Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niedoczynność tarczycy a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Witam od roku staram sie o dziecko ale nic z tego mam nie doczynnosc tarczycy i wiem ze dlatego tez mi jest ciezko, moze ktoras z was ma tez ten sam problem albo miala. Prosze o pomoc

Gość gość
Witam, również mam niedoczynność tarczycy. Już od kilku lat borykam się z nią i lekami (biorę Euthyrox). Dwa lata temu urodziłam pierwsze dziecko, w tym roku drugiego malucha. Długo się starałam, już traciłam nadzieję, lekarz chciał mnie wysłać do kliniki bezpłodności, a usg wykazywało PCO - przy tej chorobie raczej nie ma szans na dziecko. Pomogły leki Siofor i Bromergon, przepisane przez ginekologa, jako ostatnia droga przed skierowaniem do kliniki. Szwagierka też ma problemy z tarczycą i po przepisaniu Bromergonu zaszała w ciążę. Może i w twoim przypadku pomogą odpowiednio dobrane leki. Życzę powodzenia, spokoju i wymarzonej ciąży.... :-)

Gość gość
ja mam niedoczynność biorę euthyrox 125 mam też PCO w ciążę zaszłam po 8 miesiącach od odstawienia tabletek bez żadnych leków, kuracji i zabiegów może ci się też uda a jak nie to z lekami na pewno jak koleżance wyżej, mamy w końcu XXI wiek :D

Gość gość
tabletek antykoncepcyjnych oczywiście, bo euthyrox brałam dalej!

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz, ale ja już powoli wątpię ze to możliwe. Ja mam koleżankę która po odstawieniu własnie Euthyroxu zaszła w ciąże ale to zbyt ryzykowne chyba .... sama już nie wiem

Gość gość
Jak masz niedoczynność tarczycy to nazwałabym bardzo dużym ryzykiem odstawienie leku. Jeśli udało by się zajść w ciąże, mogą być powikłania z powodu obniżonego poziomu hormonu. Lepiej brać dalej lek i szukać innych możliwości. Może zmiana lekarza ginekologa??

Gość gość
Czasem pomaga zajęcie się czymś innym, aby nie myśleć o ciąży. A jak organizm przestanie trwać w napięciu, stanie się to o czym marzysz... może to jest pomocna recepta

Gość gość
Ginekologa tez zmienić muszę fakt, bo mam takiego starszego Pana nie miłego i każdy w przychodni sie na niego skarży... i myślę tez o endokrynologu prywatnie.

Gość gość
To znajdź w swojej miejscowości lekarza ginekologa-endokrynologa czyli ginekologa se specjalizacja z endokrynologi.