Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takajedna123

Czy na wychowawczym mogę się zwolnić sama z pracy.

Polecane posty

Gość Takajedna123

Witam. Czy będąc na urlopie wychowawczym mogę się sama zwolnić z pracy ( z przyczyn znanych tylko mnie, nie chce tam wracać). Zależy mi na tym aby zachować 3 miesięczny okres wypowiedzenia, dostać normalną wypłatą za te 3 miesiące ale nie spędzić w pracy już ani godziny tylko nadal przebywać na wychowawczym? Jak mogę to zorganizować czy to możliwe? Czy jest to praktyka bardzo nieelegancka? Dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
Przerwij najpierw urlop wychowawczy a potem złóż wypowiedzenie a potem wykorzystaj urlop wypoczynkowy o ile masz tyle aż do końca umowy.

Gość Takajedna123
Urlop wypoczynkowy wybrałam po macierzyńskim bo taka jest kolejność podobno. teraz mam wychowawczy. Jeżeli teraz złoże wypowiedzenie to jest to jednoznaczne z przerwaniem wychowawczego? Na 3 miesiące muszę wrócić do pracy i zdezorganizować życie mojego dziecka? Poza tym nie wiem co miałabym przez te 3 miesiące robić. Specyficzne stanowisko pracy miałam, trudno się wdrożyć w to na 3 miesiące. Wiem że mogę odejść za porozumieniem stron ale fajnie by było jeszcze przez jakiś czas otrzymywać wypłatę. Macie jakieś rady?

Gość gość
ja tez nie rozumiem tego, siedź na wychowawczym i nie wracaj jak ci się skończy. zawsze to jakaś ciągłość zatrudnienia. nie da się być na wychowawczym i na wypowiedzeniu równocześnie. Jak zaniesiesz wymówienie, to ewentualnie możesz skombinować jakieś L4 na te trzy m-ce.