Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On chce dziecka a ja nie

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony chce mieć dzieci , a ja nie . Z kilku powodow nie chce ich mieć , jeden z nich to te kilka miesięcy ciąży.. następny to poród , widziałam filmiki z porodu , jak dla mnie to jest przerażające i obrzydliwe , zarówno poród naturalny jak i cesarka , podziwiam te wszystkie dzielne kobiety które rodziły , ale ja nie chce się decydować , gdybym jeszcze nie miała wątpliwości co do tego czy chce mieć dzieci , to może bym się zdecydowała. Wychowywałam się w rodzinie z problemami , sama zawsze mówiłam że nie będę mieć dzieci , i tego chce się trzymać , bo chociaż czasami oczywiście myślę o tych wszystkich plusach , i włącza mi się instynkt macierzyński , to jednak bałabym się zdecydować na dziecko. Jestem taką osobą ,że cały czas panicznie bym się o nie bała , zresztą nie chce mu przekazywać jakiś chorób , cukrzycy , problemy z tarczycą.. bałabym się czy urodzi się zdrowe , i czy wogole utrzymam ciąże.

Gość gość
żadne powody :D szkoda że nie widziałeś mojego porodu , zapewne chciałabyś dzieci i to nie jedno..:) poród nie jest straszny ,takzę to 9 mcy

Gość gość
Widze że ktoś podnosi poziom rozmowy :) Nie rozmawialiśmy o tym nigdy , poznaliśmy się, zakochaliśmy , było nam razem dobrze , po pół roku oświadczył się , ja przyjęłam oświadczyny. Temat dzieci zaczął się dopiero niedawno

Gość gość
Czy w Twoim domu ktoś nadużywał alkoholu? Myślę, że masz podobne myślenie do mojego... masz chyba często myślenie czarno-białe i często za bardzo widzisz rzeczy w czarnych barwach? A dlaczego zdecydowałaś się w ogóle na związek? Nie miałaś obaw, że "związek/chłopak" może oznaczać problem lub ewentualne dziecko i "coś" z tego może być, np. rodzina?

Gość gość
jesli by wszystkie dziewczyny myslały tak jak ty to by swiat wymarł...

Gość gość
odejdź od niego i daj mu założyć rodzinę z normalną kobietą!

Gość gość
odejdz to samo zrobilam bo miałam to samo, jak mu nie dasz dziecka to i tak kiedyś znajdzie sobie inną która mu to dziecko da.Szkoda czasu twojego i jego po prostu nie dobraliscie sie pod tym wzgledem i nie martw sie są tez na swiecie faceci którzy tak jak ty nie chca mieć dzieci z różnych powodów.

Gość gość
I jestes normalana!!to twój wybor i twoja sprawa!głowa do gory!

Gość gość
Nie wierze ,ze nic nie nadmieniał o rodzinie wcześniej . Prawdopodobnie Tobie sie odwidzialo

Gość droga kolezanko
absolutnie nie chce Ci mowic ze z Toba bedzie jak ze mna, ale... Mialam te same wątpliwości i z tych samych powodów nie chciałam mieć dziecka. Wpadłam i to bardzo późno... Okazało się że: -lubię byc w ciąży, lubie to uczucie, ze ciagle ktos ze mna jest -porod to faktycznie masakra, ale teraz zaplacilabym za klinike i dostep do prochow na zyczenie -moje dziecko jest super zdrowe, nie mialo nawet kolek, przesypialo cale noce. Teraz ma ponad rok i jest slodkie, madre i tak urocze, ze chetnych do pilnowania mam na pęczki. Sami prosza zeby przywieźć mała na noc albo na weekend -macierzynstwo jest fajne, sprawia mi przyjemnosc bycie z dzieckiem i pokazywanie mu swiata -gdybym wiedziala ze bedzie tak lekko, latwo i przyjemnie to juz bym z 3ke miala

Gość gość
nie pasujecie do siebie, skoro nie chcesz dzieci, to zakończ związek i szukaj faceta, który też dzieci nie chce. Swoją droga jak widziałaś, że chłopak chce mieć dzieci, to w ogóle nie powinnaś z nim wchodzić w bliższe relacje. Ludzie się potem rozwodzą z tego powodu, więc to jest naprawdę bardzo wazna kwestia.

Gość gość
gdzie jesteś AUTORKO?

Gość gość
Ja jestem ciekawa ile ty masz lat? Rzeczy które opisujesz to bzdury jakieś.nie chcesz dzieci bo poród je be i te 9 miesięcy ciązy. Gdybyś napisała ze niechcesz dzieci bo bachory sa okropne sraja zygaja rycza a ty cenisz sobie swoje wygodne zyce bez zobowiazań a dziecko niezaprzeczalnie tym jest to bym uwieżyła.

Gość gość
Wspomne również o fakcie że twój narzeczony czyli jeszcze nie mąż chce mieć dzec***ewnie w przyszłości po ślubie który jeśli bedzie ślubem kościelnym zobowiązuje cie do przyżeczenia że chcesz urodzić i wychować dzieci w swojej wierze. Wiec może po rostu trafiłaś na nie tego faceta i wasz ślub niema sensu.!