Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaniGlukoza

dziewczyny ktore sa obecnie w ciazy z CUKRZYCA

Polecane posty

Gość PaniGlukoza

dziewczyny trafilam do szpitala z podwyzszonym cukrem, nigdy wczesniej nie mierzyłam sobie. Każdy lekarz na innej zmianie mówi mi co innego, jeden że jest ok inny o tym samym wyniku że jest podwyższony ... Obecnie na szpitalnej diecie godzine po posiłku mam srednio cukier 125, czyli chyba w normie nie uwazacie? Bo tu każdy lekarz twierdzi co innego. jaki poziom wasi lekarze uwarzają za dobry i jaki wy macie godzine po posiłku? Dodam że nie mam pojęcia jaki wynik miałam do tej pory gdy nie byłam na diecie, bo nigdy nie mierzyla, wychodzi na to ze zeby utrzymać obecny poziom musze do konca ciąży pozostac na diecie ..... ??

Gość PaniGlukoza
up

Gość gość
Witam ja też przeszłam cukrzycę w ciąży radę Ci udać sie do dobrego diabetologa ustali dietę której należy się trzymać no i badanie cukru glukometrem ja badałam na czczo i potem po 3 głównych posiłkach i wszystko skończyło się dobrze, ale niestety dieta do końca ciąży Cię nie ominie. Powodzenia:)

Gość gość
Ja mam normy takie: na czczo od 60 do 90 a godzinę po posiłku do 120. Jadłam co 2,5-3godz gdyż dziecku należy dostarczac weglowodanyna bierzaco. Przede wszystkim Zero słodyczy, napojów i sokow, bialego pieczywa. Diabetolog ustali Ci dietę. Dieta przez całą ciążę. W laboratorium mozna wykonac badanie z krwi na tak zwana hemoglobine glikowana mowi ona jakibył średni poziom glukozy we krwi w ostatnich 3 miesiącac.powodzenia

Mnie wystarczyło zmniejszyć posiłki i zwiększyć ich ilość oraz ograniczyć cukry proste: cukier, słodycze itp. do minimum. Miałam mierzyć poziom cukru i tyle.

Gość gość
Ja tez spozywam slodzik zamuast cukru, napoje np coka bez cukru lub light. Slidycze do minimum. I pomoglo. Cukier po godzinie nie wiekszy nuz 140 a po 2 nie większy niz 120

Gość gość
Poczytajcie o slodziku i coli light!!!!! jak możecie jej to polecać? Cukier 140 po godzine? To o 20 za dużo !!!!!!!! Co za głupoty. Naucz się co to normoglikemia w ciąży!!!! Do 90 na czczo i 120 po godzine