Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka kara za sciagane programow

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie,moj kolega sciagal jakis program i w trakcie sciagania udostepnial innym,i teraz przyszla policja do niego,zabrali kompa i jutro ma sie stawic nie wiem czy na policji czy na prokuraturze,w papierach ktore dostal od policji bylo napisane ze cena programu to 22 tysiace,Ten papier to z prokuratury bo bylo nazwisko prokuratora i nr sygn. jak myslicie czy jakas kare on poniesie czy tylko ostrzerzenie dostanie

Gość gość
dodam ze chodzi o torren

Gość gość
..ty

Gość gość
ale chodzi o to ze jak sciagal to udostepnial innym

Gość gość
do znajomych niebiescy zapukali o piątej nad ranem, zabrali im komputery, teraz czekają na sprawę w sądzie

Gość gość
to nie o mnie chodzi,ja jestem jego kolezanka i ja sciaganiem sie nie zajmuje

Gość gość
dziwnie piszesz z ta cena programu, itp. Jesli to prawda, to on musi isc do adwokata jeszcze przed tym przesłuchaniem. Ja kiedys miałam sprawe w prokuraturze o zakup płyt pirackich przez internet, oskarzyli mnie o paserstwo, za to grozi 5 lat wiezienia, prokurator na przesłuchaniu mi zaproponował dobrowolne poddanie sie karze- pół roku wiezienia w zawiasach, i grzywne. Oni b chetnie ludzie oskarzaja o tego typu rzeczy... bo sa łatwe do udowodnienia. A sciaganie czegos przez komputer to jedyne co moga udowodnic, ze ktos sciagał, ale nie bardzo kto. Wiec mozna mówic, ze sie nei wie kto to zrobił, bo dostep do komputera ma wielu innych domowników, a takze kolegów, kolezanek, np. w trakcie imprezy, i kazdy mógł sciagnac program

Gość gość
wniosek taki, zeby po prostu nei otwierac niebieskim, drzwi ci sila nie wywala.

Gość gość
tak pisalo na tym kwicie od prokuratora, 22 tys, ,widzialam

Gość gość
co do ostrzezen to na pewno nie, oni sie nie bwaia w takei rzeczy. POza tym myslisz, ze jakbys była podejrzana o kradziez 22 tys to bys dostała ostrzezenie?

Gość gość
ale chyba 22 tys, nie bedzie musial placic?

Gość gość
piszesz jak dzieck... jak dobrze tym pokieruje to mu sprawe moze umorza, ze względu na brak dowodów, jak zle to zpałaci duzo wiecj niz 22 tys, bo do tego dojda koszty postepowania w prokuraturze, ekspertyz, itp

Gość gość
no ale dowody sa

Gość gość
a mordercy chodzą na wolnosci... lepiej tym by sie zajeli a nie bzdurami

Gość gość
ale czy teraz to zalezy od prokuratora jaka bedzie kara? czy od firmy skad sciagal i udostepnial program? kto zdecyduje o karze jaka ma byc,,,,,,,,,,,,?

Gość gość
Na pewno, mu pozbierali wszystkie komputery z domu i ich nie zobaczy przez rok, tyle im zajmie usunięcie tych programów z dysku. Znajomemu tak wzięli komputery, ale on ściągał z jakiejś strony i wcześniej złapali tego gościa, co udostępniał programy na tej stronie i u niego chyba znaleźli IP tych, co ściągali. Mu, skasowali to co miał nielegalne na kompie i chyba po roku oddali 5 kompów, które wzięli u niego w domu.

Gość gość
Jak ściągał przez T-orrenta, to też udostępniał. Za to jest kara, chyba może iść siedzieć na 5 lat i płacić odkodowanie firmie, której to są programu.

Gość gość
gość