Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1231615

Długoletni związek, przechodzony związek???

Polecane posty

Gość Kasia1231615

Witam, może ktoś z was również jest w takiej sytuacji jak ja i się zastanawia co dalej. Mianowicie jestem w związku prawie 9 lat. Poznaliśmy się jak byliśmy jeszcze dziećmi - on 17 ja 14. I tak żyjemy do tej pory. Chciałam zrobić krok do przodu, razem zamieszkać, ślub itd. ale on mówi, że go na to nie stać (chodź uważam, że wiele osób zarabia tyle co on lub mniej i żyją) ja również pracuje. Nie mamy szans na własne mieszkanie czy dom. Jego to bardzo dołuje - że to takie życie bez perspektyw. W naszym związku jest coraz gorzej, rutyna, rutyna i jeszcze raz rutyna. Gdzieś stanęliśmy w miejscu. Może poznaliśmy się za wcześnie? To ja dostosowałam swoje oczekiwania do niego, a nie jego do swoich oczekiwań. Jaki sens być dalej razem i prowadzić życie studenckie?

Gość gość
slabo

Gość gość
choć uważam! -tak się to pisze! kobieto, robisz kardynalne błędy ortograficzne.a poza tym uważam, że zaczynanie współżycie czternastolatka z siedemnastoletnim chłopakiem zrobiliście sobie kuku na całe życie. jesteś przechodzonym towarem, a teraz on chce coś nowego.

Gość gość
9 lat razem... moim zdaniem związki które trwają 6 i więcej lat bez perspektyw na sformalizowaniu ich nie mają sensu. To takie trwanie przy sobie i czekanie na... no właśnie na co? Na to, że trafi się ktoś lepszy czy co? Jesteście ze sobą jedynie z przyzwyczajenia. Wiadomo, nie moze nikogo zmusić do ślubu, ale...

Gość gość
Ty mialas 14 lat? To przestepstwo jeszcze sie nie przedawnilo.