Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stephenkingking

czy zdecydowalybyscie sie na drugie dziecko w takiej sytuacji prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość gość
Wiecie mam kolezanke ,ktora wraz z mezem I 3 dzieci mieszka u mamy w jednym pokoiku ,w 2 pokoju mieszka jej mama( tata nie zyje.) z uczaca sie siostra. Kolezanka twierdzi ze wszystkie dzieci planowala, a do 30 jeszcze jej daleko. Z kolei mam kolezanke ktora z mezem I 4 dzieci mieszkaja u tesciow , tesciowie w swoim pokoiku a im oddali 2 pokoje no I maja pieska , aha tesciowie do swojego pokoiku kupili sobie lodowke , bo co nie kupili to w zaraz I tego nie bylo. Obie rodziny ciagna tylko zapomogi , nikt tam nie pracuje, wiec mieszkan sobie nie kupia. I tak prawde mowiac to takich rodzin znam naprawde wiele.

Gość gość
Ale na co Wy czekacie? Przecież po śmierci teściów będzie tylko więcej o jeden pokój to i tak Wam ciasno będzie. Dzieci nie będą miały własnego kąta, zwłaszcza jeżeli zdecydujesz się na drugie, to między dzieciakami będzie minimum 9 lat różnicy, to jak to sobie wyobrażasz? Nastolatek i kilkulatek w jednym pokoju? A zapytaliście teściów co oni na Wasze drugie dziecko? Przecież to też obciążenie dla nich. Na stare lata spokoju nie mają.

Gość gość
O matko, to my mamy 3 pokojowe mieszkanie i na pewno nie będę chciała 2giego dziecka, bo jest wg mnie za mało miejsca i byśmy się gnieździli, a ktoś na jednym pokoju ma dylemat... Wg mnie każdy ma prawo do odrobiny prywatności. Syn ma swój pokój, my swój, no i zostaje jeszcze jeden wspólny.

Gość gość
Dla mnie to jest głupota czekanie aż teście umrą, żeby mieć własny dom. Przecież zapewne to jeszcze jakieś 20 lat albo i więcej. I wy z nastolatkiem w jednym pokoju będziecie? Nie wyobrażam sobie spać np z 17 w łóżkach obok siebie. Zero dyskrecji dla was i dla dziecka. My prawie 2 lata byliśmy z dzieckiem w jednym pokoju, nie wyobrażam sobie tak całe życie, a z dwójka to już wogóle. Pracujecie oboje? Nie pomyśleliscie wcześniej żeby sobie coś pobudować nawet małego z 3 pokojami lub kupić? Jak mozecie mówić, że macie swój dom, ale to dopiero jak teściowie umrą? Wygodnie wam tak w jednym pokoju ze wszystkim?

Gość gość
Autorka zniknęła?

Gość gość
autorka stwierdziła że nieprawomyślnie piszemy, że ma luksus w postaci jednego pokoju i nic zmieniać nie chce. aha i że ma męża pożal się Boże cudownego.

Gość gość
Ha ha