Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kashamba

Ciąża 2 tyg po łyżeczkowaniu, czy komuś się udało?

Polecane posty

Gość Kashamba

Witam. Jestem po łyżeczkowaniu (6.02), w 11 tc dowiedziałam się że płód obumarł w 8 tc. Bardzo to przeżyłam, ale już jest ok jeśli można tak to nazwać, otóż teraz czuję straszną potrzebę zajścia jak najszybciej znów w ciaże. Oczywiście olałam zalecenie lekarza aby odczekać 2 miesiące i gdy tylko plamienia ustały 17.02 już zaczęliśmy z mężem nowych starań (17.02, 18.02, 20.02 i 21.02). A 19.02 zauważyłam płodny śluz i bóle jajnika takie jak zwykle miewam przy owulacji. Co ma być to będzie, jeśli mój organizm jest gotowy to się uda i mam taką cichą nadziej****ardzo bym tego chciała. Czy którejś z was się tak udało?

Gość gość
twój organizm nie jest gotowy. masz chcice jajników i tyle. dobro dziecka jest dla ciebie mniej ważne niż odczekanie tych 2 miesięcy, przecież nie bez powodu każą czekać. znam taką pania ktora też od razu MUSIAŁA zachodzić, ma teraz chore dziecko. zastanów się, co robisz.

Gość gość
zdajesz sobie sprawę z tego, że jeżeli tak szybko uda ci sie zajść w ciążę, to raczej jej nie utrzymasz, ponieważ macica nie jest na to gotowa? w ciągu 2 tygodni endometrium nie zdążyło się odbudować na tyle, żeby było gotowe na zagnieżdżenie zarodka , lekarz nie zaleca odczekania z powodu własnego kaprysu, tylko z powodów medycznych

Gość gość
Ja mialam 2 poronienia w 6 i 20 tyg i 2 razy bylam lyzeczkowana. I odczekalam za kazdym razem nie 3 mce a 3 pelne cykle. Po lyzeczkowaniu macica jest za cienka musi minac troche czasu zeby doszla do siebie. Zajsc w ciaze moznq ale jej utrzymanie jest bardzo trudne wtedy.

Gość gość
Swoja szybka checia drugiej ciazy mozesz sobie biedy narobic. Nawet jakbys zaszla w ciaze to wielce prawdopodobne ze ciaze poronisz. I po co drugk raz przez to przechodzic, niemalze na wlasne zyczenie? Nie lepiej odczekac?

Gość gość
Mądra to Ty nie jesteś. I będzie kolejne rozczarowanie zamiast poczekać trochę dlużej i zajść w ciążę, która miałaby większe szanse na donoszenie

Gość Kashamba
Jak już napisałam jeśli mój organizm jest gotowy to się uda! Dużo na ten temat czytałam. A tak na marginesie to nie zadałam wam pytania CO O TYM SĄDZICIE!!! TYLKO CZY KOMUŚ SIĘ TO UDAŁO!!!

Gość gość
nie udało się, bo nikt nie jest tak głupi, żeby 2 tygodnie po łyżeczkowaniu starać się o kolejną ciążę, może i nie pytasz co o tym sądzimy, ale zakładając taki temat na forum musisz się liczyc z oceną tego, co robisz, a pokazujesz niestety że absolutnie nie jesteś gotowa na zostanie matką, nie płacz potem jak stracisz kolejną ciążę, bo będziesz to miała na własne życzenie i przez własną głupotę

Gość gość
Ty, jak Ty, ale dlaczego narażasz to nowe życie? Możecie począć zdrowe nowe życie, a nie będzie miało szans na porządną implantację, przeżycie.

Gość gość
Zajście NIE RÓWNA się gotowość organizmu. Zachodzisz - ronisz - bo organizm może być gotowy na zajście, ale nie na ciążę.

Gość gość
Ciąża jest praktycznie nierealna, ale pomysł idiotyczny, bezmyślny, niedojrzały, niepoważny.

Gość gość
Masz fatalnego męża :(

Gość Kashamba
Na innych forach są kobitki którym się udało i maja zdrowe dzieci, ciąża jest realna i to prędzej teraz niż później, a Ty patrz na swojego męża.

Gość gość
nie zapomnij pochwalić sie lekarzowi na jaki to genialny pomysł wpadłaś, a ciekawe jakim cudem ciąża ma być realna jak twoje endo ma może z 5 mm, gdybys miała jakiekolwiek pojęcie o swoim organizmie i o tym, co jest potrzebne zarodkowi do prawidłowego rozwoju, to nie wypisywałabyś takich głupot

Gość gość
No to radz sie na innych forach jak tam samo szczescie. I nie placz potem jesli zajdziesz w ciaze i za pare tygodni poronisz. W zyciu ci tego nie zycze,ale ryzykosama zafundowalabys nieziemskie

Gość gość
Po łyżeczkowaniu powinno się odczekać 3 cykle dopiero potem się starać.Organizm i hormony powinny mieć czas na wyregulowanie zwłaszcza że to nie był 6 tydź ale 11 więc też i więcej zmian w organizmie zaszło .Oczywiście twój wybór.Przemyśl dobrze swoje plany bo teraz prawdopodobnie działasz pod wpływem emocji.

Gość gość
jestes kompletnie nieodpowiedzialna...

Gość gość
Przeciez przez 2 tyg to beta do konca nawet dobrze nie spadnie. A wiadomo ze macica jest cienka jak papierek po lyzeczkowaniu. Co innego poroniv samoistnie bez zabiegu a co innego miec zabieg ktory czysci.

Gość Kashamba
Takie mądralińskie jesteście poczytajcie sobie o regeneracji endometrium: ht tp://www.medifem.eu/pl/abrazja.html http://pl.m.wikipedia.org/wiki/%C5%81y%C5%BCeczkowanie_macicy DO 5 dni trwa regeneracja!!! A HCG już mi spadło bo robiłam badania.

Gość gość
zapytaj ginekologa ile trwa regeneracja endometrium, bo wiedzę masz zerową, a negujesz odpowiedzi kilkunastu osób, w normalnym cyklu endometrium narasta kilkanaście dni!,a co mówić o cyklu po łyżeczkowaniu, głupia jesteś masakrycznie, no ale to twoja macica

Gość gość
mi sie udalo poroniłam w 20 tyg 3 tyg po lyzeczkowaniu doszlo do zaplodnienia

Gość gość
urodziłaś?

Gość gość
Skoro masz wiedzę większą niż niejeden lekarz to zapładniaj się

Gość gość
nie urodzilam

Gość gość
a w którym jesteś tc?

Moja siostra też miała łyżeczkowanie i mimo zaleceń lekarza żeby odczekać bardzo szybko zaszła w ciąże. Udało się i donosiła ale dziecko urodziło się z ciężkim porażeniem mózgowym,zmarło w wieku 6 lat.

Gość gość
mój byłgotowy i nie był oproblemów z donoszeniem

Gość Kashamba
Nie urodzilaś ale Ty w 20 tyg miałaś zabieg. A to już sporawa ciąża, macica mogla się nie obkurczyć... Mój płód miał niecałe 2 cm

Gość gość
czy ty kobieto nie rozumiesz co to znaczy łyżeczkowanie? to znaczy wyczyszczenie macicy z błony sluzowej, w której zagnieżdża się zarodek, a żeby się zagnieździł to musi miec gdzie, idź na usg i zobacz jaką masz grubość endometrium po tych 2 tygodniach, jak mniej niż 8, to zapomnij o ciazy

Gość gość
jestem teraz w6 tyg i wszystko jest ok