Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

kontrola zwolnienia lekarskiego przez zus

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam w listopadzie zacz臋艂am pracowa膰 fizycznie po 8 godzin przerzuca艂am 10 kg kartony, pod koniec grudnia m贸j kr臋gos艂up nie wytrzyma艂 i od 1 stycznia do 31 stycznia by艂am na l4 za kt贸re p艂aci艂 pracodawca. Pracodawca nie przed艂u偶y艂 mi umowy ale ja mimo chorego kr臋gos艂upa mia艂am l4 kt贸re zanosi艂am do zus. wszystko by艂o ok do 17 lutego gdy przynios艂am zwolnienie od psychiatry,po tym zwolnieniu dosta艂am wezwanie. moje pytanie jest takie czy mog臋 mie膰 nieprzyjemno艣ci przez to 偶e jest to zwolnienie od innego lekarza. dodam 偶e ca艂a ta sytuacja z kr臋gos艂upem brakiem pracy mnie dobi艂a nie mam ochoty na nic psychiatra stwierdzi艂 depresje

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
偶enada, nast臋pna cwaniaczka z l4 od psychiatry. Mam nadziej臋, 偶e si臋 wreszcie za was wezm膮 i sko艅cz膮 z tymi kpinami z reszty p艂ac膮cych sk艂adki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
偶enada? przez chory kr臋gos艂up nie mog臋 podj膮膰 nigdzie pracy ta ca艂a sytuacja doprowadzi艂a mnie do takiego stanu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakby艣 mia艂a chory kr臋gos艂up unimo偶liwiaj膮cy ci podj臋cie pracy, to z jego powodu by艂aby艣 na l4. A tak to ewidentnie kombinujesz bo ci臋 zwolnili, a kasa z zus-u co miesi膮c sp艂ywa. Poza najci臋偶szymi przypadkami leczonymi w zak艂adach zamkni臋tych ca艂a reszta "zwolnie艅" od psychiatr贸w to najczystsza 艣ciema zus nie powinien W OG脫LE ich honorowa膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiesz ile bada艅 trzeba przeprowadzi膰 aby dosta膰 takie za艣wiadczenie za 3 miesi膮ce dopiero mam mie膰 przeprowadzony rezonans a za 4 mam rehabilitacje. w rtg wysz艂o mi 偶e mam zmiany przeci膮偶eniowe i guzki ale lekarz og贸lny nie chce mi ci膮gle wypisywa膰 zwolnienia, nawet w domu jak co艣 robi臋 to krzy偶 mnie boli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
KOLEJNA OSZUSTKA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czyli przyznajesz, 偶e oszukujesz. Jeste艣 po prostu kr臋taczk膮 i mam nadziej臋, 偶e kontrola zus-u to wyka偶e i cofn膮 Ci zasi艂ek chorobowy. Okradasz wszystkich pozosta艂ych pracuj膮cych. Po prostu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dlaczego nie kontunuowa艂a艣 leczenia u ortopedy od kr臋gos艂upa, tylko wiedz膮c 偶e ci umowy nie przed艂u偶膮 posz艂a艣 do psychiatry, w zusie nie pracuja idioci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale jak膮 oszustk膮 to utrata pracy i choroba mnie doprowadzi艂a do depresji, wiecie ile czasu szuka艂am pracy jak si臋 cieszy艂am 偶e j膮 znalaz艂am i co mi po tym by艂o nabawi艂am si臋 choroby, ale wy tego nie zrozumiecie macie swoje prace i jeste艣cie zdrowi wasze dzieci maj膮 co je艣膰 i o nic nie musicie si臋 martwi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dosta艂am skierowanie na rezonans od neurologa a na to badanie czeka si臋 3 miesi膮ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiedz膮c jak cie偶ko jest teraz o robote po dw贸ch miesi膮cach posz艂a艣 na l-4, nosz... kurde na g艂owe upad艂a艣, u mnie takich sieod razu wywala bo wiadomo 偶e lawiranci i b臋d膮 ca艂y czas na zwolnieniach - szkoda etatu. W jakim ty 艣wiecie 偶yjesz to nie Stany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zwolnienie na kr臋gos艂up mia艂am do 17 lutego nast臋pnego lekarz mi ju偶 nie wypisa艂 kaza艂 znale藕膰 lekk膮 prac臋 w kt贸rej si臋 nie d藕wiga a gdzie ja teraz tak膮 znajd臋 po podstaw贸wce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zwolnienie od psychiatry 偶e masz depresj臋? Wiem co m贸wi臋, b艂yskawicznie Ci臋 dupn膮 na takim lewym L4. I bardzo dobrze. Nienawidze takich co dymaj膮 pa艅stwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dupn膮 mnie? ale jak oni udowodni膮 mi 偶e nie mam silnej depresji?

Udost臋pnij ten post

panstwo dyma wszystkich bez wyjatku,i ci uczciwi daleko nie zajada,wiec jesli komus sie uda zus zrobic w jajo to ja go popieram,sama pracowalam 15 lat i zlamalam prawa reke,a te zlamasy mnie juz po tygodniu na kontrole wezwaly,choc nigdy nie bylama na zwolnieniu,wiec pytam gdzie tu logika place 1100 miesiecznie i raz z****** potrzebuje skorzystac ze zwolnienia to mnie na dywanik,bo moze symuluje !!!! zlodziejskie panstwo i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bez problemu, zrobi膮 komisj臋 lekarsk膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nic ci nie zrobi膮, zwolnienie od psychiatry jest trudno podwa偶yc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
inny psychiatra- orzecznik podwa偶a bez wi臋kszych problem贸w, serio

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 14:14 popieram! jak sie chce isc do specjalisty bo soe powa偶nie zachoruje to trzeba isc prywatnie mimo ze place co miesiac spore skladki i co mi to daje???? albo trza czekac na wizyte 2 lata i do tego czasu kopn膮c w kalendarz albo zaplacic prywatnie, wiec ja sie pytam czy to nie jest okradanie przez Pa艅stwo mnie z moich pieniedzy??? jak sobie raz w zyciu pojde na 2 miesiace zwolnienia to sie nic nie stanie i nic nikomu do tego!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
gos膰 14:17 niby jak?? robi膮c pranie m贸zgu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na wizyt臋 2 lata? ciekawe gdzie i do jakiego specjalisty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przecie偶 pisa艂am 偶e na rezonans czekam trzy miesi膮ce a na rehabilitacj臋 4 niestety nie sta膰 mnie na prywatne badania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no np c贸rka mojej kole偶anki na operacj臋 rzepki w kolanie. termin listopad 2015 rok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a moj s膮siad tak czekal na operacj臋 t臋tniaka na NFZ ze nie doczekal i w styczniu byl pogrzeb

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jakie to dziwne
Nie uwa偶asz 偶e to dziwne? Masz chory kr臋gos艂up wi臋c nadal powinna艣 mie膰 zwolnienie.Dlaczego posz艂a艣 do innego lekarza? Gdyby艣 faktycznie by艂a chora mia艂aby艣 dalszy ci膮g zwolnienia od pierwszego lekarza Przecie偶 od razu wida膰 偶e kombinujesz z L 4 i nie dziwie si臋 偶e jeste艣 wzywana przez ZUS Oni maja w艂asnego lekarza i sprawdz膮 czy faktycznie jeste艣 cierpi膮ca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wezw膮 Ci臋 do lekarza orzecznika ZUS i on zadecyduje czy przerwa膰 zwolnienie lekarskie, czy nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale bajer
Wezm膮 cie na obserwacje do szpitala bez klamek i natychmiast sprawdz膮 czy nie symulujesz.ZUS ma swoich specjalist贸w,je偶eli stwierdz膮 偶e symulujesz b臋dziesz musia艂a zwr贸ci膰 ca艂a kas臋. Uwa偶asz 偶e trudno im udowodni膰 偶e faktycznie masz depresj臋?1 Ot贸偶 jeste艣 w b艂臋dzie takich jak ty jest ca艂a masa kombinator贸w dlatego wzi臋li si臋 za symulant贸w! Oby艣 si臋 nie rozczarowa艂a!馃槧

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 co pozdrawia
dobrze kombinujesz, pami臋taj 偶eby zawsze wykopowa膰 leki od psychiatry, bo zuzs mo偶e te偶 skontrolowa膰 czy recepty s膮 wykupioe. pono膰 zwolnienie od lekarza psychiatry najtrudniej podwa偶y膰 poniewa偶 偶aden lekarz orzecznik nie chce mie膰 na sumieniu niedosz艂ego samob贸jc臋 :) :) a nawet je艣li podwa偶膮 to zawsze mo偶esz si臋 odwo艂a膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jakie to dziwne
Nie masz poj臋cia co ZUS potrafi zrobi膰.Maj膮 swoje sposoby, nawet osobie bez jednego p艂uca zabrali rent臋 chorobow膮,a niby dlaczego tobie maja p艂aci膰 na wydumana depresj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do tych wszystkich co m贸wili 偶e 艣ciemniam przesz艂am kontrol臋 pani w zusie wyda艂a decyzj臋 ez 偶adnego problemu

Udost臋pnij ten post