczywał, zawalone zatoki pogorszenie po jedzeniu cukru, nabiału, glutenu mięsa, strzelanie w stawach w szczególności skokowym, palcach, szyi, sztywność i bolesność szyi, powiększenie gruczołów łojowych, zaczerwienienia i wysypki na twarzy duże krosty wyskakujące na twarzy klatce, przedramionach, brzuchu, swędzenie skóry głowy, słabe włosy i paznokcie, słabe funkcje kognitywne, kiepskie samopoczucie cały czas. Zacząłem więc szukać rozwiązania np. przez dietę no i okazało się się jest niewielka poprawa samopoczucia przy odstawieniu produktów zapalnych. Mam też incydent z nużeńcem, miałem uczucie jakby poruszania się czegoś w różnych częściach ciała. Ostatnio zacząłem edukować się odnośnie zdrowia, diety, badań żeby po objawach obstawić najbardziej prawdopodobne choroby, zrobiłem badania za 800zł na najbardziej prawdopodobne i na razie trafiłem na chlamydie. I znowu zacząłem czytać i znalazłem taki artykuł mistykabb.wordpress.com/2014/09/22/1078/ że to właśnie nużeniec może być wektorem dla różnego rodzaju bakterii, wirusów, grzybów dermatologia.mp.pl/lista/115624,postepowanie-lecznicze-w-przypadku-nuzycy tylko wg. innych naukowych artykułów te roztocze ma 70% społeczeństwa i co przeleczymy chlamydie a ona wróci do nas z tym roztoczem albo złapiemy to na basenie albo saunie wg. badań chlamydia przenosi się drogą kropelkową i b. często daje objawy grypy. Nużeniec często też powoduje problemy ze spojówkami właśnie infekcją chlamydią. Znalazłem protokół odnośnie leczenia sekretyhipokratesa.pl/2016/07/23/1-polski-protokol-leczenia-bakterii-komorkowych-i-wirusow-metoda-leczenia-sm-cfs-pcos-rzs-etc/ czy ktoś go stosował? Tam jest wpis żeby leczyć stosować kozieradkę z np. cynkiem u mnie kozieradka super oczyszcza zatoki. Witam, właśnie zdiagnozowałem u siebie to ścierwo zrobiłem badania i wyszło mi igg 71,6 czyli przewlekła infekcja. U mnie było tak że mam od dłuższego czasu takie objawy: ogólne osłabienie i brak chęci do życia, tycie, nie mogę się dobudzić i wstać rano ile bym nie przespał i wypoczywał, zawalone zatoki pogorszenie po jedzeniu cukru, nabiału, glutenu mięsa, strzelanie w stawach w szczególności skokowym, palcach, szyi, sztywność i bolesność szyi, powiększenie gruczołów łojowych, zaczerwienienia i wysypki na twarzy duże krosty wyskakujące na twarzy klatce, przedramionach, brzuchu, swędzenie skóry głowy, słabe włosy i paznokcie, słabe funkcje kognitywne, kiepskie samopoczucie cały czas. Zacząłem więc szukać rozwiązania np. przez dietę no i okazało się się jest niewielka poprawa samopoczucia przy odstawieniu produktów zapalnych. Mam też incydent z nużeńcem, miałem uczucie jakby poruszania się czegoś w różnych częściach ciała. Ostatnio zacząłem edukować się odnośnie zdrowia, diety, badań żeby po objawach obstawić najbardziej prawdopodobne choroby, zrobiłem badania za 800zł na najbardziej prawdopodobne i na razie trafiłem na chlamydie. I znowu zacząłem czytać i znalazłem taki artykuł mistykabb.wordpress.com/2014/09/22/1078/ że to właśnie nużeniec może być wektorem dla różnego rodzaju bakterii, wirusów, grzybów dermatologia.mp.pl/lista/115624,postepowanie-lecznicze-w-przypadku-nuzycy tylko wg. innych naukowych artykułów te roztocze ma 70% społeczeństwa i co przeleczymy chlamydie a ona wróci do nas z tym roztoczem albo złapiemy to na basenie albo saunie wg. badań chlamydia przenosi się drogą kropelkową i b. często daje objawy grypy. Nużeniec często też powoduje problemy ze spojówkami właśnie infekcją chlamydią. Znalazłem protokół odnośnie leczenia sekretyhipokratesa.pl/2016/07/23/1-polski-protokol-leczenia-bakterii-komorkowych-i-wirusow-metoda-leczenia-sm-cfs-pcos-rzs-etc/ czy ktoś go stosował? Tam jest wpis żeby leczyć stosować kozieradkę z np. cynkiem u mnie kozieradka super oczyszcza zatoki.

Gość mirmi

Orientujecie się jak przebiega zakażenie chlamydią? Czy mozna zarazić się w toalecie albo korzytając z basenu? 

Chlamydioza wywolana jest przez bakterie. Robi się na to odpowiednie testy jak tutaj: https://drwenerolog.pl/produkt/chlamydioza-test-badanie/ Chorobę leczy się antybiotykami. . Chlamydia raczej mozna zarazic sie przez stosunek a nie w basenie czy w toalecie publicznej ... Najwazniejsze aby zbadać drugiego partnera bo jak jedna osoba jest chora to druga również.

Gość mirmi

Jak na razie jedynie u siebie podejrzewam, pewnie zaraził mnie mój były bo zdradzał mnie z innymi na prawo i lewo. I teraz zastanawiam się jak powiedzieć mojemu facetowi. Poza tym do jakiego lekarza on miałby się wybrać? Bo raczej nie do ginekologa.

Albo do lekarza rodzinnego albo do urologa. Po prostu szczerze z nim porozmawiaj. Nie masz również pewności czy masz chorobe dopóki nie zrobisz sobie testu. Nie ma tutaj szczepów chlamydii, test pokaże Ci czy masz chorobę czy nie. Jestem również zdania, ze jeśli były Cię zdradzał na prawo i lewo to wypadałoby zrobić sobie badania również na inne choroby dla pewności.