Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja ocena po pobycie w anglii.

Polecane posty

Gość gość

Byłam kilka razy w Wielkiej Brytanii i mogę powiedzieć, że to dziwny naród. Naród zniszczony przez kapitalizm, bez wiary (większość to ateiści), zacofani tak jakby byli ogłupieni. Nie jestem wstanie zrozumieć jak np. dwudziestokilkuletnia dziewczyna nie umie powiedzieć poprawnie kilku podstawowych zdań po angielsku, które zna moja 50 letnia mama , która się nigdy tego języka nie uczyła, jej starszy brat ok trzydziestki również a do tego ma zęby jak 60 latek... Czułam się tam jakbym była cofnięta o 30 czy nawet więcej lat wstecz. Niechęć do Polaków jest widoczna na ulicach i to jest prawda. Do tego w ośrodkach, hotelach brud, grzyby (w Polsce nie spotkałam się z takim brudem, grzybem w łazience jak tam), brak wody za którą odpowiedzialność zrzucona na gości, niedobre jedzenie takie na odwal się, czy półki w supermarkecie z mięsem na sam widok zrobiło mi się nie dobrze. Wydaje mi się, że ta nienawiść do Polaków wynika w dużej mierze z zazdrość. Mam również porównanie do narodu Niemieckiego i Węgierskiego oni są bardzo bardzo przyzwoici dla Polaków podobni do nas na poziomie w kwestii wychowania, kultury i życia.

Gość gość
W d***e byłaś i g***o widziałaś. Hotel z grzybem buhahaha. Chyba tanie wakacje miałaś, patologia.

Gość gość
Dokładnie, miała to ona grzyb w p*****e.

Gość gość
Zgadza się. W Polsce nawet tani hotel nie ma grzyba. W Anglii tanie i nawet średniej klasy hotele są z grzybem a jedzenie jest tak niedobre i bez smaku ze można się zerzygac. Proste przykłady Britannia hotel, największe najtrudniejsze g***o a zaraz za nim Travelodge. Polacy są rzeczywiście nielubiani i traktowani jakoś tak jak podludzia.

Gość gość
"Luksusowe" hotele podałeś, nie ma co :D Polacy zazdroszczą innych Polakom i wszystkim a że tego tu pełno...

Gość gość
Przecież pisalam, ze Britannia i Travelodge to największe gowna. Nigdzie nie napisalam, ze to są luksusowe hotele. Czytaj ze zrozumieniem. W Polsce jednak nawet tanie hotele w małych miasteczkach nie są tak zasyfiale i zagrzybione jak tam w Anglii te tańsze. Masakra. Dziwie się ludziom, ze w ogóle dopuszczają takie syfy do użytku turystom, bo jak ja tam byłam to było pełno innych turystów. No i nikt się nie spodziewał takiego syfu, a jak juz odjezdzalam, to przy recepcji skarżyła się na czystość i wilgoć jakas Niemka chyba. Nigdy więcej. Na ulicy pełno Pakistanow i Arabów. Dosłownie czulam się jak w Azji.

Gość gość
Mam również porównanie do narodu Niemieckiego i Węgierskiego oni są bardzo bardzo przyzwoici dla Polaków podobni do nas na poziomie w kwestii wychowania, kultury i życia. / co do wegrow nie wiem ale Niemiec i przyzwoitosc ??! Przesadzilas i to mocno :) Zamieszkalabys w tym kraju i uwierz mi po okolo pol roku jak klapki z oczu opadna od razu nabiera sie ogromnego dystansu do wypowiadania sie o Niemcach w sposob pozytywny ;) Ten narod jest wstretny i podly

Gość gość
Hey wyzej ale co ma podlosci I charakter do czystosci? Mieszkalam pare lat w Niemczech I znam mnostwo przesympatycznych mlodych Niemcow z ktorymi utrzymuje kontakt pomimo wielu lat. Warto byloby pouczyc sie jezyka wtedy nie bylbys tubylcem. Niemcy to niesamowicie czysci ludzie, to jeden z najlepiej zorganizowanych panstw na swiecie, swietna infasrtuktura, kultura pracy ( ja bylam na stazu studenckim) mam swietne doswidczenia, wiec ludzie nie piszcie glupot bo polacy moga sie duzo od Niemcow nauczyc. Anglia jezeli chodzi o jakosc zycia do Niemcow rowniez nawet sie nie umywa moze tylko sa bardziej wyluzowani I wiecej pija.

Gość gość
A nam najwidoczniej lepiej w tej zlej Anglii niz w dobrej Polsce :D Wiec? Po co ten temat? Tobie dobrze w PL a nam gdzie indziej. Jak ktos ma dobre zycie to nie zaklada tematow o zlym zyciu innych :D Chyba, ze.....trzeba gdzies odreagowac swoj marny, biedny, nieciekawy zywot. W takim razie - wspolczuje i zaloz sobie jeszcze jeden taki temacik (jezeli pomaga ci to w twojej frustracji :D)

Gość gość
A wiesz dlaczego żyją lepiej? Bo jak juz zaznaczyłaś są w większości aeistami i nie roz******lają kasy na bóżków. Jak by te wszystkie polski kościołki i pedofili w kieckach wywalić, a pomieszczenia i kasę oddać na domy dziecka - też bedzie lepiej.

Gość gość
Wedlug mnie takie generalizowanie mowi tylko o twojej zasciankowosci. A argumenty w stylu, ze wszyscy sa ateistami sa po prostu glupie. Polska jest krajem katolickim, a sasiad potrafi ci wsadzic noz w plecy jak bedziesz mial lepiej od niego. I znam tych Polakow, ktorzy sa najwiekszymi szujami, a co niedziele Ida do polskiego kosciola. Pracowalam raz w duzej miedzynarodowej firmie za granica, gdzie szefem dzialu byl Polak - zagorzaly katolik. Tak macil i stosowal takie tryki, ze wielu ludzi polecialo z pracy, a on zawsze czysty jak lza - chociaz caly prace zwalal zawsze na innych i to on nie wykonywal jej dobrze. W kazdym kraju sa tacy i tacy ludzie. Skoro obracalas sie w takim srodowisku to tez masz zle doswiadczenia. A niemcy wcale nie sa tacy czysci i zorganizowani jak wam sie wydaje. To wszystko stereotyp, radze pomieszkac troche w Niemczech i popracowac w niemieckich firmach a wtedy zobaczycie.