Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyśka29

domowe słoiczki

Polecane posty

Gość Justyśka29

Mamusie, mam pytanie czy robicie swoim maluchom domowe słoiczki? Podajcie mi pomysły co można zawekować dla 8 m-cznego niemowlaka. Chodzi mi o zupki, deserki. I jak to zrobić... moja teściowa mówi, że słoik do wrzątku, a koleżanka, że po prostu wlewa gorącą zupę do słoika i odkręca słoik do góry nogami.

mozna tak i tak, pózniej tylko trzeba przechowywac w lodówce. Ja bardziej polecam mrozenie. Nie powinno sie tylko mrozic ziemniaków.

Gość gość
ja mam sloiczki z gruszkami i jablkiem z wakacji.spadaly owoce i gnily na ziemi to zbieralam i szybko robilam. swoje. ale dynie czy sliwki,truskawki mroze

nigdy nie robiłam słoiczków, natomiast mam taką sugestie, aby darować sobie te z mięsem. Ciężko je prawidłowo przygotować, a ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym jest bardzo duże

ok, dziękuję za rady i czekam na jeszcze :). mam trochę warzyw pomrożonych. owoców nie, bo nie pomyślałam. akurat mały w czerwcu się urodził i jakoś nie pomyślałam, że za 6-7 m-cy nie będzie wszystkich owoców i warzyw ;P. a pytam o te słoiczki, bo jak czasem muszę go zostawić z kimś innym, albo pójdę do pracy już, to będzie mi tak wygodniej. a z tym mięsem to dla mnie bardzo ważna informacja, bo nie wiedziałam o tym zatruciu jadem kiełbasianym.