Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wytrzymaam

Mam dopiero 39 lat i zostanę babcią, koszmar!

Polecane posty

Gość no nie wytrzymaam

Jak w temacie, w wieku 39 lat zostanę babcią.. W ogóle nie czuję się na swoje lata, jestem zadbana, dużo osób daje mi 34,35 lat. a tu nagle dowiaduję się od córki, że jest w ciąży! No fakt, sama ją urodziłam gdy miałam 19 lat, ale tyle z nią rozmawiałam, tyle tłumaczyłam, żeby uważała... Wiem jak smakuje macierzyństwo w młodym wieku i chciałam ją przed tym uchronić... Nie chcę być babcią! Nie wyobrażam sobie, żeby dziecko mnie tak nazywało! Czy któraś z was też została babcią w młodym wieku?

Gość gość
bożeeeeeee wstydzicie się że rodzicie po 30 , wstydzicie się że bedziecie dziedkami po 30 to jak do hoooja pana !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość no nie wytrzymaam
No skoro ja mam 39, a urodziłam ją jak miałam 19, to chyba logiczne, że ma teraz 20. To znaczy skończy w październiku.

Gość gość
Tyyy. Chyba łatwo wywnioskować ile córka ma lat??++ jeeezuuu co za poziom.

Gość no nie wytrzymaam
Uważam, że jestem za młoda na babcię... I chciałam pogadać z kobietami, które przechodziły podobną sytuacje...

Gość gość
u mnie babeczka koło 60 już jest prababcią ;) a najlepsze, że drugiego wnuka ma młodszego od prawnuczki :P

Gość gość
Przed matką się tłumacz a nie nam skarżysz się na córkę. Niedaleko pada jabłko od jabłoni, szykuj się więc na zostanie prababcią.

Gość gość
moja mama miala lat 35

Gość gość
gdybys urodzila w wieku 39 lat i tak by gadali na ciebie ze jestes za stara na dziecko i mysleli by czy to wnuk czy wnuczka a nie twoje dziecko wiec majac teraz wnuka prawie c***asuje do wieku :p

Gość gość
mAm tyle co ty lat w październiku też babcią zostanę mało tego staram się o dzidziusia i ja z mężem :D

Gość gość
Ja mam 21 lat i jestem w 8 miesiącu ciąży..moja mama ma 47 lat i też się uważa za młodą babcie :) ale cieszy się z ciąży i że będzie babcią...przynamniej mam w niej wsparcie..myślę, że teraz jedyne co możesz zrobić najlepszego to wspierać córkę

Gość gość
a u nas to chyba jakaś tradycja bo moja babcia urodziła moją mamę jak miała 20 lat moja mama mnie jak miała 20 i teraz ja jestem w ciąży i urodzę jak bd miała 20 :D Nikt nie robi z tego powodu jakiejś afery i wszyscy się cieszą a moja córeczka będzie miała nawet pra pra babcie bo jeszcze żyje :)

Gość gość
I tak jest starsza od ciebie więc daj jej spokój a nie jojczysz

Gość gość
taka kolej rzeczy ! bylaś dzieckiem jestes matką będziesz babcią czasu nie zawrócisz będziesz najfajniejszą babcią na świecie dla swojego wnusia!

Gość no nie wytrzymaam
3 lata temu urodziłam drugie dziecko, więc nie musi mi pasować dziecko córki jak to ktoś napisał. Nie potrafię cieszyć się z tej ciąży, poprosiłam ja by na jakiś czas zamieszkała ze swoim ojcem (jesteśmy po rozwodzie), a później zobaczymy co dalej... Jestem zawiedziona...

Gość no nie wytrzymaam
Tu nie chodzi tylko o to, że jestem za młoda na babcię, czytajcie ze zrozumieniem. Napisałam w pierwszym poście, że chciałam ją przed tym uchronić, rozmawiałam, prosiłam, prowadziłam do ginekologa... Ech, czuję, że zawiodłam jako matka, były mąż był zły o to na mnie.

Gość no nie wytrzymaam
Nikt się już nie wypowie?

Gość gość
nie.

Gość gość
Cieszysz się to widać w twoich wypowiedziach a udajesz poszkodowaną.

Gość klapka naaaaa
troche sie rozczulasz nad soba, sama popełniłaś podobny bład a masz teraz pretensje do córki, wez sie w garść i wspieraj córke. Mam 38 lat i tez sobie nie wyobrażam zostac babcia, tym bardziej ze córka ma 15 lat... ale jakby miała te 19-20 lat, na pewno byłby szok, ale nie zostawiłabym jej na lodzie.

Gość no nie wytrzymaam
Ja jej nie zostawilam na lodzie, chcę po prostu przemyśleć jak to zrobić, gdzie zamieszka z dzieckiem itp. U nas miejsca raczej nie będzie, bo mąż, syn i ja, a mieszkanie małe. Tym bardziej miała malutki pokój jak z nami mieszkała, nie zmieszczą się tam we dwojkę. Nie jestem też przekonana co do jej chłopaka...

Gość gość
Mam 35 lat i dzieci w wieku 2,5 i 5,5 i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Tak czy siak myślę, że teraz trzeba byc wsparciem dla córki na ile się da.Trudno, taka sytuacja i trzeba ja brać na klatę.

Gość gość
Jeżeli cię to jakoś pocieszy to moja siostra została wczoraj babcią w wieku 31 lat. Ona urodziła jak miała 16 a siostrzenica wczoraj jako 15-latka została mamą. Dodatkowo siostra sama ma termin za 2 tygodnie więc w domu będą mieć grajdoł z dwoma noworodkami

Gość klapka naaaaa
a powiedz jak ona to widzi? mieszkanie itd. ja byłam starsza od Twojej córki jak zaszłam w ciaze, ale było wiadomo ze nikt nam nie pomoze, trzeba było wynajac mieszkanie, ciezko było, ale i tak miło wspominam ten okres. Problem bedzie jak przyszły tatus nie podoła zadaniu...wiadomo myslisz co dalej, a co na to wszystko Twój były , jest w stanie pomoc córce?

Gość klapka naaaaa
dobre pocieszenie 16 latka i ciaza, ale jak pomysle ze moja córka tez tak moze zrobic...

Gość gość
moi rodzice mają po 49 lat a ja mam 34 teraz ale dziadkami nie są jeszcze :p

Gość no nie wytrzymaam
Ona chce urodzić i chce mieszkać ze swoim chłopakiem. Ja nie jestem co do niego przekonana, on ma 29 lat... Do tego ma już jedno dziecko z poprzedniego związku. A jeśli chodzi o eks męża to wziął ją na razie do siebie, ale ona nie będzie mogla tam mieszkać z dzieckiem. Mam mętlik w glowie

Gość klapka naaaaa
kurcze poważnie piszesz mieli po 15 lat ?

Gość gość
współczuję nie wyobrażam sobie w tym wieku być babcią.

Gość klapka naaaaa
a beda mieli gdzie mieszkac? to ze ma dziecko z poprzedniego zwiazku jeszcze nic nie znaczy, moze dobry bedzie z niego ojciec****artner córki, nie ma co rozpaczać.