Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie mi jaki mam kupić rozmiar butka

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma dłg stopy coś ok. 14 cm a sa butki o długości wkładkiwewn. o 14.2 cm a rozmiar większe 15 cm i teraz nie wiem jakie kupić ( to sa takie wyższe butki przejściówki) te co mają 14.2 będą na styk bo w domu ma kapcie i taki jest rozmiar a te 15cm wiadomo będą większe i teraz nie wiem które kupić :/

Gość gość
49, będzie na lata:)

Gość gość
Butki?omg

Gość gość
może wypowie się ktoś normalny .prócz gimnazjum :/

Gość gość
Przecież rozmiar rozmiarowi nie jest równy..to raz! Chyba, że piszesz już o konkretnej firmie.. bo każda ma swoją rozmiarówkę. Po drugie, jeśli dziecko ma stopę 14cm, to wkładka nie może mieć 14,2 bo takie buty są za małe! Wkładka musi być dłuższa. _ np. wg Elefantenów, Twój syn powinien mieć rozmiar 23. Ale tak, czy siak musisz jechać z dzieckiem do sklepu, wyjąć wkładkę (jeśli się da), postawić na niej stopę dziecka, sprawdzić czy jest te 0,5cm zapasu i już.

Gość gość
mierzyłam wkładkę bucików,które niedawno kupiłam i sa idealne a dłg. owej wkładki wynosi właśnie też 14.2 więc jeśli kupię te przejscióki o takiej same dłg. to myślicie,ze będą dobre czy już tak na styk ?

Gość gość
ale co masz na myśli pisząc, że wkładka 14,2 jest idealna? Rozumiem, że jak dziecko postawi na niej stopę, to ma zapas ok 0,5 cm z przodu? A i rozumiem, że chcesz kupić buty tej samej firmy? Bo tylko wtedy masz pewność, że długość wkładki będzie podobna.. bo w innej może mieć już inną długość, chociaż rozmiar ten sam.

Gość gość
Ja bym kupiła te większe, ale to też zależy ile dziecko ma.. bo Ty wiesz, najlepiej jak szybko rośnie stopa Twojemu dziecku. Ja przynajmniej mam taką miarkę z Deichmanna (taka czerwona, można zabierać do domu ze sklepu) i tam zaznaczam długość stopy syna od 9m.. teraz ma 13.. i dzięki temu mniej więcej wiem (chociaż wiem, ze to się zmienia), jak szybko ta stopa rośnie. Ale i tak nie kupię dziecku nigdy butów bez mierzenia.. Ma szeroką stopę, wysokie podbicie i w większość butów nie wchodzi.

Gość gość
Na tej wkładce ,co mam ja narysowana jest stopa dziecka i mój ma nóżke właśnie tak jak trzeba . A te butki co chcę kupić mają rozmiar wkładki zmierzony i wynosi on 14.2 , z czego tych moich też tyle bo je zmierzyłam ,