Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OLA

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny niedługo rodzę i chciałabym dać córce na imię Ola ale mój mąż się nie zgadza.Mówi,że unieszczęśliwię dziecko takim imieniem i powinna mieć na imię Michalina.Czy to imię naprawdę jest takie okropne,że zrobiłabym dziecku krzywdę?Co mam zrobić?Termin za tydzień a my nie mamy imienia bo ja na Michalinę też się nie zgadzam.

Gość gość
ola-sliczne, dziewczece i delikatne imie, moja bratowa ma tak na imie i super z niej kobieta, moj synek to olek

Gość gość
my też mamy półroczną Olę - wołamy na nią Alex :) powiedz mężowi, że Ole to kobiety zaradne życiowo, twarde baby, a imię to jest międzynarodowe, do tego brzmi dostojnie - porównaj sobie np "pani Aleksandra" a "pani Maja" :D

Gość gość
Jest naprawde okropne.. Nigdy nie dalabym tak na imie corce. A Marika, albo Adrianna Ci sie nie podobaja? Michalinka tez bardzo ladne :)

Gość gość
Marika?Pogięło cię?A Ada kojarzy mi się z gruba babą stojącą za ladą w mięsnym.

Gość gość
Marika to prawie jak śląskie Maryjka :D

Gość gość
Musicie znalezc takie, ktore spodoba sie i Tobie i Twojemu mezowi. Nie badz egoistka, dziecko nie bedzie tylko Twoje.

Gość gość
Ja jestem ola. Bardzo szczesliwe i fajne imie. :-)

Gość gość
08.11 Ola dla ciebie jest okropne, a Marika nie hahahahaha to jest dopiero imię na miarę Nikoli i Vanessy i jeszcze pytasz czy autorce się nie podoba to "coś" kocham kafe patolę :P

Gość gość
No faktycznie fajne hahahhaha. Wioska zajezdza na kilometr. Nie krzywdz dziecka, pepkiem swiata nie jestes, Twoj maz tez ma cos do powiedzenia raczej?

Gość gość
Patologia to dac na imie dziecku Olka, to imie jest tak powrzechne ze rzygac sie chce jak sie je slyszy kolejny raz

Gość gość
Ja też jestem Olą, bardzo lubię nią być :)

Gość gość
żygać to się chce od Maj i Lenek. w żłobku w grupie córki koleżanki jest 5 Maj i 3 Lenki :D

Gość gość
Żadne imię nie jest godne, dobre ani ładne na kafeterii ciekawe jak wasze dzieci mają na imię, bo pula imion się już tu wyczerpała i kazde zostało zjechane. Wy już chyba tylko numerujecie dzieci, bo wszystko to patola, krzywda dla dziecka, wiocha albo obciach :(

Gość gość
A najlepsze jest to rzyganie na imiona normalne, nie wydumane i takie, które kiedyś w przyszłości z dziecka kaleki nie zrobią. \ Jak ci się podoba Marika:-o to se nadaj tak na imię. Mi Lenki i Maje podobają się, ale za dużo ich. W grupie mojej córki (notabene Oli) jest po kilka sztuk Maj, Lenek, Zuziek, Michalin (Misiek:-o). \ Imię powinno być normalne, pasujące do nazwiska, takie, które dziecku pozwoli być dzieckiem, a w dorosłości normalnie się przedstawiać. Ja osobiście nie wyobrażam sobie np. Pani Dyrektor Vanessy:-o czy jakiejś właśnie Mariki. Nie w Polsce. Rodzice zaspokajają swoje jakieś chore ambicje, dając dziecku wymyślne imię, nie myśląc o tym, że to konsekwencja na całe życie. \ Róbcie co uważacie, ale uważajcie co robicie. \ Szanujcie wybory innych, nawet jak wam się nie podobają, można powiedzieć "nie podoba mi się", ale nie szydź, że to wiocha, nawet jak tak myślisz. Szanuj drugiego człowieka.

Gość gość
Patologia to dac na imie dziecku Olka, to imie jest tak powrzechne ze rzygac sie chce jak sie je slyszy kolejny raz \ \ a to se rzygnij, to ci ulży, imię jak imię, wbrew temu co mówisz, wcale nie takie powSZechne (dyslektyku)

Gość gość
Ślicznie Ola pod warunkiem że to Aleksandra bo Olga mi się nie podoba. Jest tez różnica w charakterze dzieci . Aleksandry są ambitne dążą do celu stałe w uczuciach i rodzinne a Olgi są wredne i bez ambicji :/ Jeśli dasz na imię Aleksandra będziesz naprawdę dumna z córki :) A Michalina do dla starej babci mam ciotkę o tym imieniu i wszyscy mówią Michasia :( masakra

Gość gość
wydaje mi sie,że gdyby nie istniało słowo patologia to większość osób nie potrafiłaby się wypowiedzieć.

Gość gość
Ślicznie Ola pod warunkiem że to Aleksandra bo Olga mi się nie podoba. Jest tez różnica w charakterze dzieci . Aleksandry są ambitne dążą do celu stałe w uczuciach i rodzinne a Olgi są wredne i bez ambicji :/ Jeśli dasz na imię Aleksandra będziesz naprawdę dumna z córki usmiech.gif A Michalina do dla starej babci mam ciotkę o tym imieniu i wszyscy mówią Michasia smutas.gif masakra \ a wiesz, że coś w tym jest? mam wśród znajomych osób rodzinę, gdzie jest dziecko Aleksandra i jest spoko dziewczynka, ambitna, dąży właśnie do celu, dokładna, choć uparciuszek, ale ma swoje zdanie i potrafi je zaakcentować, w bliskiej odległości od niej jest Olga ... o matko jedyna, co za charakter - wścibska, krytyczna wobec innych, ale wobec siebie nie, kłotliwa, bywa spoko, do żartów i w ogóle, ale całokształt zdecydowanie przemawia za tym, że ma cięzki charakter.

Gość gość
co wy gadacie?przecież olga to nie ola

Gość gość
Mam tak na imię i w czasach szkolnych nie bylam zadowolona. Teraz bardzo mi sie podoba, wiadomo, kiedy przedstawiam sie Ola - zaraz robi sie jakoś tak bardziej przyjacielsko. Kiedy jestem w pracy calkiem inaczej brzmi Aleksandra, robi sie poważniej, tak samo kiedy dzwonie do klienta i sie przedstawiam jako Ola ... Bo juz staram sie przejść na bardziej przyjazne tory ;) Kiedy pisze maila do księgowej a jestem zla specjalnie podpisuje sie bardziej oficjalna wersja mojego imienia. Michalina nie bardzo mi sie podoba choć mam super koleżankę o tym imieniu.

Gość gość
Ola tl skrot ld alekasandra, a olga to zupelnie osobne imie. Mi sie podoba to imie, wszystkie ole ktore znalam byly przebojowymi, zdecydowanymi dziewczynami:-) sama mam coreczke Zosie, a imie to wybralismy gdy mie bylo tak popularne i zdania nie zmienilismy. Moim zdaniem niecn kazdy daje na imie jak mu sie podoba. Chce julke, niech tak bedzie, nikolke cay dzesike - prosze bardzo. To sa gusta, a o gustach sie nie dyskutuje!