Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi3113

ona je jak świnia!

Polecane posty

Gość gabi3113

pomocy, moja mama ma 50 lat i od około 10 lat wręcz OBŻERA się słodyczami. to nie jest jeden batonik dziennie, ale w ciagu dnia potrafi przykladowo zjesc 3 batoniki i duże opakowanie ciastek. ma siedzącą pracę, zero ruchu także po pracy. próbowałam ją zachęcić do wielu sportów - fitness, rower, bieganie, pływanie - wszystko bylo dla niej dobre przez kilka dni, póxniej znowu wracala do obżarstwa. próbowałam zastąpić te jej złe nawyki żywieniowe, sama staram sie gotowac, zeby nie siegala po slodkie przekaski tak czesto, ale na nic to.. dodam, ze ma sporą nadwagę, i po prostu boję się o jej zdrowie.. co mogę w tej sytuacji zrobić? dodam, ze probowalam wprowadzic substytut słodyczy - owoce, ale ona tłumaczy, ze woli słodkie i koniec. co robić? :((

Gość gość
Moja rada; niech przejdzie na dietę niskowęglowodanową, łyka chrom, to przejdzie jej apetyt na słodycze. Polecam książkę 'Życie bez pieczywa' brdzo dobrze jest tam opisany mechanizm co się dzieje z organizmem, kiedy spożywamy nadmiar węglowodanów (chleb, nawet ciemny, makaron, słodycze) i do jakich chorób to prowadzi

Gość gabi3113
próbowałam podsuwać jej pod nos różne artykuły itp, to na nic ;(