Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bajka96

Swędzenie pochwy

Polecane posty

Gość Bajka96

Od kilku dni odczuwam dziwne swędzenie pochwy. Nie mam upławów ani nieprzyjemnego zapachu - tylko swędzi. Czym to może być spowodowane, jak to leczyć? Dodam, że jeszcze nie współżyłam.

Gość gość
może być jakaś infekcja bakteryjna np. gronkowiec . lekarz i antybiotyk wskazany , a jęsli to jakieś podrażnienie mydłem , podpaskmi/tamponami czy nawet proszkiem do prania to potrzebny ci dopochwowy lek przeciwzapalny np. Gynalgin , ale to jest na receptę . bez recepty na szybko moższ sobie kupić dopochwowy probiotyk np. Lactovaginal i maść Clotrimazol i troszkę ci powinno złagodzić. ale idz do lekrza bo to może być poważna infekcja.

Gość kkllll
Na chwilę obecną możesz kupić clotrimazolum w kremie bez recepty. Możesz zrobić sobie okład z rumianku lub niearomatyzowanej czarnej herbaty, a najlepiej przecierać dobrym kefirem. Jeśli po dwóch dniach nie będzie poprawy to do lekarza.

Gość Gustavvvka
ja z rumiankiem to bym nie ryzykowała - jeśli masz uczulenie, to rumianek może tylko pogorszyć sprawę. ja bym kupiła żel intymny lacibios femina i zaczęła go stosować- jest całkowicie bezpieczny, nie podrażnia i łagodzi - powinien pomóc, jeśli masz jakąś alergię. do tego kup sobie wapno do picia na alergię i będzie po sprawie :)

Gość gość
ja polecam żel do smarowania provag żel, pomaga na świąd, możesz go dostać bez recepty za kilkanaście złotych w aptece, przy uczuleniu, podrażnieniu czy otarciach pomoże na pewno

Gość gość
swędzenie pochwy czy sromu?!

Gość gość
Może to być uczulenie na proszek do prania lub płyn do płukania albo początek infekcji. Najlepiej jak zrobisz sobie kurację probiotykiem dopochwowym invag, który uzupełni Twoją mikroflorę a bieliznę wypierz w szarym mydle.

Gość Tamarin
Na swędzenie pochwy tak doraźnie to też dla mnie najlepszy jest żel do okolic intymnych. Od kilku miesięcy używam żel lacibios femina, który zawiera wyciąg z nagietka, panthenol, alantoinę dzięki czemu szybko koi i łagodzi. Używam go też codziennie po umyciu, a że zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę to chroni przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi. Nie podrażnia i nie uczula, bo jest bez SLS, SLES, parabenów.