Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja

Polecane posty

Gość gość

Jestem rok na Prozaku a placze prawie codziennie. Mam ciagle poczucie samotnosci, krzywdy i zero poczucia wlasnej wartosci. Czuje sie jakbym byla nikim i jakby kazdy moj dzien byl kolejna porazka. Budze sie o 8 a potem kolo 12 klade sie spac zeby mi zycie szybciej przelecialo. Jak sie mozecie domyslic nie mam pracy i nie moge zadnej znalezc, nie mam na to sily ani motywacji. Rzadko wychodze z domu, prawie caly czas jestem sama. Faceta mam ale on uwaza ze to nie zadna depresja tylko lenistwo. Ale ja kiedys taka nie bylam...

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
34

Gość gość
od dawna cie utrzymuje?wczesniej pracowalas?

Gość gość
Pracuje raz na jakis czas w bylejakich pracach ale to tlko tmczasowo. Utrzymuje mnie 2 lata poza tymi momentami kiedy pracowalam.

Gość gość
jak myslisz jakie przyczny takich stanow?

Gość gość
przydałoby ci się jakieś stałe zajęcie może zajełabyś się opieką nad dziećmi w tych chwilach gdy nie masz roboty na stałe ? lepsze to niż popadać w depresję siedząc bez celu w domu

Gość gość
Duzo sie na to zlozylo. Przeprowadzilam sie do faceta i zostawilam przyjaciol, nie mam obok siebie nikogo. Nie moge sie u niego zaaklimatyzowac. Czuje ze on mnie wogole nie rozumie. Chce zrobic ze mnie kogos innego niz jestem. A ja nawet nie mam kolezanki do ktorej moge pojsc i obgadac go. To straszna samotnosc i bezradnosc. Poza tym jeszcze wiele innych rzeczy...

Gość gość
jakie np?

Gość gość
Jeg byla ciagle w poblizu, jest dla mnie strasznie chamska a przy moim braku poczucia wlasnej wartosci rycze po kazdej rozmowie...

Gość gość
Nie mam z kim pogadac a do tego nie ufam juz ludziom, po jego bylej i innych znajomych ktorzy sa bez zadnego powodu przeciwko mnie...

Gość gość
depresja to choroba ducha nie ciała to jest głód modlitwy i Eucharystii zacznij sie modlic po minimum 1,5 godz dziennie chyba ze zle sie odzywiasz bo za mało warzyw i owoców sórowych cytryn 2 sztuki pij sok jedz jabłka

Gość gość
Kochana, ciezko cholernie jest z ta depresja, ale postaraj sie chociaz codziennie zrobic jeden malutki krok do przodu. Jak bedziesz miala swiatelko w tunelu, to w koncu sie poprawi :-) Buziaki

Gość myśli po północy
Jesteś ofiarą czarnobyla. Jest lekarstwo na to :)

Gość gość
A jaki krok?

Gość gość
jak tak czytam to jedyne co mi przychodzi na myśl to wyprowadz się i wracaj do siebie, tu gdzie jesteś nie czujesz się w pełni akceptowana i stąd te depresyjne nastroje co to znaczy że była się kreci wokół twojego faceta ? nie kumam takaich klimatów masz 34 lata a pozwalasz się tak traktować ?

Gość gość
Cokolwiek, nie mysl o przyszlosci, tylko postaraj sie zrobic jedna rzecz danego dnia. Np wyjsc na spacer. I potem sobie za to pogratulowac. Jak sie slabo czujesz to idz potem spac i nie obwiniaj sie za nic. Ale nastepnego dnia znowu na spacer czy na kawe. Albo pomaluj paznokcie. To tak cholernie ciezko nawet wejsc pod prysznic jak sie ma depresje, ja czasami nie moge, ale starm sie zmuszac i robic choc jedna pozytywna rzecz dziennie. Typu: udalo sie, umylam wlsoy, wyszlam na kawe, przeczytalam gazete. Nastepnego dnia mam wiecej energii po tym i np sprzatam. I tak dalej. Albo np dzis nie bede myslal o tym co jego byla mysli. W koncu dojdziesz do lepszego samopoczucia. Nie przejmuj sie jesli czesto jest 2 kroki w tyl, jeden do przodu, nie drecz sie o to. Tylko nie na zasadzie, ze dzis mudze zmienic wszystko, bo wrtedy wywierasz na siebie presje i jest gorzej.

Gość gość
popros lekarza o zmiane leku!!

Gość gość
Mały oglądał program dla dzieci KiKa - tam pokazano prezerwatywy i jak się je na banana ubiera brak mi słów ile lat ma ten mały? < > Prezerwatywy w programie dla dzieci? Przepraszam, ale dla mnie jedno wyklucza drugie. Nie chciałabym, aby moj syn coś takiego oglądał. < *** Gdy oglądał miał 9. To jest niemiecki program dla dzieci i bardzo młodej młodzieży program był o godz. 15-16 - nie da rady uniknąć tego rodzaju "edukacji".

Gość gość
zmień leki i otoczenie,jak chcesz fachowej pomocy to mogę Ci jej udzielić,jestem psychiatrą.

Gość m ądralIa
o rany, współczuję Ci :( przytulam ;) Lekarze leki zawsze przepisują, nawet internista psychotropy chętnie przepisze :o tylko wysłuchać człowieka nie ma kto. Nie zarywaj nocy. Rano zajrzę.Trzymaj się .:) ps.przepraszam, ale jest środek nocy i muszę spać

Gość stara modelka bez związku
Pomódl się szczerze do Jezusa o siłę. Powiedz Mu wszystko jak przyjacielowi. Mnie nie zawiódł kiedy byłam w desperacji. Nie zawiedzie i Ciebie. Nawróciłam się i tego Tobie również życzę :)

Jak chcesz to pogadać to napisz do mnie na maila. Mam 36 lat i póki co jestem sama i bez pracki i bez zdrowia więc mam czas :) pozdrówka :)