Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwój 6 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam Corka roziwja sie ja najbardziej prawidlowo. Czolga sie juz prawie nawet raczkuje wspiera sie na kolankach, przeklada zabawki z raczki do raczki, wysoko dziwga glowke, turla sie, obraca z plecow na brzuch i z brzucha na plecy. Rozpoznaje znajome oosoby smieje sie w glos itd itd... Jedyne co mnie nie pokoi to to ze wklada stopy do ust i to jest normlane wiem ale wklada tylko prawa stope. Lewa tez unosi bawi sie nia ale nie wklada jej do ust czy to normalne ?

Gość gość
haloooooooo

Gość gość
nasz ma jutro 5 miesiąc, i dokladnie robbi tak samo, jedną włozy do buzki drugiej juz nie :0

Gość gość
zastanawia mnie tylko fakt czy jest to spowodowane ''jednostronnoscia'' czy moze to normlane i nie powodu do obaw..

Gość gość
tzn nasz próbuje włozyc,ale nie sięga nią... ale próby podejmuje ;)

Gość gość
u nas okolo 5 miesiaca tez byly tylko same proby az pewnego dnia na przewijaku prze kapiely hyc i noga w buzi :D i tak zostalo do teraz... prawa stopa w buzie a lewa nic

Gość gość
up

Gość gość
nasz wkładał prawą :)

Gość gość
juz nie rpzesadzajcie,skoro rozwój motoryczny ma prawidłowy to to ze wkłada do buzi jedna a nie dwie stopy to co ? musi odrazu mu coś być na prawdę przesadzacie i to ostro bo o takie głupoty pytacie a mój był praworęczny a jest leworęczny i co ? panikować mam ,nie !

Gość gość
To moja to mały leń (skonczone 6msc). Narazie nie przewraca sie wogóle, o wsadzaniu nóg nie wsponmnac (chociaz to nie jest jak dla mnie wyznacznik, starsza corka pomineła ta "umiejetnoc"). Moze dlatego ze obie w tym wieku były kluskami, a to zapewne troche utrudnia. Jak ja posadze kiwa sie na wszystkie strony swiata. Jedyne co to lubi chwile polezec na brzuchu i wysoko sie podnosi, "foke" ma bdb opanowana, przy czym próbuje przebierac nogami jak do wstania. ale jak pisalam - dupsko cieszkie :P Starsza po 7 msc sie nauczyła wszyskiego, takze nie spieszy mi sie. Sama sie nauczy, jak przyjdzie jej pora.

Gość gość
Juezuuu ciezszkie. Nie wiem skad mi sie wzielo to sz

Gość gość
Bład jakis sie robi jak piszse sorka