Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zalana łazienka. co dalej?

Polecane posty

Gość gość

mam mieszkanie spółdzielcze własnościowe. właśnie okazało się, że rozwalony prysznic (rura? cholera wie co?) zalał mi mkieszkanie. Czy dostanę odszkodowanie z ubezpieczenia?

Gość gość
tak wersja standard w inter risku.

Gość gość
poradzi ktoś?

Gość gość
no kurcze mam nadzieję, bo to już drugi raz :( za pierwszy jak łoś zapłaciłam z własnej kasy, ale ileż można? swoja drogą ale mamy do d**y ekipy montażowe :(

Gość gość
a myślisz, że mogą mi nie uznać szkody?

Gość gość
może ktos jeszcze?

Gość gość
Co może ktoś jeszcze :/ weź zadzwoń do tego inter riska i zgłoś szkodę albo poczytaj co masz w owu. Weź się ogarnij

Gość gość
Zalej i kuchnię :) będzie do kompletu

Gość gość
Ja pracuje w spoldzielni i powiem tak najpierw zglos do administracji i niech przyjdzie hydraulik ktory sprawdzi z czego bylo zalanie. Jezeli okaze sie ze z ich instalacji ( czyli spoldzielni) to dostaniesz odszkodowanie od ich ubezpieczyciela a jezeli okaze sie ze z twojej ( tzw. Lokalowka ) to bedziesz ubiegac sie o odszkodowanie do swojego ubezpieczyciela. Czy tak czy siak musi byc notatka w administracji bo ubezpieczyciel bedzie wymagal potwierdzenia z czego bylo zalanie , zawsze dzwonia do nas zeby potwierdzic i sporzadzic notatke. Jak masz jeszcze pytania to ci odpowiem.

Gość gość
dostaniesz, moja mame ciagle zalewa sasiad i w pzu nawet nie przyjezdzaja sprawdzic co i jak tylko wszystko zalatwiaja przez telefon, kase zawsze wypłacają.

Gość gość
Bo ubezpieczyciel nie przyjezdza do zalan nas zawsze prosza o potwierdzenie nawet pzu.wiec jak sie gosciu u twojej mamy dzieje ze nie ma nawet notatki to nie wiem. Dziwna sprawa bo zawsze chca protokol zalania.

Gość gość
Gosc z 21.47 napisal najdokladniej. Mialam ci tak poradzic ale nie bede sie powielac:p Mialam syt.ze pekla rura nalezaca do spoldzoelni,zalalo mi lazienke ale nic nie ucierpialo,natomiast sasiedzi tak i oni dostali kase. Za drugim razem woda mi ciekla.za.wanne i zalalam ja sasiada to moj ubezpieczyciel zaplacil mu

Gość gość
dziękuję za porady:) ale dziś dzwoniłam do adm i powiedzieli mi, że protokół zalania robią TYLKO, jeśli zalanie z ich winy. Rozwaliłam prysznic w poszukiwaniu źródła i wiem, że problem jest u mnie. Więc notatki mi nie zrobią. Ale też baba z ubezpieczalni straszy mnie, że ubezpieczenie nie obejmuje takiej szkody we własnym mieszkaniu... naprawdę tak jest? Kurcze, musiałam rozwalić prysznic, teraz wszystko schnie, czy mam szansę na jakąś kasę?

Gość gość
a to mam w owu: 56) zalanie - szkodę powstałą bezpośrednio wskutek: a) niezamierzonego i niekontrolowanego wydostania się wody, pary wodnej lub płynów z instalacji wodociągowej, kanalizacyjnej lub grzewczej na skutek awarii tych instalacji i urządzeń, b) cofnięcia się wody lub ścieków z instalacji kanalizacyjnej, c) nieumyślnego pozostawienia otwartych kranów lub innych zaworów w instalacjach określonych w ppkt. a, d) samoczynnego uruchomienia się automatycznych instalacji gaśniczych (tryskaczowych lub zraszaczowych), z wyłączeniem przypadków będących następstwem pożaru, prób, naprawy, przebudowy oraz modernizacji instalacji lub budynku, e) zalania wodą lub innym płynem przez osoby trzecie, f ) zalania w wyniku awarii urządzeń domowych AGD, g) zalania wodą pochodzącą z opadów atmosferycznych w postaci deszczu, topniejącego śniegu bądź gradu, h) zalania wodą z akwarium w efekcie nieumyślnego jego uszkodzenia lub rozbicia;

Gość astekkk
Mysle, ze na przyszlosc wystarczy prosty detektor zalania (tu polecam https://smarthome24.pl/) i przynajmniej nigdy juz cos takiego sie nie zdarzy bo jak tylko woda zacznie wyciekac to dostajesz powiadomienie na telefon. Tanie i wygodne zabezpieczenie na przyszlosc ;)

Gość gość
Polecam wam zgłosić się do firmy, która zajmuje się osuszaniem budynków. Osobiście mogę wam polecić www.atp-hydroizolacje.pl Zajmują się osuszaniem budynków i wykonywaniem hydroizolacji.