Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama w domu Dziecko w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Czy sa tu mamy które nie pracują zawodowo a dziecko chodzi do państwowego przedszkola ? W jakim wieku sa wasze dzieci i ile godzin dziennie spędzają w przedszkolu ?

Gość gość
Moja córka własnie skończyła 3 latka i od września chodzi do prywatnego przedszkola (nie mieszkamy w Pl). Ja po okresie adaptacyjnym małej w przedszkolu (od nowego roku) chciałam wrócić do pracy ale jestem obecnie w ciąży (drugi trymestr) więc siłą rzeczy jestem w domu. Córka jest w przedszkolu 4 godzinki. Wcześniej była tylko 3 godziny.

Nie jestem taka matką, bo jeszcze studiuję i pracuję na pół etatu, ale uważam, że to czy matka pracuje nie ma nic wspólnego z chodzeniem dziecka do przedszkola. W ogóle nie rozumiem po co przedszkola biorą pod uwagę przy rekrutacji to czy rodzice pracują, przecież to nie ma nic do rzeczy skoro placą. Moim zdaniem dziecko powinno chodzić do przedszkola dla swojego dobra, żeby mieć własne zycie, poza domem i nawet gdybym calutki czas siedziała w domu, moje dziecko i tak chodziłoby do przedszkola np. do godziny 13-14 :) dla własnej rozrywki, a także po to, żebym miała czas na swoje sprawy

Gość gość
No właśnie, państwo traktuje przedszkole jak przechowalnię dla dzieci których rodzice przedewszystkim pracują a Prawda jest taka że trzylatkom przedszkole jest potrzebne do rozwoju i to wszystkim trzylatkom.

Gość gość
ja w sumie nie pracuje od prawie 2 lat. a i tak corka chodzi do przedskzola.

Gość gość
Żona nie pracuje, córka chodziła do przedszkola, syn również chodzi. Dzieci które chodzą do przedszkola lepiej odnajdą się w szkole, czy to w zerówce, czy w pierwszej klasie. U nas państwowe przedszkole jest nie osiągalne więc płacę za to.

Gość gość
KingaStefankaFanka nie masz dziecka to się nie wypowiadaj. Jasne lepiej jak dziecko 3letnie zamiast z mamą jest z banda półpatologicznych rozwydrzonych dzieciaków, a pilnuje go jakaś młoda p***a po pedagogice.

Gość gość
a co mozna robic caigle z dzieckiem? dziecko tez poptrzebuje kontaktu z dziecmi. moja corka od pon- piatek w przedszkolu. przez te 2 dni bardzo brakuje jej dzieci. bo nie ma sie z kim baiwc.

Gość gość
a co mozna robic caigle z dzieckiem? dziecko tez poptrzebuje kontaktu z dziecmi. moja corka od pon- piatek w przedszkolu. przez te 2 dni bardzo brakuje jej dzieci. bo nie ma sie z kim baiwc.

Gość gość

Gość gość
Uważam ze od 3 roku zycia powinien byc obowiązek posyłania dzieci do przedszkola.

Ja jestem na urlopie macierzyńskim, także siedzę w domu z córką, a syn (3 latka) chodzi do przedszkola. Idzie na 8:30, odbieram o 14:30. Przedszkole państwowe.

W tym roku starszy syn obowiazkowo idzie do pzredszkola ale postanwoilam poslac tez mlodszego ( 3 lata). Odwioze ich rano i bede miec czas dla siebie do poludnia :)

Ale ja mam dziecko :) które chodzi do przedszkola :) może niejasno się wyraziłam, ale chodziło mi o to, że ja akurat muszę posyłać dziecko do przedszkola, albo ewentualnie zostawiać z nianią albo z kimś, ale gdybym nie musiała, dziecko i tak chodziłoby do przedszkola bo uważam, że to na nie dobrze wpływa :)

Gość gość
No właśnie sa tu mamy które nie pracują a dziecko dostało sie do państwowego przedszkola. ???

Gość gość
jeśli traktujecie nauczycielki w przedszkolu jako "młode p***y po pedagogice" to może lepiej niech dziecko spędza czas z nimi niż miałby uczyć się życia od takiej ograniczonej i zazdrosnej baby jak jego matka.