Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszłaMama77

Skurcze braxtona hicksa

Polecane posty

Gość PrzyszłaMama77

Cześć dziewczyny ! We wtorek zacznie mi się 34tc i coraz częściej odczuwam te skurcze..Wy też tak macie ? Na podobnym etapie ciąży ? Wieczorem mnie dopadły, potem w środku nocy mnie obudziły musiałam brać nospę, od 2 dni mam twardy brzuch i się to nie zmienia...dzisiaj też czuje może nie takie mocne skurcze, ale jednak są..powinnam się wybrać do lekarza czy to normalne ?

Gość PrzyszłaMama77
up

Gość gość
jeśli cały czas masz twardy brzuch to dlaczego nie idziesz do lekarza ?

Gość gość
jesteś nieodpowiedzialna a potem "up"

Gość PrzyszłaMama77
Czemu jestem nie odpowiedzialna ? Nie rozumiem..bo do mojej pani doktor się nie dostane :/ w lutym już nie było terminów na marzec..bo chciała mnie na końcówkę marca zapisać, a wolny termin dopiero był 7 kwietnia, termin porodu mam na 10 kwietnia..wizytę u niej mam 3 marca, a następną dopiero 7 kwietnia :/

Gość PrzyszłaMama77
Żadna z Wam drogie ciężarne nie ma tych skurczy ?

Gość gość
jestem w 22 tygodniu. Zdarza mi się średnio raz dziennie twardnienie i jakby napinanie brzucha. 3 dni temu byłam u lekarza, zapytałam o to. Powiedział, że to są właśnie te skurcze, że to normalne i że jeśli nie bywają częściej niż 4 razy w ciągu godziny to nie ma się czym przejmować. Jak często je masz? Nie wiem jak w późniejszych tygodniach to wygląda. Myślę, że powinnaś być spokojna, jednak lekarza zapytaj. Jak nie masz możliwości się do niego dostać to zadzwoń do szpitala - ja bym tak zrobiła. Szczęśliwego i łatwego rozwiązania:)

Gość gość
Twardy brzuch mam w zasadzie cały czas, te skurcze aż tak częste nie są..ale ogólnie jestem jakaś osłabiona, a do tego jeszcze nerwy...nie wiem, może to złe samopoczucie to przez nerwy właśnie