Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przerwa między jedynkami mlecznymi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, mojemu synkowi wyrosły już pierwsze ząbki ( ma skończony roczek ), ma wszystkie jedynki i rosną mu już dwójki. Ale zauważyłam, że między górnymi jedynkami ma sporą przerwę :(. Czy to znaczy, że stałe zęby też będą tak wyglądać ? Czy powinnam iść z nim już do dentysty ? Czy na mleczne zęby zakłada się aparaty korekcyjne ? Czy któraś z Was miała podobny problem ? Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi, pozdrawiam w słoneczną niedzielę :)

Gość gość
moja córka ma już 2 latka, też ma taka duża przerwę między 1. Ale nie wyszły jej jeszcze piątki, może jak wyjdą jej wszystkie zęby to ta przerwa się zmniejszy?

Gość gość
warto iść do lekarza dentysty, niejedną wadę można skorygować z okresie zębów mlecznych

Gość gość
bosz to są zęby mleczne, dlatego nawet powinny mieć przerwe

Gość gość
tak, ale muszą być wszystkie mleczaki

Gość gość
ja p*****le co za problemy macie. juz taka uroda waszego dzieciara więc nie trujcie waszym dzieciakom d**y o taką pierdołę!!

Gość gość
napiszę tak, chcesz prostuj, przesuwaj dziecku zęby, wyrywaj za wcześnie, potem nie zdziw się, że nie będzie miał zawiązków na stałe zęby bo je w którymś momencie uszkodzono :P

Gość gość
To bardzo dobrze, że ma przerwe. Jak zaczną wyrastać mu stałe zęby to będą mieć miejsce i nie będą zachodzić na siebie. Moja córeczka też miała diastemę a teraz ma śliczne równe stałe ząbki. Z tym aparatem na mleczne zęby to chyba żart...

Gość ex_debill_konkubina
ja miałam odstęp między górnym i jedynkami jeszcze w liceum, ale jakoś się to wszystko pozrastało i dziś nie mam, jeśli to dziura szerokości jednego zęba to idź się poradź, w innym wypadku raczej każą Ci czekac na zęby stałe

Gość gość
idź do dentysty żeby obejrzał pierwsze ząbki, ale wydaje mi się, że nie trzeba zakładać aparatu korekcyjnego na mleczne ząbki, zresztą dentysta powinien Ci odpowiedzieć na wszystkie Twoje obawy :)

Gość klapka naaaaa
moja córka ma podobnie z tym ze przerwy ma miedzy kazdym zebem, byłam z tym u ortodonty i powiedział ze to na plus, przynajmniej jak stałe beda wychodziły to maja miejsce. Chociaz u mnie w rodzinne mamy przerwe miedzy jedynkami...ciezko powiedziec czy u niej tez tak bedzie, starsza ma równiutkie ładne zeby.

Gość gość
Moja córka mleczne ząbki miała jeden w jeden, takie małe białe perełki, ściśle obok siebie. Dentystka właśnie tym się martwiła, bo mówiła, że jak te wypadną, a szczęka nie dorośnie odpowiednio, to stałe krzywo będą szły. I tak się stało. Dolne jedynki idą krzywo, więc czeka nas ortodonta i aparat. Górna na ten moment idą wolno, póki co pierwsza jedynka stała i widać , ze prosto. Zobaczymy jak z drugą będzie. Natomiast syn między zębami miał większe przerwy, dolne jedynki mu już wypadły i stałe idą równiutko.