Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czeekoladka91

Jak skutecznie szukać pracy?

Polecane posty

Gość czeekoladka91

W przeciągu kilku dni przeprowadzam się do chłopaka do Warszawy. Muszę znaleźć szybko jakoś pracę. Dotychczas nie zdobyłam zbyt wielkiego doświadczenia, mieszkam w dość małej miejscowości i zaraz po szkole pracowałam jako opiekunka do dzieci. Dodam, że wykształcenie mam średnie, póki co. Mam obawy szukając pracy w takim mieście jak Warszawa. Owszem, mam dużo możliwości, ale czy uda mi się znaleźć pracę bez problemów i dość szybko?! Jak się do tego zabrać? Tradycyjnie... planuję powysyłać CV na ogłoszenia zamieszczane w Internecie, ale to mało. Chłopak radzi, abym pochodziła po okolicy i roznosiła osobiście CV. Czy to dobry pomysł? Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Wchodzić do lokali i zostawiać swoje dane, o coś pytać? Gdzie najlepiej udać się z taką 'misją'? Proszę o poradę kogoś kto był w podobnej sytuacji, lub jest w stanie udzielić jakieś rady, z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam :)

Gość gość
atrakcyjna jestes?

Gość czeekoladka91
Nie sądzę, aby to miało coś do rzeczy :)

Gość gość
chodzic i zostawiac cv

Gość gość
Zrob wszystko co sie da, nigdy nie wiadomo, z czego wyniknie jakas oferta.

Gość gość
atrakcyjność ma bardzo dużo do szukania pracy

Gość czeekoladka91
Hmm... Nigdy nie narzekałam, że tak napiszę... na 'brak zainteresowania' o! Czy to mi w czymś pomoże? Być może, nie znam tego miasta i obawiam się właśnie, że zaliczę gafę :) Ponoć osobowość jest równie ważna! Nie ukrywam, że brakuję mi pewności siebie i to pewno też nie raz mnie gubi, w wielkim mieście trzeba być pewnym swej osoby, z tego co zauważyłam.

Gość gość
ubierz mini na rozmowe

Gość gość
heh, zabawne :) co za tłuk piszę te komenty wyżej!! chodź wszędzie gdzie się da i próbuj, prędzej czy później uda się ino głowa do góry i nie panikować, powodzenia!! :)))