Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaisakakakaakakaka

choroba jelita cienkiego

Polecane posty

Gość kaisakakakaakakaka

Witam, Zawiozlam mojego meza do szpitala z podejrzeniem wyrostka, miala byc szybko operacja i do domu. Okazalo sie ze maz byl operowany ponad 3 godziny i oprocz wyrostka wycieto mi 70cm jelita cienkiego. Chirurg twierdzi ze moj maz cierpi na chorobe Leśniowskiego-Crohna. Czy jest tutaj ktos z podobnym schorzeniem?bo bardzo chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej o zyciu z ta choroba

Gość gość
Jak to wycięli mu jelito? każdemu wycinaja wyrostek i tyle, to co na stole stwierdzili, że jelito do usunięcia? Nie miał wcześniej,przed operacją, usg ?

Gość kaisakakakakakakaka
nie miał, po wyniakch z krwi i moczu, ktore zostaly zrobione od razu lekarz stwierdzil rozlegle zapalenie i od razu wzieli go na sale operacyjna. po otwarciu brzucha lekarz zobaczyl zniszczony dolny odcinek jelita cienkiego i to wycial. twierdzil ze nie mial innego wyjscia. ja tez bylam w szoku, bo gdy o 2 w nocy zostawialam meza w szpitalu mowa byla tylko o wyrostku, a gdy rano przyjechalam do szpitala dowiedzialam sie ze moj maz dopiero niedawno przestal byc operowany i pielegniarka mowi mi ze to chyba nie byl tylko wyrostek, od razu wystrzelilam do lekarza a tu nikt nic nie wie. dopiero dzis gdy przyszedl ordynator ktory wykonywal zabieg wszystkiego sie dowiedzialam, ze masz najprawdopodobniej cierpi na chorobe leśniowskiego ktora objawia sie ogniskami zapalnymi w jelitach i trzeba bedzie cale zycie stosowac sie dodiety oraz brac systematycznie lekarstwa

Gość gość
up