Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub w piątek

Polecane posty

Gość gość
miło przeczytać że piątek nie był jednak żadnym problemem dla gości :) bo ja strasznie się obawiam że przez to że zrobimy ślub w piątek to wielu gości odmówi przyjścia bo praca czy coś... :(

Każda wymówka jest dobra dla gości,ale jęsli ktoś ma kulture i szacunek to przybędzie:)pamiętaj by jednak przy rozdawaniu zaproszeń dodatkowo wspomnieć iż to jest piątek....

Gość gość
ślub w piątek???!!! ślub powinien być w sobote a nie w piątek...

Gość gość
A dlaczego w sobote a nie w piątek...?

oczywiście, że lepszy piątek. przynajmniej ma się z bani i nie rozwala ludziom całego weekendu. tak to jedziesz w piątek po pracy, potem na wesele - albo nie - i cały weekend normalnie zostaje a nie z powodu jakiejś szopki cała sobota rozwalona.

Gość gość
Wiecie, idac tym tokiem rozumowania to sroda jest pewnie jeszcze tansza jesli chodzi o uslugi slubne niz piatek nawet. Idzcie juz na calosc zeby zaoszczedzic. W koncu po co myslec o wygodzie gosci, wazne zeby wam sie oplacilo.

Gość gość
tu nie chodzi ani o srode ani o sobote ani o piątek bo jak goście nie będą chcieli przybyc to każdy dzień będzie dla nich wymowka,wiec nie przesadzajcie z ta oszczednoscia!!! jeśli wszystkie soboty sa pozajmowane a większość piatkow jest wolnych to dlaczego mam czekac 3 lata za sobota kiedy mam piątek do dyspozycji,bo tak ciotunia czy wujcio chce by było w sobote?bez przesady....wiecie co jeśli ktoś ma szacunek do rodziny,znajomych,przyjaciol i będzie chciał uczestniczyć w tym ważnym dniu młodych to żaden dzień nie będzie problemem i tyle w temacie a nie szukanie dziury w całym.....

Gość gość
A co to, jedno miejsce w calej Polsce jest do robienia slubow, ze trzeba czekac trzy lata, bo nic innego znalezc nie mozna? Nie gadajcie glupot, ja sale rezerwowalam pol roku przed slubem i spokojnie sie na sobote zalapalam. Ba, do tego kiedy pytalam tam 1,5 roku wczesniej o termin to mnie wysmieli, ze jeszcze zapisow nie robia nawet na tak odlegla date. Bajki opowiadacie z tymi trzema latami. Dlatego ja sie zgadzam z opinia, ze robienie wesela w piatek to jest po prostu oszczedzanie kosztem gosci i ja swoich dni wolnych nie mam zamiaru poswiecac zeby komus sie wesele zwrocilo z nawiazka, bo oczywiscie panstwo mlodzi koperty oczekuja jak za sobote.

Gość gość
Do gość 13.22 Nie pierdziel głupot jak nie wiesz jak jest w innych regionach!!!! U nas jakbys przyszla pol roku wprzód to wlasnie wtedy by Cie wyśmiano ze chcesz w sobote.....

Gość szatefakap
No dokładnie, my właśnie dzisiaj oglądaliśmy sale i np u mnie w mieście mieli spokojnie wolne całe przyszłe lato, ale to jest duże miasto, i miejsca to przeważnie hotele, albo sale bankietowe w restauracjach, nie nastawione tylko na wesela, poza tym mają te sale na powiedzmy maks.80 osób, a dużo wesel jest na więcej i mają wolne terminy Natomiast jak dzwoniłam po okolicznych wioskach po różnych zajazdach, domach weselnych, to owszem mają z reguły pozajmowane wszystkie soboty na przyszłe lato, cały czerwiec, lipiec, sierpień. Ale to są miejsca nastawione typowo na wesela, szczególnie większe, z noclegami dla gości, no i dlatego mają pozajmowane terminy.

Gość szatefakap
Poza tym nie wszędzie jest taniej poza weekendem, w wielu miejscach gdzie dzwoniłam, ceny były takie same czy to środa czy sobota. Także nie zawsze chodzi o oszczędność.