Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yellow yellow

Mam ciut zolte oczy w kacikach, czy jestem chora

Polecane posty

Gość yellow yellow

mam ciut zolte oczy t.z w kacikach tych ktore sa kolo nosa i jak spojrze w dol oczu:-O czy moge byc chora ? ma tak ktos czy macie wszyscy na 100% biale galki ?

Gość gość
jak spojrzysz w dól to sobie przeciez tych kacikow nie widzisz

Gość yellow yellow
no mam na mysli jak sobie oko na dole palcami rozszerze to ten dol tez zolty jest po za tym jak oko przekrece w jedna strone i widze w lustrze te kaciki kolo nosa to tam zolc jest.

Gość yellow yellow
nikt nie odpowie?

Gość gość
Może masz anemię, wtedy jest takie żółto białe zabarwienie spojówki wewnątrz oka.

Gość gość
Jestes zdrowa jak byk,czego szukasz???

Gość yellow yellow
sorry kolezanka mnie straszy ze mam zoltaczke albo zapalenie watroby i sie boje :-(

Gość gość
Przy żółtaczce jest zmiana koloru na gałce ocznej a nie na wewnętrznej spojówce, taka zmiana że gałka oczna zamiast czystej bieli nabiera takiego jakby szarawego koloru czyli lekkie zażółcenie , takie niezbyt białe., a przy tym spojówki wewnętrzne dalej są różowe i lekko czerwonawe. Przy anemii spojówki są blade a gałka oczna jest biała jak zawsze.

Gość gość
Zrób sobie badania to będziesz wiedzieć. Bilirubinę możesz mieć podwyższoną, a ta może być podwyższona z różnych powodów.

Gość gość
Kobitko,naprawde nie masz innych problemów tylko oglądanie oczu? żóltaczka to masa innych objawow a stricte czysto białych oczu nie ma,wazne tez jest światło.

Gość yellow yellow
ok dzieki. juz robilam sobie badania i zawsze wszystko w porzadku. Ostanio mialam zobiony Usg brzucha bo lekarz podejrzewa ze mam kamienie zlociowe ale nic nie widzial. czy moze ta zolc byc od kamieni zlociowych? po za tym mam troche przetluszczona watrobe i moze to od tego?

Gość gość
"żóltaczka to masa innych objawow" Hahaha. Żółtaczka przez wiele lat może być bezobjawowa, albo dawać dziwne objawy, takie jak np. bóle stawów, ciągłe zmęczenie i inne, które się nie kojarzą z wątrobą. Żółtaczka daje objawy więcej mówiące jak z wątrobą jest już źle.

Gość gość
22.02.14 [zgłoś do usunięci Powiedz że żartujesz:):):):) "przez wiele lat bezobjawowa"???? kto ci naopowiadał tych głupot.Nie wprowadzaj ludzi w bład jesli nie masz o niczym pojęcia

Gość yellow yellow
no ale raczej po badaniach krwi powinno widac czy mam zoltaczke czy nie. mam wszystkie wyniki w normie. no moze to jednak od przetluszczenia. ten osteporest nie znam bo mieszkam za granica.

Gość gość
To nie są głupoty. Sporo czytałam o wirusowym zapaleniu wątroby typu C. Większość ludzi jest nieświadomych, że jest chora. Dowiadują się, kiedy przez wirusa rozwinie się rak wątroby, a jakby się wcześniej leczyli to można by tego uniknąć.

Gość gość
"no ale raczej po badaniach krwi powinno widac czy mam zoltaczke czy nie" Zależy po jakich badaniach. Badałaś bilirubinę i próby wątrobowe?

Gość yellow yellow
tak bilirubine oraz wyniki watroby GOT czy cos takiego tam. zawsze wszystko w porzadku. dzieki zamowie sobie ten osteropest. acha i jestem szczepiona przeciw zapalniu watroby A i B oraz co jakis czas robie test na A B i C szczerze wiem ze to glupie ale bym chciala zeby ta zloc z oczu zeszla bo nieladnie to wylada jak oczy na bok przekrecam to widac to,

Gość gość
"Objawy WZW typu C Dolegliwości związane z marskością wątroby pojawiają się często dopiero, gdy tkanka bliznowata zastąpi ponad 80 proc. miąższu wątroby i jest za późno na leczenie. Infekcja samym wirusem przebiega bezobjawowo, często chorzy obserwują objawy bardzo niespecyficzne: zmęczenie, pogorszenie nastroju, depresje, wzdęcia, nudności. Zażółcenie skóry czy gałek ocznych, które kojarzy nam się z wirusowym zapaleniem wątroby w przypadku infekcji HCV występuje niezwykle rzadko. Jedyną metodą wczesnego wykrycia wirusa są więc badania krwi."

Gość gość
Cytat z: zdrowie(kropka)gazeta(kropka)pl Teraz niestety prawie wszystko jest oznaczane tutaj jako SPAM.

Gość gość
Pierwszy niepokojący objaw,zresztą bardzo wczesny to zmęczenie,apatia i kolor moczu piwny. Nie ma takiej choroby ktora nie dałaby jakiegokolwiek objawu niedyspozycji bądz zmian w badaniach laboratoryjnych.Ludzie po prostu nie zwracają uwagi na symptomy i stąd ta mowa ze coś sie odezwało po latach.To nie jest prawdą. Np.długi kaszel nie zawsze jest objawem raka płuc ale np.chłonniaka_podwyższona temperatura, kaszel lub duszności, nocne poty, swędzenie skóry całego ciała, zmęczenie, utrata wagi ciała.

Gość yellow yellow
dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi. Nie mam takich objawow jak ciemny mocz czy cos , no i jak pisalam wszystkie wyniki krwi zawsze byly ok. Czesto boli mnie brzuch po prawej stronie pod zebrami, no i lekarz podejrzewa ze mam kaienie zolciowe , ale na Usg nic nie widzial tylko LEKKO przetluszczona watrobe. dodam, ze ja przez pare lat naduzywalam alkoholu. Nie jestem alkoholiczka ale czesto pilam 2-4 butelki piwa wieczorem a w weekendy wiecej. moj inny lekarz mowil, ze jak ktos przestaje pic alkohol to watroba zaczyna sie oczyszczac i te wszystkie toksyny wyplywaja i ze wtedy mozna dostac alkoholowe zapalenie watroby. nie wiem, moze panikuje. moja kolezaka twierdzi ze galka w oczac musi byc zupelnie biala i ani ciut zolci. no nie wiem...jak pisalam mam ta zolc tylko w kacikach. sorry, ze moze denerwuje i nie wyzywijcie mnie od pijaczek :(

Gość yellow yellow
boje sie ze jednak mam jakas chorobe watroby n.p marskosc tylko jescze tego nie widac, bo tez czytalam ze marskosc watroby nie daje zadnych symptomow, dopiero po dlugich latach. no nie wiem :(

Gość gość
Nikt nie ma zamiaru cie przezywać,to ty decydujesz o swoim zdrowiu.Jesli trzezwo myślisz to pomyśl ze szkoda zdrowia dla byle piwska ktore ci je odbiera.Bez niego można żyć a z nim mozna isc do piachu.Kobieta ma słabsze te narządy i szybciej sie zużywają przy uzależnieniu.Zacznij coś robić a nie olądać oczu,one nie zbieleja jesli nie zaczniesz o siebie dbać i zero alkoholu.Wybór nalezy do ciebie.Trzymam kciuki

Gość yellow yellow
no przeciez ja nie pije juz dlugo. I wcale mi sie nie chce bo sie nie uzaleznilam. bardzo dziekuje za wszystkie odp.

Gość gość
Ja zrozumiałam co pisałaś:):),ze juz nie pijesz.Ja tylko nawiązałam do tego czy "gra warta świeczki"

Gość yellow yellow
nie zupelnie nie warta. Ale glupi czlowiek nie mysli i tak sobie pije na odprezenie. A teraz sie powaznie boje :-O w nastepnym tygodniu ide znowu na badania krwi no i zobacze czy wszystko oki. dzieki :)

Gość gość
na odprężenie to można walnąć 1 browara, ale nie 4:O litości:O

Gość ZG
Temat stary co prawda ale sama szukałam informacji na temat zażółconych oczu po alkoholu i to może być Zespół Gilberta. Warto sobie to sprawdzić bo choć choroba nie jest groźna to np. nie powinno się przy niej zażywać niektórych leków nawet tych bez recepty przeciwbólowych itp. Ja jestem wlaśnie w trakcie diagnostyki. Moje objawy to osłabienie, ból brzucha i po wysiłku albo po alkoholu czasem pojawiają się wlasnie żółte oczy albo skóra.