Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na kilku USG może być widać tylko jąderka dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne? Dwaj lekarze sądzą że to jądra syna a siusiaka nie widać, pani dr prowadząca moją ciąże po obejrzeniu zdjęć USG twierdzi że na jej oko to obrzęk warg sromowych... Co o tym myślicie?

Gość gość
może spodziectwo?

Gość gość
dodam również że cieszymy się z mężem ze poznamy w takim wypadku płeć przy porodzie że dziecko robi nam niespodziankę , tylko im dużej się nad tym głowię boję się że coś może być nie tak np jakaś narośl :( która po prostu przypomina jajka :( Pytanie to kieruje przede wszystkim do mam synków czy też miały podobne przeżycia czy zawsze widziały "antenke"

Gość gość
A czy spodziectwo nie objawia sie na odwrót ?

Gość gość
Należy pamiętać, że nigdy w spodziectwie nie mamy do czynienia z tzw. mikropenisem, raczej może robić takie wrażenie będąc schowany pod skórą.

Gość gość
Teraz w ogole nie usne :( to chyba wolala bym ten obrzek cipki :( jest to możliwe?

Gość gość
Dodam ze na pierwszych USG wychodzila dziewczynka do 33 tc... nic nie bylo widać :(

Gość gość
Jak najbardziej i to zapewne będzie to :) u nas wystąpiło spodziectwo dlatego to przyszło mi na myśl.

Gość gość
Który to tc?

Gość gość
i jak trwa leczenie ? :( operacje? :(

Gość gość
teraz 36

Gość gość
Czeka nas operacja. Synuś na szczęście ma ta najlżejszą wadę w zasadzie tylko muszą mu dziurkę przestawić bo ma 0,5 cm niżej. Tak to wszystko dobrze. Ale tyle się naczytałam na ten temat i lekarz nam mówił że sobie o tym pomyslałam, bo właśnie w takim przypadku czasem juz to na usg widać. Przepraszam że cię nastraszyłam ale jakoś nie pomyślałam, W takim razię życzę córci lub zdrowego chłopczyka.

Gość gość
Lekarz żaden nie mówił nic o jakiejś wadzie juz na usg nie idze nie chce tez sie tak często naswietlać, byłam na 3d aby zobaczyć ale oczywiscie nic nie widać juz ponoć za późno na badanie 3d...

Gość gość
Czeka nas operacja. Synuś na szczęście ma najlżejszą wadę w zasadzie tylko muszą mu dziurkę przestawić bo ma pół cm niżej. Tak to wszystko dobrze.

Gość gość
nie nie właśnie cieszę się że pani mi powiedziała co może być przyczyną... Teraz na wizyte kontrolną wezme film z USG i dam pani dr do obejrzenia może mi pomoże bo jak powiedziałam ona mówi ze jajka nie wyrastaja i to obrzek pochwy, dwaj lekarze ze synek bo widza jądra jestem zdezorientowana :( Dzieki pani kieruje się do szpitala w ktorym maja dobryu sprzet do pomocy noworodkom (tak na wszelki)

Gość gość
kiedys czytalam tutaj ze jader nie widac podczas usg ciazy, ze po porodzie schodza do mosznej

Gość gość
współczuje 36tydzień to prawie miesiąc życia w niepewności. Nie zazdroszczę życzę dużo zdrówka maleństwu.

Gość gość
Dziękuję :)

Gość gość
ja mam synka było widać jąderka i siusiaka mam nawet 3 zdjęcia :] i widać perfidnie że to chłopak

Gość gość
bo raczej kilka dni nie trzyma siusiaka? a wcześniej do 25 tc razem z jajkami? a znacie jakiś przypadek gdzie dziewuszka miała obrzęk warg sromowych?

Gość gość
znam taki przypadek pani w ekspedientka mi opowiadala ze spodziewala sie syna cala wyprawka niebieska i niespodzianka urodzila sie corunia z obrzekiem warg sromowych i dlatego na usg mylili...

Gość gość
moze pokaz nam to usg?

A byłaś na usg 3d? to by mogło wiele wyjaśnić. Myślę, że mogła też pępowina się tam zawieruszyć i tak to w rezultacie wygląda. No bo w sumie skądś są te pomyłki z płcią i to często.

Gość gość
Dobrze jutro wrzucę w tym momencie nie mam dostępu do skanera, po prostu widać takie serduszko. Byłam na tym 3D w 36 tyg po czym dr stwierdził ze w tym tyg to juz nic widać nie będzie

szkoda, że tak późno się wybrałaś na 3d. Myslę, że nie ma co panikować zapewne to dziewczynka albo tak jak pisałam, że pępowina tamtędy przechodzi i przysłoniła to czego szukacie "ptaszka" Może młody się wstydzi. :) Przede wszystkim głowa do góry bo są bardziej poważne problemy z dzidziusiami np u mojego synka stwierdzono problemy z nerką, że jest za duża ale podadzą antybiotyk jak się dziecko urodzi i będzie dobrze a jak pojechałam na usg do polski to dowiedziałam się że to nie mały problem i że jak angielscy lekarze nie mają zamiaru nic z tym zrobić to po co mnie w ogóle informowali o tym. :/ jeszcze ponad miesiąc do porodu.

Gość gość
Właśnie wcześniej nie potrzebowałam 3D jak ciąża rozwijała się prawidłowo a pani dr od USG mówiła na obu USG zdrowa córka nie potrzebowałam tego badania, tym bardziej ze razem z mężem woleliśmy niespodziankę jak będzie dzidzia wyglądać a o rzekomych jądrach dowiedziałam się w 35tc :( LidziaL współczuję ja mam starszego synka jak się urodził miał problemy ze serduszkiem i nie chcę znów przez coś podobnego przechodzić :( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f2fe1c4518d4263.html to jest zdjęcie USG, jak sądzicie co to może być ?

Gość gość
oglądam to zdjęcie, mam w domu parkę i u chłopczyka to zupełnie inaczej wyglądało i u córki może to rzeczywiście obrzęk ? albo pępowina?

Gość gość
U nas bylo widac jajka i siusiaka na usg a tu ciezko stwierdzic. Moja znajoma nie wiedziala co bedzie bo lekarze zupelnie nic nie widzieli i synek urodzil sie z mikropenisem ale tu cos jest wiec moze rzeczywiscie pepowina sie uwidacznia albo tak siusiak ulozony ze nie widac? Autorko pomimo wszystko zycze zdrowego malucha obojetnie jakiej plci.