Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na siłę zabrać dziecku smoczek czy czekać aż samo odrzuci???

Polecane posty

Gość gość
mó wuczek poszedł ze schowanym smoczkiem pierwszego dnia do przedszkola, tak kazała pani, ze gdyby płakał to zeby miał go chociaż w ręku. po 3 dniach nie brał już ze sobą i w domu przestał użuywać.

Gość gość
Głupi jesteście. Smoczka zabieracie ale dajecie oglądać dziecku kilka godzin bajek dziennie, jeść słodycze, kisicie w domach. Smoczek nie jest niczym zlym:/ mpja coreczka ma 2l bez kilku dni i zasypia ze smokiem. Ma swój ulubiony chicco caly silikonowy:). Nie widzę problemu dlaczego miałaby go nie miec. Mówi dużo. Zęby ma zdrowe i proste-bylam u dentysty. Ja miałam smoka 3 lata i zyje. Pewnie prędzej obgryzanie paznokci z nerwów na szkliwo szkodzi niz smoczek. To samo ze słodyczami. Przesadzacie jak zwykle. I w d***e mam ze się komuś nie podoba ze mala ma smoka. Nikomu nic do tego. Krzywdy jej nie robię.

Gość gość
Moja córka ma 8 miesięcy i smoczek dostaje jedynie przy usypianiu. Byłaby niesmoczkowa w ogóle. Niestety miała tak silny odruch ssania przy zasypianiu, że jak miała kilka tygodni tak mocno zasysała kciuka, że ciężko było go jej wyciągnąć. Wybraliśmy mniejsze zło, smoczek anatomiczny. Chciałabym powoli już zacząć ten smoczek odstawiać, ale kiedy jest bardzo senna to gdy nie ma smoczka, natychmiast pcha kciuka do buzi. Fakt, że teraz gdy zaśnie, to prawie od razu go wypuszcza , ale mimo wszystko... Czy któraś z mam miała taki problem? Jak sobie poradziłyście?

Gość gość
Moja ma skonczone dwa lata. Smoczek sluzy tylko do zasypiania. Czekam, az sama z niego zrezygnuje, z moja pomoca oczywiscie. Ale nie zamierzam jej go drastycznie odstawiac, nie widze takiej potrzeby. Mowi o wiele wiecej i wyrazniej niz dzieci w jej wieki, ma zdrowe, oroste zeby.