Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle mięśni po odstawieniu antydepresantu

Polecane posty

Gość gość

3tygodnie temu odstawiłam mozarin..brałam 10mg od czasu odstawienia do tej pory czułam się dobrze dzisiaj w ciągu dnia też lecz teraz w nocy straszny mam ,,helikopter'' bolą mnie mięśnie na całym ciele,nawet na buzi na policzkach,boli mnie głowa,i co chwilę odczuwam niepokój z lękiem..leżąc czuje się jakbym płynęła na statku..i do tego czuje na ciele w różnych miejscach takie jakby promieniowanie,mrowienie czy coś.. Czy to normalne te objawy? Ile jeszcze będą trwać takie skutki odstawienne?

Gość gość
niepokojące są te objawy.. myślę, że w takiej sytuacji dobrze by było wybrać się do lekarza i zrobić jakieś badania, ja robiłam USG ortopedyczne w http://www.gabinetusg.com.pl/ dzięki temu dowiedziałam się jaki jest stan moich mięśni, stawów

Gość gość
Nie martw sie sa to typowe objawy ktore po malu mina.Do tego moga dojsc leki drzenie rak,moga odezwac sie bole tam gdzie mialy miejsce kontuzje.Poczytaj o zespolach odstawiennych i sie nie martw Pomalu minie

Gość tako rzecze mędrzec
Ja miałbym do użytkowniczki małe pytanie w związku z tematem. Prawdopodobnie mam depresję i chciałbym zażywać te leki. Chcę tylko wiedzieć czy po odstawieniu wraca złe samopoczucie psychiczne.

Gość gość
typowe reakcje odstawienia

Gość gość
W jaki sposob udalo ci sie odstawic od razu czy redukujac dawki

Gość gość
To ja jestem autorka:) objawy minęły:) jest ok:) zle samopoczucie już nie wraca jeśli coś to tylko normalny smutek ale tylko pod wpływem jakiejś konkretnej do tego sytuacji tak bez powodu to nie:)..ale trzeba przynajmniej z pół roku brać ten lek i nie odstawiac samemu z dnia na dzień

Gość gość
Redukując dawki! Wcześniej odstawiłam odrazu i po miesiącu wszystko wróciło i było gorzej niż przed braniem leku..a po odstawieniu stopniowym nic nie wraca czuje się dobrze:)

Gość gość
jesli leki sa konieczne to nalezy brac,a pozniej lekarz moze zmnienic na lzejsze leki.Depresji nie nalezy lekcewazyc mialam kolege chorego i wiem co pisze.Nie wolno odstawiac samodzielnie i id razu.Jesli to tedukujac dawke o 1/8 tabletki przez 6 tydogni,pozniej podobnie.Zajmuje kilka miesiecy,skutki uboczne sa ,bo to jest chemia.Do mozgu dociera mniej neuroprzekaznikow dlatego nastroj gorszy.

Gość gość
do wpisu z 16.37 pod pojeciem redukujac dawki rozumie sie Stopniowe zmiejszanie

Gość tako rzecze mędrzec
Dzięki, właśnie boję się zaczynać i tego, że będę w tym samym punkcie co na początku, gdy już przestanę brać, ale mam tak, że teraz cały czas myślę o samobójstwie. A może mi ktoś powiedzieć, jaki jest koszt tych leków?

Gość gość
ja za swoje z grupy benzo place 12 zl na recepte,zalezy od dawki apteki,i grupy leku

Gość tako rzecze mędrzec
12, a na ile starcza opakowanie?

Gość gość
Ja jak brałam escitalopram to miałam 28tabletek w opakowaniu brałam po jednej na dzień czyli starczyło na prawie miesiąc..za opakowanie płaciłam ok.30zł.

Gość Ola Brok
Technicznie rzecz biorąc, może pomóc dobry materac - np. z Art Medic. Mnie bóle mięśniowe minęły odkąd wyrzuciłam swój stary i zastąpiłam tym.

Gość Karolniebagat
Sytuacja nie jest normalna i organizm ewidentnie się broni. Reaguje w taki sposób, bo brak mu tego "środka", od którego pewne funkcje i narządy się pewnie w pewien sposób uzależniły (to jak z cocacolą, pij ją codziennie po kilka litrów, a potem spróbuj z dnia na dzień odstawić). Jest taka strona http://bola-miesnie.pl gdzie to dokładnie opisują, przejrzyj sobie ich artykuły, bo myślę, że warto przy twoich dolegliwościach uzbroić się w rzetelną wiedzę...

Gość gość
Dzisiaj na wszystko bierze się lekarstwo, nawet na drżenie nóg. Nie jestem lekarzem, ale te leki są gowno warte. Jesli ktos jest tchórzem, to zaraz ma depresję

Gość wartasza

Mi na bardzo silne bóle zawsze pomaga gardan. Nie wiem, jak to może sprawdzić się u ciebie, ale myślę, że możesz sobie spórbować.