Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy chrzciłyście swoje dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Mój mały ma niecały miesiąc a teściowa już truje mi głowę o chrzest...Planowałam tak za dwa miesiace ale już sama nie wiem czy to może nie za późno? A wy w jakim wieku chrzciłyście swoje dzieci?

Gość gość
początek września mały się urodził, chrzest był na początku listopada

Gość gość
Miał niecałe 2 miesiące. W późniejszym terminie nie bardzo nam pasowało a nie chciałam żeby był większy bo to więcej kg do trzymania na mszy :)

Gość gość
moja tesciowa tez tak truła d**e i na końcu na chrzcie nie była

Gość gość
10mcy i bylo ok, planowo mialo byc 6 mcy ale okazalo sie ze potencjalna chrzesna odmowila i szukalismy kogos innego

Gość gość
Jak miała 5 m. Miało byc jak skończyła 2 ale maż był chory i odkładaliśmy

Gość gość
pierwsze dziecko miało miesiąc, drugie 3 msc, trzecie 2 msc i powiem Ci im młodsze dziecko tym spokojniejsze w kościele i na imprezie :D

Gość gość
nie chrzcilam.

Gość gość
moja jedna miała 5 tygodni a druga 3 tygodnie, uważam że czym wcześniej tym lepiej

Gość gość
moja jedna miała 5 tygodni a druga 3 tygodnie, uważam że czym wcześniej tym lepiej *********** Było chrzcić na porodówce.

Gość gość
U nas chrzest będzie na 13 miesięcy, w maju.

Gość gość
Pierwsze dziecko miało niespełna 2 m-ce a drugie miało niespełna 3 miesiące. Jestem wierząca i dla mnie chrzest miał znaczenie.

Mój urodził się we wrześniu i chrzest był na początku grudnia ( miał wtedy równe 3 miesiące). Uważam że to akurat :D Wcześniej to wyglądałam jak zwłoki :o A nie chciałam czekać do wiosny. Tak czy siak rób z meżem jak chcesz i olej to co teściowa chcę :o

Gość gość
4 tygodnie

Gość gosciu1111
8 miesiecy

Gość gość
Twoja sprawa kiedy ochrzcisz kto rodził to dziecko Ty czy teściowa?

Gość gość
pierwsze mialo 4 mies. z drugim mam zamiar postapic podobnie

Gość gość
Moja mała miała 14 miesięcy. Ale za to jak pięknie śpiewała z księdzem na mszy;)

Gość gość
Pierwsze dziecko jak miało 2 tygodnie , drugie jak miało rok.

Urodziłam w połowie sierpnia pod koniec października był chrzest. Czyli nie całe 3 miesiące. Nie słuchaj teściowej ani innych. To jest Twoje dziecko i męża i WY najlepiej wiecie co jest dobre dla waszego dziecka. Zero nacisków.

Gość gość
Nasz synek mial 4 miesiace. Mysle ze to byl idealny wiek. Msze przespal, na imprezie siedzial grzecznie w nosidelku i bawil sie pielucha tetrowa :-P potem sie zmeczyl i zasnal w wozku a jak sie obudzil to go goscie pozabawiali i ponosili i bylo ok :-)

Gość gość
moja córka miała prawie dwa lata jak była ochrzczona, w d/u/p/i/e miałam naciski od rodziny,

Gość gość
Pierwsze dziecko miało ponad 3 miesiące, drugie jeden dzień.

Gość gość
w d***e miałam naciski rodziny, trzeba było ochrzcić w szpitalu- to są wypowiedzi kobiet, które wierzą w Boga i Chrzest traktują poważnie... Każdej wierzącej matce zalezy żeby dziecko ochrzcić jak najszybciej :o czasem się zastanawiam po jaką cholere wy chrzcicie te dzieci... Uwazam, że do sakramentów powinna być większa selekcja bo wkurza mnie jak ktoś z kościoła robi folklor a sakramentem podciera sobie d**ę.

Gość gość
To moje dziecko chyba najwczesniej bo synek mial 20 dni i do tego w sobote rano Corka jak miala 3 miesiace Co do spokojnosci to obydwojevprzespalo cala ceremonie

Gość gość
mały z października i jeszcze nie chrzczony...planujemy zrobić to na wiosnę - może w maju? czyli będzie miał wtedy 7 m-cy

Gość iluzionn
około 7 tygodni

Gość gość
23.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość w d***e miałam naciski rodziny, trzeba było ochrzcić w szpitalu- to są wypowiedzi kobiet, które wierzą w Boga i Chrzest traktują poważnie... Każdej wierzącej matce zalezy żeby dziecko ochrzcić jak najszybciej pechowiec.gif czasem się zastanawiam po jaką cholere wy chrzcicie te dzieci... Uwazam, że do sakramentów powinna być większa selekcja bo wkurza mnie jak ktoś z kościoła robi folklor a sakramentem podciera sobie d**ę. xxxxxxxxxxxxxx nie ciskaj sie kobieto tak, bo nie znasz mojej sytacji, po pierwsze maz za granica był, czekałam jak wróci, a po drugie chrzestna zaszła w ciaze ...niby jest taki zabobon,że nie powinna podawać kobieta w ciazy...rozmawiałam z księdzem na ten temat i powtórzę zabobon. Naciski były od rodziny,zeby juz i natychmiast, bo jak zachoruje itd, dlatego napisałam ze miałam to w d/u/p/i/e, przyszedł odpowiedni czas to i odbył sie chrzest.

Gość kasandraiwona
To jest sakrament więc naciski rodziny mnie bawią :classic_cool: moje dziecko miało 4 miesiące i było bardzo grzeczne podczas mszy. Jednak tego przewidzieć się nie da, były młodsze dzieci zanoszące się płaczem podczas Chrztu..

Gość gość
moja miała równe 2 miesiące