Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wscieklizna ,ile dni po ugryzieniu trzeba sie przyjmowac zastrzyki

Polecane posty

Gość gość

mój pies podrapał panią , zrobił jej szramę na biodrze łapą , ja pewnie nawet bym nie pojechała z tym na pogotowie ale ona zawiadomiła wszystkie możliwe służby ,pogotowie ,policje ,weterynarza . Na dodatek pies nie był szczepiony. Zostalismy ukarani mandatem karnym od policji , pies została poddany obserwacji ,za 15 dni bedzie wiadomo czy ma wscieklizne ( oczywiscie odpowiedzi jestem pewna ) ale ta pani okropnie panikuje i ponoc juz chce przyjmowac zastrzyki , przeciez jesli wykarze ze z psem jest ok to zastrzyki sa jej zbedny , pytanie tylko jest takie ,ile ona ma na to dni bo ja odpowiedz bede miec za 15 dni .

Gość gość
ja byłam pogryziona przez psa, był szczepiony, od razu w ten sam dzień na pogotowiu dostałam serię zastrzyków, chyba było ich 7, co godzinę jeden ale to chyba były zastrzyki przeciw tężcowi

Gość gość
dokładnie ona przeciw tężcowi tez dostała ale jesli zostanie stwierdzona wscieklizna u psa to wtedy moze byc seria zastrzykow przeciw wsciekliznie chyba ze to jakis bez panski pies ktorego nie da sie odnalesc i stwierdzic

Gość gość
no ok,. to w takim razie były to przeciw wściekliżnie, nie pamiętam już, to było już z 10 lat temu, nawet nie mam już żadnej dok, na ten temat. ale bliznę po ugryzieniu mam

Gość miamoreamore
Zastrzyki powinna przyjąć jak najszybciej. Po 14 dniach może być po zawodach. Szczyt nieodpowiedzialności nie szczepić psa na wściekliznę! Ma rację,że się boi. A Ty jaką masz pewność,że pies zdrowy? Wściekliznę przenoszą szczury,myszy nie musiał nawet miec kontaktu z innymi psami. Mógł cos polizać, zjeść i zakażenie gotowe. U moich sąsiadów zachorował kot. Mieszkali w bloku, kot nie wychodził nigdzie poza balkonem. I zachorował. Tez nie szczepili.

Gość miamoreamore
Zastrzyki powinna przyjąć. Nie są szkodliwe. A w razie gdyby pies okazał się jednak chory - mogą uratować jej życie. Bo na wściekliznę lekarstwa nie ma.

Gość gość
Jasne,że powinna przyjąć zastrzyki! I nie czekać na koniec obserwacji psa. Zastrzyki są bezbolesne, w rękę. Wiem bo dostawałam jak mnie dziki kot podrapał. Nie ma żartów. Pies nie szczepiony to zagrożenie. Bardzo słusznie,że karę dostaliście.

Gość gość
lekarz napisała ze nie stwierdził pierwszych objawów , gdzie przyjmuje sie takie zaszczyki i czy one sa płatne???