Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pppppppppplllllllllllllll

planuje ucieczke z domu z dwojka dzieci myslicie ze dam rade

Polecane posty

nie mam jeszcze opracowanego zadnego planu ale wiem ze chce to zrobic nie mam wyjscia po prostu... z moim mezem nie da sie inaczej porozumiec niz przez klotnie i krzyki mam tego dosyc. czy jest ktos kto byl w takiej sytuacji i moze mi udzielic jakis porad? gdzie najlepiej sie udac gdzie szukac schronienia?

Gość gość
a skad jestes?

Gość gość
myślę, że jeżeli nie możesz liczyć na pomoc nikogo z rodziny, to najodpowiedniejszym miejscem będzie dom samotnej matki, tam otrzymasz pmoc równiez prawną

Gość tabletkowa od lat wielu
Zadzwoń tutaj 600 07 07 17 To fundacja praw kobiet. Tam znajdziesz pomoc.

wlasnie chodzi mi o to ze chcialabym wyjechac na drugi koniec kraju najlepiej zeby miec pewnosc ze maz mnie nie znajdzie... czy jak po prostu wejde do jakiegos domu samotnej matki to mnie tam przyjma?

Gość gość
poszukaj w necie kontaktów do takich ośrodków jak już się wyrwiecie z domu koniecznie idź na policję i złóż doniesienie na męża, będzie podkładka prawna do dalszych działań, np. do odebrania mu czy ograniczenia praw rodzicielskich

Gość gość
Autorko musisz miec plan ,musisz poszukać takiego domu i wiedzieć dokąd iść bo odpowiadasz też za dzieci .Możesz udać się do MOPS lub Centrum Pomocy Rodzinie lub do księdza bo duchowni też prowadzą takie domy ,szukaj pomocy i załatw coś konkretnego a potem zabieraj się z domu.,pozdrawiam.

Gość tabletkowa od lat wielu
Zadzwoń na te numer, tam udzielą ci pomocy prawnej, doradzą gdzie się kierować. Bo jeśli tak po prostu wyjdziesz z dziećmi z domu, to mąż może cię oskarżyć o porwanie, a wtedy staniesz się przestępcą, będzie was szukać policja, a jak cię zatrzymają to odbiorą dzieci.

Gość gość
mąż taki zły? nie kłam! na kafe mężowie są cudowni tylko konkubenci to patola!