Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to mozliwe ze zarazili mnie w szpitalu

Polecane posty

Gość gość

Przed ciaza robilam komplet roznych badan w tym na chlamydie. Na poczatku ciazy powtarzalam wychodzilo negatywnie. Od poczatku ciazy nie wspolzylam bo ciaza zagrozona byla. W trakcie ciazy wszystkie posiewy wychodzily ok. Poronilam w 18 tyg. Musialam urodzic. Po poronieniu zrobilam znow komplet badan i wyszla mi chlamydia. Maz nie ma bo sie badal. Ostatnie 3 tyg przed poronieniem lezalam w szpitalu.na basen nigdy nie chodzilam.

Gość gość
Z tego co widzę i słyszę to w szpitalu są w stanie wszystkim cie zarazić wiec nie wykluczyłabym tego.

Gość gość
Witamy w Polsce. Jeżeli jest tak jak piszesz to tak zarazili cię w trakcie zabiegu-porodu w szpitalu. Jedna z osób przy zabiegu była zarażona chlamydią, a wiadomo krew, uszkodzone tkanki i stało się.

Gość gość
No pewnie, że to możliwe. Moją ciotkę zakazili HPV przez cewnik. Ma brodawczaka pęcherza moczowego.

Gość gość
W ciąży bylam w szpitalu przez 10 dni, wyszlam z paciorkowcem :/ przypuszczam ze mogli cię zarazić...

Gość gość
Zaczne od tego ze pracuje w sluzbie zdrowia. I nie weszlam tu by napisac,ze to niemozliwe... Tzn.napisze,jedno,ze wynik pierwszy mogl byc falszywie ujemny,bo sie zdarza,ale skoro maz nie ma to watpliwe. A drugie,ze mnie zarazono streptococcus agalactiae wlasnie w gabinecie ginekologicznym robiac cytologie. Mam 100% pewnosc,bo przed ciaza robilam sobie wymazy(pracuje na mikrobiologii) i nigdy nic nie wyroslo. Potem na pierwszej wizycie w ciazy zrobila mi lekarka cytologie a potem robilam wymaz i masz ci los,paciorkowiec. Nie musze ci tlumaczyc,jak bylam wkurzona. Bo akurat ta bakteria przy porodzie moze byc grozna. A chlamydie robilas z krwii wczesniej,czy posiewy? bo wiesz,standardowe wymazy nie wykryja jej.

Gość feministka jestem
kolezanka nigdy nie wspolzyla, na basen nie chodzila i nie wie skad zlapala chlamydie i rzesistek. zarazic mozna sie praktycznie wszedzie. Nawet na obcym klopie. Niestety. Tez bym w zyciu nie pomyslala ze to jest mozliwe.

Gość gość
Dziekuje za odzew. Robilam z krwi badanie igg i igm.

Gość gość
Zarazić mogłaś się WSZĘDZIE! Nie korzystasz np. toalety w miejscach publicznych.. (czasem coś chlapie, pryśnie) albo nawet u rodziców czy u teściów...

Gość gość
Mogłaś przenieść bakterie ręką (np. ze spojówek), przyczyn może być naprawdę sporo, oczywiście w szpitalu tez "to" mogłaś złapać, ale nigdy się nie dowiesz. P.S. Przy kro mi z powodu Twojej straty.

Gość dorota baryza
Widzę, że nie tylko ja zostałam ofiarą zaniedbań ze strony szpitala, a może i samego lekarza. Po tym co mnie spotkało postanowiłam , że tego tak nie zostawie, więc zaczęłam walczyć, sprawa skończyła się w sądzie, moja wygraną - więc warto było. Jeśli ktoś nie wie jak się za to zabrać i ma jakieś pytania, chętnie odpowiem i postaram się pomóc. Mój adres mail: dorotaaryza@gmail.com

Gość gość
Ja po operacji wyszłam z gronkowcem w ranie. Ratowali mnie 2 tygodnie.

Gość dorota baryza
Z gronkowcem w ranie? Napisz do mnie na priv dorotabaryza@gmail.com

Gość gość
W przypadku zarażenia w szpitalu jakąś bakterią bądź chorobą.Radze ubiegać się o odszkodowanie. Takie rzeczy nie mogą mieć szpital ma leczyć nie zarażać.. Mnie się udało odzyskać kasę od szpitala i to nie mało około 34 tyś zł. Z gupia poszlam do jednej firmy odszkodowania i zapytałam. Po 5 mc wyczekania otrzymałam pieniądze. Jak toś zainteresowany tą firmą dam namiary. Teraz pomagają mojej znajomej która złamała rękę ale to inna historia. Hoomee20@gmail.com